Bondscoach Lammerts: “Team heeft uitstekend gereden”

maandag 28 september 2015 om 11:33
Bondscoach Lammerts: “Team heeft uitstekend gereden”

Hoewel de beloning in de vorm van een topklassering uitbleef, kon bondscoach Johan Lammerts na afloop van de wegwedstrijd niet anders dan tevreden zijn over hetgeen hij had gezien. “Het team heeft uitstekend gereden”, vertelde hij aan Omroep Brabant. “Jammer genoeg heeft het niet geresulteerd in een medaille, maar alle complimenten voor het team.”

Wie gisteren de tv aanzette, zag bijna de hele dag oranje shirts prominent in beeld. “Jos van Emden heeft 130 kilometer op kop gereden”, stipte Lammerts aan. “Het is ongelooflijk wat hij heeft gedaan. Maar dat geldt ook voor de rest. Ze hebben prima gefunctioneerd.”

Even leek Nederland zelfs nog in de prijzen te vallen, toen Tom Dumoulin buiten het zicht van de camera bijna naar het podium reed. Hij werd echter ingelopen en strandde op de elfde plaats, als beste Nederlander. “Met een beetje meer geluk hadden we een medaille gehad”, wist Lammerts. “Ik kan het team niets verwijten.”

Dit artikel delen:

76 Reacties

achtpuntzes 28 september 2015 om 11:36

‘bondscoach is tevreden’….
die kan zo aan de slag bij TLJ. ;)

0
horsm 28 september 2015 om 11:38

Yep, NL heeft goed gereden, echt als team. En dat is ook de verdienste van Lammerts. Maar achteraf zijn er toch wat strategische keuzes die hij gemaakt heeft waar je vraagtekens bij kan zetten (alle ballen op een kasseien-trio, terwijl ’t meer een heuvelsprint-koers bleek; selecties die maanden van te voren werden gemaakt, etc.). Maar goed. Het is altijd wat.

0
LaurentJalabert 28 september 2015 om 11:41

@horsm TJ Slachter had inderdaad niet misstaan (Van Poppel wellicht ook niet). Terwijl Boom en in mindere mate Terpstra er niet echt aan te pas kwamen. Ik heb wel genoten!

0
Kwouter 28 september 2015 om 11:41

@ 8.6

Mooie opmerking

0
Arry1337 28 september 2015 om 11:43

Gezien de omstandigheden van de koers zijn er een heleboel landen waarschijnlijk niet tevreden. Naast Slowakije, Australië en Litouwen zal Nederland met het beste gevoel huiswaarts keren. Niet vanwege het resultaat, maar vanwege de cohesie. Laten we hopen dat dit de fundering is voor de komende wk’s, dan blijven we meedoen en moet het vanzelf wel een keer lukken. Ik heb met bewondering naar van Emden, Gesink en Mollema gekeken in een knechtenrol.

0
ikbenprocycling 28 september 2015 om 11:48

Ik ben zeer content met Sagan als wereldkampioen, als het geen NLer kon worden.
Nederland is zeker een grote smaakmaker geweest en ik heb met een zekere trots zitten kijken naar de oranjehemden.
Wat een contrast met wk’s waarin als grijze muizen werd meegepeddeld en men tevreden was met een circa 8e plek. Ik heb het veel liever zoals gister.

0
klimbok 28 september 2015 om 11:52

Ikbenprocycling: +1. Helemaal mee eens, als het over Nederland gaat.

0
achtpuntzes 28 september 2015 om 11:58

het was inderdaad een genot om de Nederlanders zo te zien koersen. een hecht team die voor elkaar wilden werken, ‘het plan’ werd goed uitgevoerd.
jammer dat het plan zelf eigenlijk niet deugde. alles op de kasseienmannen terwijl het meer iets voor de muurspecialisten bleek.

0
cubie 28 september 2015 om 12:18

Het was inderdaad een genot om te zien hoe o.a. Mollema en Gesink hun knechtenrol vervulden. Van Lars Boom en Nikki Terpstra had ik wel meer verwacht. Ze hadden wel iets eerder hun gezicht aan het venster kunnen laten zien.

0
jessevdalen 28 september 2015 om 12:22

Terpstra reed gewoon goed, kon mee waar kon een plaatste een demarrage waar je geluk moet hebben. Als degenkolb daar niet op het wiel van terpstra is hij weg en wie weet wat er dan uit was gekomen. Later op die muur bleek sagan gewoon de sterkste.
Misschien gesink met deze vorm gewoon medekopman moeten zijn met terpstra en boom in de rol van gesink moeten rijden, maarja, achteraf is altijd makkelijk!

0
Michel Pollentier 28 september 2015 om 12:33

Net zoiets als meer balbezit maar 1 keer te weinig scoren. Daar moet je niet tevreden mee zijn. Terpstra was goed maar volgens mij waren Geesink en Dumoulin beter gisteren. Toch weer verloren finale gevoel dit wk. Wel blij dat in ieder geval Sagan won en niet een Portugees ofzo..

0
snoep de hond 28 september 2015 om 12:42

@horsm & achtpuntzes,
Wat hadden Gesink en Mollema realistisch kunnen bereiken dan? Kijk even naar de uitslag en alle rappe mannen in de top 10. We hadden al blij mogen zijn als die mannen 11 en 13 waren geworden.

In mijn ogen compleet terecht dat de bondscoach voor de aanval heeft gekozen. Op dat moment is Terpstra gewoon de aangewezen man. En die zat gewoon op het juiste moment op de juiste plek en koos in mijn ogen een mooi moment uit. Je moet dan echter een beetje geluk hebben dat er niet iemand (zoals Degenkolb deed) de rest van de groep terug op je wiel rijd.

Je moet realistisch zijn dat Nederland op dit moment (nog) geen renners heeft die in zo’n wedstrijd op een andere manier het verschil kunnen maken als de complete wereldtop aanwezig is.

0
Arry1337 28 september 2015 om 12:42

@ Michel Pollentier
Alleen is het wielrennen absoluut niet te vergelijken met het voetbal. Zet de gehele eredivisie op een veld en je kunt beginnen met vergelijken. …

0
Bertvd 28 september 2015 om 12:42

@ Michel Pollentier: het is Gesink… een e

0
Lamme Frans 28 september 2015 om 12:51

Enige wat de bondscoach te verwijten valt is wellicht de vroege selectie. Terpstra was wel een logische keuze als kopman en hij was ook goed in orde, alleen niet goed genoeg om te winnen. Denk niet dat Gesink of Mollema beter had gedaan. Het teamgevoel was daar en dat is zeker mede de verdienste van de bondscoach. Een hele verbetering ten opzichte van zijn voorganger.

0
LyndaLid 28 september 2015 om 13:01
Quote:
terwijl het meer iets voor de muurspecialisten bleek.

Sorry.. Wat? Welke muurspecialisten?

0
janne6 28 september 2015 om 13:11

Dumoulin ook hulde voor zo knappe prestatie. Ik denk dat Nederland met Dumoulin toch een man in de toekomst heeft waar we wat van kunnen verwachten. De tactiek bij de mannen was in ieder geval beter dan de vrouwentactiek ;d

0
ghostwriter 28 september 2015 om 13:16

Iedereen maar vooral Van Emden en Gesink verdienen een ongelofelijke pluim. Die twee hebben beulswerk gedaan en zich geheel voor de ploeg opgeofferd.

0
Wheely 28 september 2015 om 13:16

Je ziet wel wat Gesink, Mollema en Dumoulin samen in een team teweeg kunnen brengen. Gevaarlijke jongens. Het was echt genieten dit WK, op naar Rio.

0
Javier 28 september 2015 om 13:22

Wat voor parcours is de OS in rio?

0
Wheely 28 september 2015 om 13:29

@Javier
Heuvels :)

0
tendam 28 september 2015 om 13:37

Ik vind dat de heer Lammerts fout op fout heeft gestapeld. Om te beginnen veel te vroeg de renners geselecteerd (Slagter had er natuurlijk 100% bij moeten zitten, ipv Ligthart… wat deed die in vredesnaam in de ploeg). En daarna de verkeerde kopman geselecteerd. Hij had het maanden geleden al over ‘kasseien, dus Terpstra’. Als je dan uiteindelijk het parcours ziet en ziet hoe andere koersen erover verlopen kun je zien dat het meer iets voor mensen met een goede sprint/punch heuvelop is. Maar nee, niet de heer Lammerts, die laat z’n hele ploeg zich leegrijden voor een renner die dat helemaal niet heeft.

Het enige compliment dat je hem kunt maken is dat hij wel alle neuzen dezelfde kant op heeft gekregen… helaas de verkeerde kant.

0
LyndaLid 28 september 2015 om 13:42

Zo zie je maar; niet alleen in het voetbal wordt een coach aangepakt op zijn selectiebeleid en tactische keuzes.

0
jenku 28 september 2015 om 13:47

Beter gegokt en verloren is beter dan als grijze muizen meerijden. En qua selectie, met negen prima donna’s win je de oorlog niet. Toch? Zie Australië.

Maar ik denk wel dat Terpstra net te licht was voor dit parkoers. Tom was natuurlijk in vorm en presteert beter op dit soort aankomsten. Zie de etappe naar Avila in de Vuelta. Maar ik spreek natuurlijk met de kennis van nu. Voor het zelfde geld springt Terpstra wel goed weg en rijden ‘we’ in de medailles.

0
gardeyn 28 september 2015 om 13:50

@jessevandalen: ik vond Terpstra helemaal niet zo goed mee kunnen. Kwam als 20e? boven, moest een gaatje dichtrijden en ging toen uit 18e positie demarreren. Degenkolb zag hem al van ver aankomen. Als dat het enige wapenfeit is van de kopman voor wie een aantal mannen zich de hele dag afbeulen is het wel wat magertjes.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone