Oud-winnaar Meyer rijdt Tour Down Under met UniSA-Australia

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 09:43

Foto: Sirotti

Naast alle WorldTour-ploegen bevat de startlijst van de Tour Down Under ook ieder jaar de UniSA-Australia-formatie. Het gaat hierbij om een eenmalige selectie van Australische wielrenners die met hun eigen ploeg niet mee kunnen doen aan de rittenkoers. Dit seizoen is oud-winnaar Cameron Meyer de kopman van deze formatie.

Meyer schreef de wedstrijd in 2011 op zijn naam. De 29-jarige Australiër verbrak vorig jaar nog zijn contract met Dimension Data, maar hij wil kennelijk toch blijven koersen.

Opvallend is dat de selectie van UniSA-Australia geen enkele renner van IsoWhey Sports SwissWellness bevat. Vorig jaar was deze ploeg nog hofleverancier, toen nog onder de naam Avanti IsoWhey Sport.

Naast Meyer is het dit seizoen vooral uitkijken naar Jay Hindley en Michael Storer. Deze twee Australische talenten werden vorig seizoen seizoen respectievelijk vijfde en zevende in de Ronde van de Toekomst.

De naam UniSA-Australia is afkomstig van de Universiteit van Zuid-Australië, die de wielerploeg sponsort. In het verleden maakten onder andere Richie Porte, Simon Clarke, Travis Meyer, Jack Bobridge, Rohan Dennis, Michael Matthews en Caleb Ewan voor het eerst kennis met het profpeloton via UniSA-Australia.

Selectie UniSA-Australia voor Tour Down Under (17-22 januari)
flag-au Nathan Earle
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Jay Hindley
flag-au Sam Jenner
flag-au Cameron Meyer
flag-au Callum Scotson
flag-au Michael Storer


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties