Betancur moet vanwege herpesvirus een kruis maken over de Tour

donderdag 12 juni 2014 om 18:49
Carlos Betancur

foto: Sirotti

Carlos Betancur zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De 24-jarige Colombiaan had zich op 3 juni terug moeten keren op Europese bodem, maar tot groot ongenoegen van zijn ploegleider bij AG2R La Mondiale, bleef hij weg. Volgens Betancurs mentor Franco Gini, kampt de Colombiaan met een virus.

“Carlos lijdt aan een virus dat cytomegalovirus (een herpesvirus, red.) heet”, verklaart Gini aan het Colombiaanse Revisto Mundo Ciclistico. “Het veroorzaakt bij hem tal van gezondheidsproblemen en heeft in zeer hoge mate last van koorts. Hij vecht nu in Colombia tegen deze blijvende zwakte, om zich op te laden voor de seizoensfinale. Hij wil graag de Ronde van Spanje rijden en het Wereldkampioenschap betwisten. Hij sprak inmiddels met zijn ploeg.”

Gini, de Italiaanse leermeester van Betancur, verwacht dat de Colombiaan nog twee tot drie weken in zijn thuisland blijft. “Door het virus kan hij ook niet normaal trainen. De ene dag gaat het goed, de andere dag is hij vanwege de koorts te zwak om op zijn fiets te stappen. Hij zal minsten nog vijftien tot twintig dagen thuisblijven. Of het waar is dat hij is opgenomen in het ziekenhuis? Ja, dat klopt.” Doordat hij langer weg blijft dan de bedoeling was, is ook zijn verblijfsvergunning voor Europa verlopen. Dat vormt volgens Gini echter geen probleem voor het verloop van het seizoen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair