Greg Van Avermaet: “We staan open voor een salarisverlaging”

vrijdag 3 april 2020 om 08:28
Greg Van Avermaet: “We staan open voor een salarisverlaging”

Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet heeft begripvol gereageerd op het nieuws dat de sponsor van zijn ploeg in de problemen zit. Aan Sporza vertelt hij dat hij en zijn ploeggenoten open staan voor een salarisverlaging.

“Als je gesponsord wordt door een supermarkt, dan hoef je wellicht niet te vrezen voor een salarisverlaging. Maar onze sponsors CCC en Giant zien af door deze crisis”, aldus Van Avermaet.

De renners van de ploeg staan open voor een salarisverlaging. “Het is normaal in deze tijden. Ik doe mijn job niet voor 100 procent omdat ik niet kan koersen. We moeten loyaal zijn tegenover onze sponsors en we moeten hen steunen in deze crisis.”

Van Avermaet is zondag een van de deelnemers aan de virtuele Ronde van Vlaanderen. Hij is nochtans geen fan van binnen fietsen. “Het moet al gesneeuwd hebben voordat ik op de rollen kruip. Dat is dan meestal voor een halfuurtje”, bekent hij. “Renners die een goede korte tijdrit in de benen hebben, kunnen in het voordeel zijn. Dan denk ik aan De Gendt en Evenepoel. Maar het zijn allemaal geen sukkelaars. Hopelijk kan ik zelf ook iets laten zien.”

Eeder kondigden Lotto Soudal, Astana en Bahrain-Merida al aan dat renners (vrijwillig of verplicht) salaris inleveren.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Panache 3 april 2020 om 10:03

Een toffe renner, maar hij maakt hier naar mijn mening twee fouten.
1) Spreek voor jezelf, niet voor je ploeggenoten.
2) Een sponsor betaalt voor zichtbaarheid (hoe vaak, wanneer, hoe lang in beeld). Vaak staan afspraken over deze exposure in het sponsorcontract. Nu er niet gereden wordt, mogen veel sponsoren op basis van de clausules minder geld over maken, waardoor een profploeg in de problemen kan komen. Hoe goed of slecht het bedrijf van de sponsor in deze crisis draait is voor de sponsorgelden van secundair belang.

Bulcke 3 april 2020 om 11:15

De eerste fout leg jij hem in zijn mond. Hij zegt nergens expliciet dat hij namens de anderen spreekt. In het artikel op sporza staat wel ‘we staan open voor salarisverlaging’ maar niet wie de ze zijn.
En zelfs als hij dat wel bedoelt, dan weten wij niet of hij dat wel of niet met andere renners heeft besproken.

En ook het tweede wat je hem verwijt ben ik niet met je eens. Ja, sponsoren betalen voor exposure die er nu niet is. Maar het is voor een bedrijf dat nu juist extra winst maakt wel makkelijker om gewoon te blijven betalen dan voor een bedrijf wat nu ineens de broekriem moet aanhalen.

Dan blijft eigenlijk alleen je constatering dat het een toffe renner is overeind. Dat is ook maar een mening, maar vooruit dat kan ik wel met je eens zijn ;-)

Panache 3 april 2020 om 11:25

Oh, betekent in België het woord WE hetzelfde als IK?
"Onze sponsors CCC en Giant zien af door deze crisis”
"We moeten loyaal zijn tegenover onze sponsors en we moeten hen steunen in deze crisis.”

Het is simpel om als renner te analyseren en vervolgens te besluiten met "ik zou graag loyaal willen zijn en de ploeg helpen indien er financiële problemen zijn in deze periode". Hulde voor zo'n opstelling. Maar praat niet in de wij vorm waarmee je jonge gasten (bijv. Sajnok) voor het blok zet.

Je 2e puntje daar zit een verschil tussen contract en gunnen. Jouw visie is de niet juridische visie. Daar mag je op hopen, maar je kunt het niet verwachten binnen de afspraken die gemaakt zijn.

Bulcke 3 april 2020 om 11:37

:-)

Nee dat niet. Over die ‘we’ had ik heen gelezen. De eerste ‘we’ in het citaat had nog over meneer en mevrouw van Avermaet kunnen gaan, helemaal doordat hij het daarna weer over ‘ik’. Dat is nog steeds een optie als je ‘we moeten loyaal zijn aan onze sponsoren’ ook mee leest, maar dat ligt niet voor de hand.

Neemt nog steeds niet weg dat we niet weten of de greg van avermaet is die het zegt als eenling, of dat hierover is gesproken met de andere renners.

Bulcke 3 april 2020 om 11:58

Ik heb geen idee hoe de sponsoring geregeld is, dus of mijn opmerking gunnen is of niet kan ik niks over zeggen. Maar ook in het geval dat er geen voorwaarden met betrekking tot prestaties of exposure zijn opgenomen in het contract kan een bedrijf dat veel winst maakt makkelijk blijven betalen. Een bedrijf dat in financieel zwaar weer komt kan waarschijnlijk juridisch ook wel onder sponsorbetalingen uit als het hard kan maken dat het voor de continuïteit van het bedrijf noodzakelijk is.

Gelei 3 april 2020 om 12:24

Pluralis majestatis.

skylimit 3 april 2020 om 13:28

Ook al staat hij daar niet voor open, bedrijven laten je domweg geen keus.
Het is simpelweg slikken of stikken. Ga je niet akkoord dan moet je een juridisch gevecht aan gaan en met werkgevers financieel in het nauw is het zeer slecht kersen eten. Je kan als werknemer wel rechten hebben, maar in dit soort situaties gaan werkgevers er alles aan doen om niet gewillige werknemers aan hun plichten te houden….

Headlines

Materiaalzone

Populair