CCC-baas: “We zullen ons moeten terugtrekken nu er niet gefietst wordt”

vrijdag 3 april 2020 om 12:35
CCC-baas: “We zullen ons moeten terugtrekken nu er niet gefietst wordt”

foto: Cor Vos

De toekomst van de CCC-ploeg hangt aan een zijden draadje. CCC-eigenaar Dariusz Miłek vertelde in een videoconferentie met Poolse journalisten dat hij onder het sponsorcontract uit wil nu de renners van zijn team niet kunnen fietsen.

Schoenengigant CCC verkeert vanwege de coronacrisis in financieel zwaar weer. Het zag zijn omzet en beurskoers kelderen. Het bedrijf communiceerde daarom dat het moet snijden in de kosten. Nu blijkt dat ook het geheel stopzetten van de ploeg een optie is. “We hebben een contract dat ons verplicht voor dit jaar en voor het volgende, maar het bedrijf moet en wil het tegen lage kosten terugtrekken, omdat de fietsers simpelweg geen diensten verlenen”, wordt Miłek geciteerd in Poolse media.

Doordat er geen wedstrijden zijn, kan de ploeg geen reclame maken voor zijn bedrijf. “We hebben geen 265 wedstrijddagen bij Eurosport meer”, rekent hij uit. “Het heeft dus geen zin om in deze sponsoring te investeren, omdat we er geen baat bij hebben”, klinkt het.

Kopman Greg Van Avermaet verklaarde al bereid te zijn om salaris in te leveren. Renners en personeel worden later vandaag nader geïnformeerd over de toekomst van het team.

Dit artikel delen:

15 Reacties

inlinewout 3 april 2020 om 12:48

Hou je je aan je contract en val je als schoenengigant om, dan sleep je de wielerploegen sowieso mee.
Laat je de wielerploegen vallen dan zal dat vast negatieve reacties oproepen die ook weer bijkomende gevolgen kunnen hebben. Publieke verontwaardiging, rechtzaken , …

Blijft dat deze quote een nare is: “maar het bedrijf moet en wil het tegen lage kosten terugtrekken, omdat de fietsers simpelweg geen diensten verlenen”. De vraag die dat oproept is wat er precies in het sponsorcontract staat. Want bij overmacht is er geen sprake van een wanprestatie. Maar misschien zit het Poolse recht anders in elkaar?

vincenzo 3 april 2020 om 12:53

Einde ploeg wordt vandaag medegedeeld of anders wel in de komende weken als steeds duidelijker wordt dat er dit jaar geen internationale wedstrijden meer zullen zijn. Wellicht in nabije toekomst ook einde bedrijf. Systeem van sponsering blijft wankel.

De Bezemwagen! 3 april 2020 om 13:00

Het is absoluut geen voordeel natuurlijk maar je ziet wel in tijden van crisis wie je vrienden zijn. Het valt mij namelijk op dat de sponsoren uit de niet traditionele fietslanden steeds praten over salarisvermindering of zoals deze ploeg in zijn geheel de stekker eruit halen. En toevallig ook de ploegen die met het “grote” geld binnenkwamen.

ChefSpijker 3 april 2020 om 13:22

Je weet dat bij Lotto Soudal een deel van het personeel al (tijdelijk) ontslagen is? Of is België geen traditioneel fietsland?

De Bezemwagen! 3 april 2020 om 14:02

Vandaar dat ik ook zei dat het mij opvalt en geen feit is:)

KimJungPoels 3 april 2020 om 14:06

Misschien komt het ook wel doordat er in dergelijke landen vaak een minder groot vangnet is voor zowel mensen als bedrijven die het moeilijk hebben…

WernerFranke 3 april 2020 om 16:26

@chefspijker
Tijdelijk werkloos is niet ontslagen!

skylimit 3 april 2020 om 13:06

Financieel gaan er veel meer klappen vallen dan corona-doden….hetgeen zal leiden tot…..nog meer slachtoffers.

Haanaf 3 april 2020 om 13:49

De opvolgende economische recessie moet nog komen. Het zelfstandig annuleren van wedstrijden geeft sponsoren met contractbreuk net het steuntje in de rug.

Geeft wellicht wel de kans voor een grote reset van het profwielrennen.

Chris Van Uden 3 april 2020 om 14:41

Fijn om te lezen Sky.. NOT.

ChefSpijker 3 april 2020 om 15:51

Toch heeft ie een punt. Veel mensen zijn maar gefocust op het virus zelf en de slachtoffers daardoor, maar als ’t virus zelf weg is (of in elk geval dusdanig beperkt dat er weer geleefd kan worden) ga je dit nog heel lang voelen.

Ab Normaal 3 april 2020 om 17:02

@vanSpringel
Klopt, die geluiden hoor je steeds meer. Ik ben het er als econoom ook mee eens.
Het klinkt verschrikkelijk hard, en zo zal het best wel uitgelegd worden door mensen die niet verder denken dan “dus je laat mensen doodgaan”, maar ik ben het er wel mee eens.
We laten ons, best logisch, leiden door emoties, maar de gevolgen van deze acties gaan overstijgen wat we er mee willen redden.

john 3 april 2020 om 14:59

Och dan kunnen de CCC vrouwen naar de nieuwe Jumbo of gaat dat project ook niet door

doorak 3 april 2020 om 22:06

Tjonge jonge, een zeer toepasselijke opmerking. Blijkbaar leeft John onder een steen.

Headlines

Materiaalzone

Populair