Bulgaç vindt onderdak bij Vorarlberg

Bulgaç vindt onderdak bij Vorarlberg

foto: Sirotti

zaterdag 13 februari 2016 om 10:57

Brian Bulgaç heeft in Vorarlberg een nieuwe ploeg gevonden. De voormalig renner van LottoNL-Jumbo, Giant-Shimano en Lotto-Belisol tekent bij de Oostenrijkse formatie een contract tot het einde van het seizoen, vertelt hij aan WielerFlits.

Plezier terugvinden
Bulgaç zelf had niet meer gerekend op deze stap en moet daarom eerst aan zijn conditie gaan werken. “Ik heb wat om mee heen gevraagd aan renners. Zo kwam ik in contact met iemand die bij Vorarlberg had gereden en op die manier is het gaan lopen”, vertelt de renner uit Almere, die niet over een managementbureau beschikt en zijn zaken dus zelf regelt. “Ik was met mijn hoofd eigenlijk al bij andere dingen, maar dit kwam ineens op mijn pad. Ik moet eerst mijn conditie weer op peil brengen, maar het voornaamste is dat ik weer plezier kan hebben in het wielrennen. Dat was de laatste tijd verdwenen.”

Geen druk
In goed overleg met Vorarlberg, krijgt Bulgaç eerst geen specifieke rol. “Ik heb gezegd dat als ik hun renners kan helpen, het mooi zou zijn. Maar als er zelf iets voor mij in zit, is dat natuurlijk ook mooi. Ik ga in ieder geval niet met druk of een doel rondrijden. Ik wil niet zeggen: ‘Ik heb dit en dat niet gehaald, dus is deze stap niet geslaagd’. Ik wil weer genieten van de koers. En zoals het nu staat, gaat dat voor het eerst in april zijn. De ploeg gaat in maart ook een paar eendagswedstrijden en een rittenkoers in Kroatië rijden. Een deel van de ploeg gaat daar trainen, de andere helft gaat die koersen rijden. Als ik daar al meer in vorm ben als nu, wil ik daar best starten. Maar hoe het er nu voor staat, ben ik in april weer klaar om terug te keren in competitie.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Turtlehead 13 februari 2016 om 11:01

Mooi voor hem, proficiat!

0
xistnc 13 februari 2016 om 11:28

Bijzondere move, in verschillende opzichten. Fijn voor Brian, dat vooral. Als hij deze ambitie echt nog had, hoop ik dat zijn conditie niet heel erg weg is. Want vorig jaar stelde het mét conditie al niet heel veel voor.

Reinier Honig reed in 2014 ook een (onvolledig) jaar bij Vorarlberg, zou hij wellicht de connectie zijn? Een jaar eerder reden Remco Broers en Maarten de Jonge voor de Oostenrijkse ploeg, dat kan natuurlijk ook.

0
Youri IJnsen 13 februari 2016 om 11:35

@Remko
Heb gevraagd naar Honig, maar die was het niet.

0
xistnc 13 februari 2016 om 11:49

Die andere twee zijn 'anoniemer', dus idd misschien logischer dan Honig. Via de lijn Lotto [B] zou Wim van Huffel ook kunnen. Just speculating, want er zijn natuurlijk legio andere mogelijkheden.

0
Verweggistan 13 februari 2016 om 11:52

Een van de sterkere continentale teams. Met een mooi programma, ook wedstrijden in bijv Frankrijk. Goede ploeg om je carrière te herlanceren. Leuk dat je hem er ook direct over gesproken hebt Youri.

0
kelderfan 13 februari 2016 om 13:40

Dan zit alleen Flens nog zonder ploeg.

0
DeGroteMolen 13 februari 2016 om 14:23

Goed nieuws voor BB, hopelijk kan hij wat met deze strohalm. Hij zal zometeen zijn rondjes wel meedraaien op Sloten; conditie of niet hopelijk doet hij ‘rustig’ aan….

0
Kilcowelderman 13 februari 2016 om 14:38

@kelderfan ik had flens nog graag gezien bij lottoNLjumbo ik vind dat die altijd goed werk heeft verricht en is hartstikke sterk en ook nog nuttg in ploegentijdritten en individuele tijdritten

0
Wielerfan1987 13 februari 2016 om 14:56

Remco Broers is meen in ook bij Rabo continental destijds ploeggenoot van Bulgac geweest dus dat zou een logische connectie kunnen zijn….

0
SkyField 13 februari 2016 om 18:38

Volgens mij kan hij beter stoppen met koersen en gewoon werk zoeken.

0
maklukzat 13 februari 2016 om 19:23

Vreemd dat hij eerst z’n conditie weer moet opbouwen. Als je nog ambitie hebt dan train je toch door.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone