Ligtlee over toekomst bondscoach Wolff: “Maak me er heel erg zorgen over”

Ligtlee over toekomst bondscoach Wolff: “Maak me er heel erg zorgen over”

foto: Sirotti

maandag 14 november 2016 om 08:24

Olympisch kampioene Elis Ligtlee vreest voor de toekomst van de Nederlandse baanselectie. Het aflopende contract van bondscoach Reneé Wolff is door de KNWU nog niet verlengd. “Ik ben echt bang dat als René weggaat, het niet meer zo wordt als dat het was”, zegt Ligtlee tegen de NOS. “Ik maak me er heel erg zorgen over.”

“Ik hoop dat ze bij de bond gaan inzien dat het baanwielrennen anders is dan het wegwielrennen en dat wij een ploeg en een fulltime programma nodig hebben om goed te presteren. René weet precies hoe hij dat moet doen en ik hoop dat ze hem de kans geven om dat weer te laten zien de komende vier jaar.”

“Wij hebben met z’n allen heel veel aan René te danken, mijn gouden medaille op de keirin in Rio de Janeiro komt echt deels door hem. Ik hoop dat ze dat gaan inzien.”

Wolff haalde vorige week fel uit naar technisch directeur Johan Lammerts. “De noodzakelijke kennis voor een discipline als het baanwielrennen ontbreekt bij hem. Dat geldt ook voor daadkracht”, zei de Duitse baancoach in artikel van De Telegraaf.

Tegenover de NOS, afgelopen weekend bij de wereldbeker baanwielrennen, was zijn toon al iets gematigder. “Veel dingen zijn nog niet duidelijk qua geld, maar wij zijn wel duidelijk in wat we willen. Het betreft heel veel partijen. Volgende week gaan we bij elkaar zitten en dan komt er duidelijkheid.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mark 14 november 2016 om 11:31

Ligtlee heeft een punt! Je moet niet willen veranderen als iets al goed gaat (goud), wel kan je kijken naar verbeteringen uiteraard.

girardengo 15 november 2016 om 00:53

Dan is het dus niet alleen erg laat, maar ook onterecht dat men de bondscoach zo laat wachten.

Headlines

Materiaalzone

Populair