Magnus Cort wint na millimetersprint in Ster van Bessèges

donderdag 6 februari 2020 om 16:51
Magnus Cort wint na millimetersprint in Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

Magnus Cort heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Deen van EF Pro Cycling versloeg na een millimetersprint mede-Scandinaviër Edvald Boasson Hagen. Tom Devriendt toonde andermaal zijn goede benen met een derde plaats. Alexys Brunel blijft in het bezit van de leiderstrui.

Na de indrukwekkende zege van Alexys Brunel op de eerste dag van de Ster van Bessèges, mocht de Fransman vandaag in de leiderstrui rondfietsen. De tweede etappe van Milhaud naar Poulx speelde zich af rondom de stad Nîmes, maar de renners brachten ditmaal geen bezoekje aan het historische stadscentrum. Het peloton finishte iets ten zuiden van Nîmes, in Milhaud, na een heuvelachtige finale.

Vijf renners gaan op avontuur 
Vijf renners kozen al vroeg in de 156,1 kilometer lange etappe voor het hazenpad. De ervaren Japanner Fumiyuki Beppu showde onderweg het tenue van zijn nieuwe werkgever Nippo-Delko One Provence en reed samen met Robbe Ghys, Alexander Richardson, Morne Van Niekerk en Marti Marquez Roman een voorsprong bijeen van ongeveer drie minuten.

In het peloton zagen we Trek-Segafredo en Groupama-FDJ de achtervolging leiden. De Amerikaanse formatie wilde scoren met Matteo Moschetti, die blaakt van het vertrouwen na twee zeges in de Challenge Mallorca. Door het kopwerk van Trek-Segafredo werd de voorsprong van de vijf avonturiers steeds kleiner, maar Richardson, Van Niekerk en Ghys wilden hoe dan ook uit de greep blijven van het peloton.

Cort versus Boasson Hagen 
De twee andere vluchters, Beppu en Marquez Roman, moesten passen en werden opgeslokt door de meute. De drie koplopers kregen in de finale het gezelschap van enkele frissere tegenaanvallers: hardrijder Alexis Gougeard, Dimitri Claeys, Benjamin Thomas, Kamil Malecki en Michael Gogl. Het peloton zat echter niet ver en enkele kilometers voor de finish lag alles weer open, aangezien de vlucht onschadelijk was gemaakt.

In een zeer attractieve finale probeerden Sebastian Langeveld, Benoît Cosnefroy, Kevin Geniets en zelfs leider Alexys Brunel het peloton te verrassen, maar we kregen uiteindelijk toch een sprint in de straten van Poulx. Het was Moschetti die als eerste zijn sprint inzette, maar de Italiaan bleek niet opgewassen tegen twee snellere Scandinaviërs: de Noor Edvald Boasson Hagen en de Deen Magnus Cort.

Een fotofinish moest bepalen wie de champagne mocht ophalen, aangezien het verschil tussen Cort en Boasson Hagen niet met het blote oog waarneembaar was. Op de beelden was echter te zien dat Cort zijn wiel als eerste over de streep had gedrukt.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

leor 16 6 februari 2020 om 16:54

Lange en sterke sprint van EBH, maar dankzij een al even indrukwekkende kattensprong is de winst helaas toch voor Magnus Cort.

Covadonga 6 februari 2020 om 21:30

“Het was Moschetti die als eerste zijn sprint inzette, maar de Italiaan bleek niet opgewassen tegen twee snellere Scandinaviërs: de Noor Edvald Boasson Hagen en de Deen Magnus Cort.”

Dan verwacht je toch dat Moschetti derde is geworden. Hij werd 30e …

TijmenCamps 6 februari 2020 om 21:43

Danny van Poppel laatste??

Romāns Vainšteins 6 februari 2020 om 22:30

Ja, die reed echt een hele, hele slechte spurt. Niet goed gepositioneerd, raakte zijn maten kwijt en ging veel te laat aan.

ivo001 7 februari 2020 om 09:05

Cort en EBH die (voor de prijzen) sprinten? Welk jaar is het?

leor 16 7 februari 2020 om 09:56

Op een oplopende aankomst, na eerder ook al 3km licht klimmen, én in een matig deelnemersveld lijkt me dit de logica zelve. Toch de laatste 10 jaar ..

Headlines

Populair

Materiaalzone