Cameron Meyer keert terug naar Orica-Scott

zaterdag 5 augustus 2017 om 10:42
Cameron Meyer keert terug naar Orica-Scott

foto: Sirotti

Cameron Meyer keert in 2018 weer terug naar Orica-Scott. Dat maakt de Australische formatie vandaag bekend. Meyer kwam al sinds de oprichting in 2012 voor deze ploeg uit, maar maakte vorig jaar de overstap naar Dimension Data. Daar vertrok hij echter halverwege het seizoen vanwege persoonlijke redenen.

Meyer zat sindsdien zonder ploeg. Wel reed hij dit jaar de Tour Down Under namens het gelegenheidsteam UniSA-Australia. Bovendien was de Australiër actief op de baan. Meyer wil zich volgend seizoen meer op die discipline gaan richten.

“Cam komt terug met een andere focus”, verklaart ploegmanager Matt White. “Zijn voornaamste doel wordt om in Tokio olympisch kampioen te worden op de madison. We zullen altijd een ploeg blijven met een Australisch DNA, dus wij willen niets liever dan hem helpen met die ambitie.”

Meyer tekent een contract voor drie seizoenen. “Ik ben erg blij om terug te komen”, stelt hij. “Ik heb hier veel vrienden, waaronder renners en stafleden. Dat stelt mij hopelijk in staat om mijn doelen op de baan te bereiken. Naast deze ambities kijk ik er ook naar uit om successen te behalen op de weg en om mijn ervaring te geven aan de ploeg.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

TykkeThor 5 augustus 2017 om 10:47

Hoe zit dat eigenlijk met de sponsoring van deze ploeg? Die gingen er toch ook een eind aan breien.

0
Chaba 5 augustus 2017 om 11:48

Toch vind ik het wat een apart verhaal. Halverwege het seizoen stoppen bij DD en dan nu een contract voor 3 seizoenen. Dan heeft Orica wel een groot vertrouwen in hem.

0
Natte spons 5 augustus 2017 om 11:54

Als die persoonlijke problemen zijn besproken en opgelost is dat natuurlijk ook geen risico. Misschien had het te maken met zieke ouders en dat hij voor zijn trainingen ook aan de andere kant van de wereld zat. Even een mogelijk voorbeeld.

0
LutsenkoFan 5 augustus 2017 om 12:02

Nouja als je zijn resultaten van dit jaar ziet viel er niks van die persoonlijke problemen te merken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone