Beppu kiest voor Japans getint Delko Marseille Provence

vrijdag 8 november 2019 om 09:13
Beppu kiest voor Japans getint Delko Marseille Provence

foto: Cor Vos

Fumiyuki Beppu heeft zijn doorlopende contract bij Trek-Segafredo opgezegd voor een nieuw avontuur bij Delko Marseille Provence. De 36-jarige Japanner voegt zich bij een Franse ProContinentale ploeg die vanaf 2020 met Nippo een Japanse co-sponsor heeft.

Beppu is dan ook niet de eerste Japanse aanwinst voor Delko Marseille Provence. Eerder contracteerde de formatie ook al Atsushi Oka, Ishigami Masahiro en Hideto Nakane. De komst van Nippo als sponsor heeft hier een grote invloed op. Het Aziatische bedrijf was tot dit jaar geldschieter van Nippo-Vini Fantini, maar die Italiaanse ploeg stopt ermee.

Voor Beppu betekent het na zes jaar weer een nieuwe ploeg. Hij reed de laatste jaren bij Trek-Segafredo en voorganger Trek Factory Racing. Daarvoor kwam Beppu uit voor Orica GreenEDGE, RadioShack, Skil-Shimano en Discovery. Daarvoor nog koerste Beppu al voor een clubteam uit Marseille, dus heel onbekend is hij niet met Frankrijk.

Bewijzen
“Ik heb dertien jaar in de WorldTour gereden en ik had de kans om mee te doen in de mooiste wedstrijden”, blikt Beppu terug. “Ik wil nu graag mijn ervaring inzetten voor jonge renners. Mijn doel is om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daarvoor moet ik mijzelf bewijzen, want zelfs op mijn leeftijd is niets zeker.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 8 november 2019 om 11:20

Het is vast niet omdat Beppu zo uitzonderlijk goed is nee dat hij hier gaat rijden. Zelfs als knecht betwijfel ik of hij echt bij de beteren hoort. Zo'n jongen die er zit om de Japanse sponsors tevreden te houden. Daar is zijn lange loopbaan toch behoorlijk op gebouwd.

0
heuvelcolombia 8 november 2019 om 12:19

Dat klopt denk ik wel nu hij 36 is. Hij hoort echter nog steeds wel bij de beste Japanse wielrenners.

0
west 8 november 2019 om 15:52

Arashiro kan je voor de Olympische ploeg niet omheen.
Beppu's toekomstige ploeggenoot Nakane is in het Japanse circuit meestal bergop de beste Japanner.
Masuda, die Nationaal kampioen tijdrijden is en de meeste punten sprokkelt van alle Japanners.
En dan dus Beppu. Maar dan heb je wel vier dikke dertigers bij elkaar. Dus ik vrees dat er één iemand moet sneuvelen voor het talent Oka (24)? Hij finisht al regelmatig kort in het eindklassement van Aziatische meerdaagse rondjes.

0
IlPirata 8 november 2019 om 19:19

pelotonvulling met marketingvoordeel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone