René Wolff blijft aan als bondscoach baanwielrennen
Wolff in de spreidstand, als meest rechter vasthouder - foto: Sirotti
donderdag 24 november 2016 om 15:37

René Wolff blijft aan als bondscoach baanwielrennen

René Wolff is ook de komende vier jaar bondscoach van de sprinter bij de baanwielrenners. Onlangs liet de Duitser weten teleurgesteld te zijn dat hij nog niets van de KNWU had gehoord. Donderdagmiddag maakte de bond het nieuws wereldkundig.

Excuses
De toevlucht van Wolff in de media had wel gevolgen, want technisch directeur Johan Lammerts riep de bondscoach op het matje. “Ik heb onlangs een fout gemaakt door in de media interne zaken te benoemen die niet in de media thuishoren”, biecht Wolff op. “Ook zijn er door ‘mijn’ atleten uitspraken gedaan die niet kloppen. Dat heeft het verhaal een onjuiste en verkeerde wending gegeven. Met Johan (Lammerts red.) heb ik een goed gesprek gehad en hem hiervoor mijn verontschuldigingen aangeboden. Ik kijk uit naar een mooie en succesvolle toekomst!”

Wijzigingen
Thorwald Veneberg is sinds kort de bondscoach bij de elite-mannen. Zoals eerder bekend moesten Frank Pennings (U23) en Piet Kuijs (U19) vertrekken. Zij zijn vervangen door Peter Zijerveld, die zowel de beloften als de junioren gaat begeleiden. Loes Gunnewijk is daarnaast als talentcoach toegevoegd voor de vrouwen. Zij is de komende vier jaar tevens assistent-bondscoach bij het paracycling. Peter Schep (bondcoach duuronderdelen op de baan), Bas de Bever (BMX), Gerben de Knegt (veldrijden) en Eelke van der Wal (paracycling) hebben hun contract verlengd.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 november 2016 16:28
Wat zal Lammerts gezegd hebben? ''Jij mag bleiben wann jij der excuses aanbiedt an mij''
24 november 2016 16:36
Het is Peter Zijerveld dacht ik.
Slechte zaak dat Zijerveld de overige portefeuilles er bij krijgt, ben totaal geen fan van hem.
24 november 2016 18:23
Goed dat Wolff blijft, rust in de tent. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat zijn uitlatingen in de media het proces versneld hebben. Eind goed, al goed. #hüprené

Reacties zijn gesloten.