Fumiyuki Beppu weg bij Trek-Segafredo ondanks contract tot eind 2020

donderdag 7 november 2019 om 08:27
Fumiyuki Beppu weg bij Trek-Segafredo ondanks contract tot eind 2020

foto: Cor Vos

Fumiyuki Beppu gaat na dit seizoen weg bij Trek-Segafredo, terwijl hij nog een contract had tot eind 2020. Dat meldt de Amerikaanse wielerploeg. “Het is geen makkelijke beslissing om te vertrekken, maar het is tijd om een nieuwe richting op te gaan voor nieuwe uitdagingen”, zegt Beppu.

Beppu tekende in 2018 een nieuwe verbintenis van twee jaar bij Trek-Segafredo. Dat was een wens van de Japanner, omdat hij in 2020 graag in eigen land mee wil doen aan de Olympische Spelen in Tokio. “Die Spelen zullen heel speciaal voor mij zijn, omdat het in mijn thuisland is. Natuurlijk zal dat een van mijn grote doelen zijn”, zei Beppu destijds.

“Ik ben trots trots dat ik zes jaar deel heb uitgemaakt van de Trek-familie”, vertelt Beppu nu op social media. “Deze beslissing was niet makkelijk, maar is nodig om door te gaan met een nieuwe droom. Het was een geweldige ervaring, die ik nooit zal vergeten.”

De 36-jarige Japanner heeft zes jaar achter de rug bij Trek-Segafredo en voorganger Trek Factory Racing. Daarvoor kwam Beppu uit voor Orica GreenEDGE, RadioShack, Skil-Shimano en Discovery. Mogelijk kondigt hij snel een nieuwe avontuur aan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Duh 7 november 2019 om 09:41

Met z’n vorm van het afgelopen jaar en het parcours van de OS zal hij z’n doelen wellicht wat bijgesteld hebben… Lekker dicht bij de familie een Japanse ploeg uitzoeken?

Cyclinglife 7 november 2019 om 10:36

Die gaat naar NTT, kan haast niet anders. Japanse renner, Japanse ploeg, Olympische spelen in Japan.

Groningen 7 november 2019 om 17:08

nog een renner die al lang op z’n retour is om aan het vreemdelingenlegioen toe te voegen. Het zou best kunnen dat je gelijk hebt, al verwacht ik eerder in kleiner Japans team.

Kevin Lowagie 7 november 2019 om 11:23

De OS in Japan zullen hoogstwaarschijnlijk het eindpunt van zijn carrière betekenen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.