Breuken voor Kamil Malecki na val op training

zondag 6 december 2020 om 11:18
Breuken voor Kamil Malecki na val op training

foto: Cor Vos

Kamil Małecki zal een tijdje niet kunnen fietsen. De 24-jarige renner, die volgend seizoen zal uitkomen voor Lotto Soudal, heeft bij een val op training zijn sleutelbeen en bekken gebroken. “Er zijn heel wat kleine breukjes”, zo laat Małecki weten aan Poolse media.

“Het is moeilijk om een operatie uit te voeren. De dokters kwamen tot de conclusie dat ik nu gewoon moet rusten, omdat er een kans is dat het genezingsproces vanzelf zal plaatsvinden. Ik zal over twee weken weer een scan ondergaan, om te kijken of de breuken vanzelf genezen.”

De vraag is nu wanneer Małecki zijn debuut kan maken voor zijn nieuwe werkgever Lotto Soudal. “De ploeg heeft mij laten weten dat ik me geen zorgen moet maken. Een wielerjaar duurt lang en het belangrijkste is nu gewoon om weer de oude te worden. Ik heb tijd nodig om te herstellen. Ik zal ze op de hoogte houden van mijn revalidatie.”

Ronde van Polen
Małecki kwam dit jaar uit voor CCC, maar de Poolse formatie zien we volgend jaar niet meer terug in het peloton. De renner wist in 2020 indruk te maken voor eigen volk: Małecki eindigde namelijk als zesde in een sterk bezette Ronde van Polen. Hij reed verder nog de Giro d’Italia (68e in het eindklassement) uit.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Vinyakke 6 december 2020 om 14:22

Zonde, hoop dat hij snel terug is. Ben benieuwd wat Lotto in hem heeft gezien. Verdoken talentje zoals cf hagen & holmes of miskoop zoals iversen, dibben of van goethem?

De Speedies 6 december 2020 om 22:55

Van goethem was vorig jaar zeer belangrijk bij t positioneren in de klassiekers, die hoort niet direct in dat lijstje thuis..

Thoin 7 december 2020 om 09:17

Van Van Goethem werden inderdaad geen grote uitslagen verwacht, net zoals van Dibben en Iversen.
Ik denk dat Malecki ook een beetje grenzen aftasten gaat worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair