Manzana Postobon koerst ook in 2019 op ProContinental-licentie

Manzana Postobon koerst ook in 2019 op ProContinental-licentie

foto: Manzana Postobon

dinsdag 6 november 2018 om 15:59

Manzana Postobon zal ook in 2019 actief zijn als ProContinental-team. Dit heeft de Colombiaanse ploeg wereldkundig gemaakt. Manzana Postobon had eerder al een aanvraag ingediend bij de UCI, maar volgens de internationale wielerunie was het papierwerk nog niet in orde.

De ploeg liet een maand geleden in een persbericht weten dat de UCI het team tot 15 oktober de tijd gaf om alles definitief in orde te maken. Op 1 november zou er vervolgens een tweede evaluatie volgen, waarna de internationale wielerunie met een definitief besluit zou komen.

Nu blijkt dus dat Manzana Postobon alles op orde heeft, wat betekent dat de ploeg ook in 2019 zijn wedstrijden op een ProContinentale licentie zal afwerken. Dit seizoen zegevierde de formatie elf keer, opvallend genoeg uitsluitend op Chinese bodem. Zo won Hernan Aguirre de Tour of Qinghai Lake, en greep Juan Sebastián Molano de eindzege in de Tour of China I.

Grote schoonmaak
Manzana Postobon zal het komende seizoen aanvatten met een flink gewijzigde selectie. Zo vertrekken sterkhouders als Aguirre (Interpro Stradalli Cycling), Molano (UAE Emirates) en Fabio Duarte. Nederlander Jetse Bol maakte afgelopen juli al de overstap naar Burgos-BH.

Fernando Orjuela en Hernando Bohórquez verlaten eveneens de ploeg. Daartegenover staat wel de (waarschijnlijke) komst van Jhonathan Restrepo, Daniel Jaramillo, Carlos Quintero, Diego Ochoa, Omar Mendoza, Bryan Gómez, Luis Carlos Chía en Nicolás Saenz.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone