Bernal nog niet wedstrijdfit, maar: “Hoop binnenkort weer te koersen”

maandag 6 februari 2023 om 13:45
Bernal nog niet wedstrijdfit, maar: “Hoop binnenkort weer te koersen”

foto: Cor Vos

Egan Bernal moest zondag passen voor het Colombiaans wegkampioenschap, gewonnen door Esteban Chaves, nadat hij met een knieblessure de Vuelta a San Juan moest verlaten. Reden tot zorg? “Ik ben nog steeds herstellende van een knieblessure en hoop binnenkort weer te koersen”, is de Tourwinnaar van 2019 optimistisch.

Egan Bernal toonde met een vierde plaats in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan zijn oude niveau weer te benaderen, maar daags nadien gaf hij plots op met knieklachten. INEOS-ploegleider Xabier Zandio maakte zich echter geen zorgen en Bernal hoopte op tijd fit te zijn voor de Colombiaanse kampioenschappen, maar de nationale titelstrijd kwam te vroeg voor de tweevoudig winnaar van een grote ronde.

Bernal heeft inmiddels via social media van zich laten horen. “Wat waren de nationale kampioenschappen spannend! Ik wil Esteban feliciteren met zijn overwinning en Daniel (Felipe Martínez, red.) en Nairo (Quintana, red.) voor hun podiumplaatsen. Ik ben zelf nog steeds herstellende van een knieblessure en hoop binnenkort weer te koersen.”

Hoe het programma van Bernal er precies uitziet, is nog niet bekend. Marca meldde eerder dat de 26-jarige coureur zijn Europese campagne zou beginnen met Parijs-Nice (5-13 maart). Bernal is een van de kopmannen van INEOS Grenadiers in de komende Tour de France, samen met zijn landgenoot Daniel Felipe Martínez en de jonge Spanjaard Carlos Rodríguez.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dikke Vrouw 6 februari 2023 om 15:06

Sukkel straatje arme jongen

0
hjjanssen1973 7 februari 2023 om 08:00

Ik vraag me langzaamaan af of er niet wat meer aan de hand is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone