Colombiaans talent kiest voor EF Education First-Drapac

Colombiaans talent kiest voor EF Education First-Drapac

foto: Sirotti

dinsdag 13 november 2018 om 18:00
Update

Als we Ligadeportiva mogen geloven, dan zal EF Education First-Drapac in 2019 kunnen rekenen op Sergio Andrés Higuita. De 21-jarige Colombiaan komt over van Manzana Postobon, waar hij de afgelopen drie seizoenen voor reed.  

Higuita staat te boek als een beloftevolle klimmer, die eveneens snel aan de meet is. Hij maakte in 2016 zijn profdebuut voor Manzana Postobon. Higuita viel in zijn eerste twee seizoenen al regelmatig op, maar wist dit jaar definitief door te breken in de hoog aangeschreven Vuelta a Colombia. Hij won in eigen land namelijk een etappe én de jongerentrui, en eindigde als vijfde in de eindstand.

Volgens Ligadeportiva heeft Higuita zijn (voormalig) ploeggenoten bij Manzana Postobon al ingelicht over zijn vertrek. Voor de ProContinentale formatie is het een nieuwe aderlating, na het eerdere afscheid van Hernan Aguirre, Sebastián Molano en Fabio Duarte.

Colombiaans gezelschap 
Higuita zal zich bij EF Education First-Drapac niet alleen voelen. Met Rigoberto Urán, Daniel Felipe Martínez en Julián Cardona komt hij drie landgenoten tegen. Daarnaast heeft de Amerikaanse ploeg de Ecuadoraan Jonathan Caicedo aangetrokken.

Update 18.05 uur
Higuita heeft inmiddels laten weten inderdaad de overstap te maken naar EF Education First-Drapac. Hij dankt op Facebook iedereen die hem heeft gesteund de afgelopen jaren, waaronder zijn voormalige ploeg Manzana Postobon.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Titaantje 13 november 2018 om 17:01

Als het echt een groot talent is, zal Sky hem nog wel even oprapen. Zelfs als je denkt dat je al akkoord bent. En anders is het geen echt groot talent.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone