‘Carlos Betancur koerst in 2021 voor een Colombiaanse ploeg’

dinsdag 15 december 2020 om 10:46
‘Carlos Betancur koerst in 2021 voor een Colombiaanse ploeg’

foto: Cor Vos

Carlos Betancur vertrok dit jaar geruisloos bij het Spaanse Movistar. De 31-jarige klimmer heeft nu iets van zich laten horen via social media. “Volgend jaar zal ik met Gods hulp in een nieuw tenue verder koersen.” Volgens Ciclismointernacional keert Betancur terug naar zijn thuisland Colombia.

Betancur wil dus nog niet vertellen waar zijn toekomst ligt, maar volgens Ciclismointernacional zal hij binnenkort een contract tekenen bij een Colombiaanse ploeg uit het departement Antioquia, waar Betancur is opgegroeid en ook nog altijd woonachtig is. De explosieve klimmer zal met andere woorden nauwelijks meer in Europa koersen.

Betancur stapte eind 2010 met mooie adelbrieven over naar de profs. De Colombiaan won in zijn periode als U23-renner de Giro d’Italia voor beloften. In dienst van Acqua & Sapone won hij als neoprof de Giro dell’Emilia, een jaar later was het raak in de koninginnenrit van de Ronde van België.

Carlos Betancur sprint naar een zege in Parijs-Nice – foto: Cor Vos

Veelbelovende jaren 
Betancur kreeg na twee seizoenen bij Acqua & Sapone de kans om zich te bewijzen op WorldTour-niveau, nadat hij een contract tekende bij AG2R La Mondiale. Het bleek op sportief vlak een succes met eindwinst in Parijs-Nice en de Tour du Haut-Var, een vijfde plek in de Giro d’Italia en top 5-noteringen in de Waalse klassiekers.

Betancur bleek echter ook moeilijk te managen voor ploegleiders. Zo verdween hij soms voor langere tijd van de radar en kampte hij tijdens het seizoen met overgewicht. De renner wist na enkele veelbelovende jaren nooit meer zijn oude niveau te halen, ook niet bij Movistar, al waren er af en toe wel (positieve) uitschieters. Dit jaar bleef het bij dertien koersdagen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Voorgeborchte 15 december 2020 om 11:32

De Andy Schleck van Colombia.

0
Wheely 15 december 2020 om 11:39

Gaat ie een fietsenwinkel beginnen en doet hij aan vissen?

0
Domestique 15 december 2020 om 11:49

Iets minder palmares wel.

0
Klein Verzet 15 december 2020 om 11:53

Ik ga hem missen. Bananito, met niet heel veel fantasie daagt er een gelijkenis op met een Minion, nou ja. Hoe ’t ook mag wezen, deze smaakmaker stond en staat niet al te stevig in zijn schoenen, wat hem een aandoenlijke status geeft. Jammer dat niemand in staat is/was om dit supertalent tot grote hoogte te laten opbloeien.

0
jooprioolpijp 15 december 2020 om 12:51

Niet iedereen die goede resultaten in z’n jonge jaren laat zien is een supertalent, de groeicurve kan ook gewoon afvlakken door gebrek aan (super)talent. En horen zelfdiscipline en doorzettingsvermogen ook niet gewoon bij de noodzakelijke bagage van een wielrenner?

0
Domestique 15 december 2020 om 12:59

Vermoedelijk gezwicht voor de verlokkingen van al dat vrouwelijk schoon in eigen land. De roem is een magneet in die landen.

0
hartstikkebedankt 15 december 2020 om 14:30

Vorig jaar was ie er ineens weer: koersje gewonnen, 15e in Luik, goed in Romandië en in Zwitserland, 14e (!) op het loodzware WK in Engeland na 260 km in een groepje met de beste klassiekerspecialisten. Goede renner maar blijft een aparte vogel waar randzaken vaak de overhand hebben genomen. Ben benieuwd of hij nog een opleving krijgt volgend jaar.

0
nummer3 15 december 2020 om 14:57

Als hij alleen in eigen land gaat koersen, zullen we daar sowieso weinig van meekrijgen.

0
Cochise 15 december 2020 om 15:12

Als “we” ook enkele andere (bijvoorbeeld Colombiaanse) wielersites bezoeken krijg je zoveel mee als je zelf wil ;) Aanrader trouwens!

0
Scott Sunderland 15 december 2020 om 15:01

Het lag meer aan zijn gebrek aan zelfdiscipline en zijn moeite met autoriteit dan aan zijn gebrek aan talent. Fysiek talent was voldoende aanwezig maar alleen daarmee red je het niet. Liever iets minder talent en veel meer doorzettingsvermogen.

0
doorak 15 december 2020 om 18:59

Spijker – Kop.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone