Cameron Meyer ziet af van deelname aan Olympische Spelen
Meyer op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 5 juli 2021 om 09:14

Cameron Meyer ziet af van deelname aan Olympische Spelen

Cameron Meyer heeft zich teruggetrokken uit de Australische ploeg voor de Olympische Spelen van Tokio. Persoonlijke overwegingen liggen daaraan ten grondslag. Meyer was net als Richie Porte en Jack Haig geselecteerd voor de olympische wegwedstrijd.

Meyer laat in een verklaring weten: “Vanwege familieomstandigheden, met mijn vader die tegen hersenkanker strijdt, en met de ingewikkelde reisrestricties rond de coronapandemie, denk ik dat ik mijn land niet voor 100% kan vertegenwoordigen in Tokio. De Spelen zijn een voorrecht voor elke atleet. Het zou niet goed voelen als ik zou weten dat mijn vorm vanwege de omstandigheden niet is wat die zou moeten zijn.”

Simon Jones, performance director van de Australische wielerbond, laat weten dat iedereen met zijn gedachten bij Meyer en zijn familie is. Het selectiecomité van Australië komt in de komende dagen samen om vervanging voor de 33-jarige renner te bespreken.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2021 09:19
Is er geen vervanging van Jack Haig nodig?
5 juli 2021 09:35
Matthews dan gewoon oproepen? Of een pistier, zodat ze daar een extra man hebben, want ik vermoed dat dat de bedoeling van Meyer was.
5 juli 2021 10:48
Een normaal mens met gevoel in zijn donder zou zeggen, heel veel sterkte toegewenst met je vader de komende tijd.
    5 juli 2021 11:23
    Net of Cameron Meijer Nederlands leest. Hem sterkte toewensen hier heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Dit kun je beter rechtstreeks aan hem richten
5 juli 2021 12:05
Lijkt mij dat dit nu Porte, Matthews, O'Connor moet worden of wellicht Simon Clarke?
5 juli 2021 13:53
O'Connor inderdaad.

Reacties zijn gesloten.