Cameron Meyer verbreekt contract met Dimension Data

Door Youri IJnsen, woensdag 15 juni 2016 om 08:58

Meyer in actie tijdens zijn laatste koers voor Dimension Data - foto: Sirotti

Cameron Meyer vertrekt met onmiddellijke ingang bij Dimension Data. De 28-jarige Australiër laat middels een persbericht van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie weten dat hij opstapt omwille van persoonlijke redenen. “Daardoor kon ik de voorbije weken geen rol spelen”, aldus Meyer.

Geen training
“Helaas heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om Dimension Data for Qhubeka te verlaten”, start de Australiër, die in de Ronde van Romandië zijn laatste wedstrijd reed, zijn relaas. “Dat is het gevolg van voortdurende persoonlijk problemen die ik de laatste tijd heb meegemaakt. Ik was daarom niet in staat om te trainen of te koersen op een niveau dat nodig is in de WorldTour. Ik kan Douglas Ryder niet genoeg bedanken dat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan zo’n prachtig programma. Om uit eerste hand te zien wat voor impact het team heeft in Afrika door de Qhubeka Foundation en dat ik daarvan deel mocht uitmaken, was erg inspirerend. Ik wens het hele team het grootste geluk van de wereld toe en kijk uit naar de vele succes die voor hen nog volgen.”

Verdienstelijk renner
Wat Meyer nu met zijn carrière gaat doen, is onduidelijk. De Australische winnaar van goud op de wegwedstrijd van het Oceanisch kampioenschap 2013 begon zijn profcarrière in 2009 bij Garmin-Slipstream, waarna hij in 2012 verhuisde naar het nieuw opgerichte Orica-GreenEDGE uit zijn geboorteland. Vanaf afgelopen winter stond hij onder contract bij Dimension Data; die verbintenis liep nog door tot het einde van 2017. Meyer won in het verleden etappes in de Tour Down Under, de Ronde van Zwitserland en de Herald Sun Tour. Bovendien was hij van de partij bij gewonnen ploegentijdritten in de Tour de France, Giro d’Italia en Tirreno-Adriatico. Daarnaast mocht de tweevoudig Australische kampioen tijdrijden zich ook eindwinnaar noemen van de Tour Down Under (2011) en de Herald Sun Tour (2015). Op de baan is hij meervoudig wereldkampioen Punten- en Ploegkoers.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties