Carlos Rodríguez maakt dit jaar zijn debuut in de Tour de France

zondag 5 februari 2023 om 09:14
Carlos Rodríguez maakt dit jaar zijn debuut in de Tour de France

foto: Cor Vos

Carlos Rodríguez zal dit jaar voor het eerst zijn opwachting maken in de Tour de France. Dat heeft oud-renner Steve Cummings, tegenwoordig een van de ploegleiders bij INEOS Grenadiers, laten weten aan Cyclingweekly.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 22-jarige Rodríguez reed vorig jaar zijn eerste ronde over drie weken. In de Vuelta a España van 2022 ontpopte hij zich tot een van de revelaties in de bergen. De jonge Spaanse ronderenner deed lange tijd mee om een podiumplaats, maar viel – mede door een zware valpartij – in de slotweek nog terug naar de zevende plaats.

Schaduwkopman
De renner van INEOS Grenadiers blijkt een zeer snelle leerling en dus wordt Rodríguez dit jaar al uitgespeeld in de Ronde van Frankrijk. De Spanjaard krijgt ook meteen een rol als schaduwkopman. “Het plan is om met drie klassementsmannen te starten in de komende Tour: Egan Bernal, Daniel Felipe Martínez en Carlos Rodríguez. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren, maar dit is het plan”, schetst Cummings.

Rodríguez kende in 2022 een uitstekend derde seizoen in dienst van INEOS Grenadiers. De renner werd niet alleen zevende in de Vuelta. Zo eindigde hij ook als tweede in La Route d’Occitanie en derde in de Ronde van Valencia en behaalde hij korte eindklasseringen in de Ruta del Sol en Ronde van Burgos (4e) en de Ronde van Lombardije (5e). Verder kroonde hij zich tot Spaans wegkampioen en won hij een rit in de Ronde van het Baskenland.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Cochise 5 februari 2023 om 09:35

Zou hij dan ook bijtekenen bij de ploeg? Een van de dure plaatsjes in de Tourploeg en rol van schaduwkopman geven ze toch niet zomaar aan een renner die volgens de geruchten naar een andere ploeg gaat in 2024.

0
xistnc 5 februari 2023 om 10:15

Dat bedoelt Cummings misschien deels ook wel met “Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren, maar dit is het plan”.

0
Shinzawai 5 februari 2023 om 12:28

Volgens mij doen ze daar bij Ineos niet zo moeilijk over, die willen gewoon de beste ploeg opstellen in de Tour.

0
Romāns Vainšteins 5 februari 2023 om 10:08

Zonde. Had hem liever met podiumkansen in de vuelta gezien.

Zijn kracht lijkt steadyness te zijn, met als concurrenten een in de tijdrit verzuipende berggeit en een op een klim vastlopende tijdrijder is hij degene die netjes doorkachelt.

In de vuelta kan je dan podium rijden waar je te tour battlet voor de Zubeldia-award.

0
fietsvriend 5 februari 2023 om 11:50

Als het dan toch niks wordt, heeft ie alvast een keer kunnen oefenen qua falende tridente – neem aan dat ie naar Movistar gaat als ie weggaat?

Maar vanuit een positief perspectief, als dit trio goed gesoigneerd en gezond aan de start staat – heer-lij-ke ploeg.

0
hjjanssen1973 5 februari 2023 om 12:07

Hij zal wel naar Movistar gaan ja. Is echt een topper in wording, maar de Tour komt iets te vroeg voor hem denk ik. Hij zal wel gaan knechten voor Bernal en Martinez: super domestique dus.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone