Bahrain Merida presenteert Siutsou en Božič

Bahrain Merida presenteert Siutsou en Božič

Siutsou komt over van Dimension Data - foto: Sirotti

donderdag 25 augustus 2016 om 10:49

Het nieuwe Bahrain Merida heeft zich versterkt met de ervaren renners Kanstantin Siutsou en Borut Božič. De Wit-Rus en de 36-jarige Sloveen hebben allebei een contract getekend voor twee seizoenen. Dat meldt de ploeg in een persbericht.

Siutsou wil Nibali helpen
De 34-jarige Siutsou werd eindigde in de afgelopen Giro d’Italia nog knap in de top-10, maar cijfert zich in dienst van Bahrain Merida vooral weg voor de nieuwe kopman Vincenzo Nibali. Samen met de Italiaan werd de Wit-Rus in 2005 prof bij Fassa Bortolo. “Ik ben erg trots om me bij Bahrain Merida te voegen, omdat ik mijn ervaring kan gebruiken om een kampioen als Vincenzo te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om hem aan zijn volgende doelen te helpen, net als de andere kopmannen die de ploeg nog moet benoemen.” Bahrain Merida zelf wil Siutsou op basis van respect ook zelf kansen bieden in een aantal wedstrijden.

Božič krijgt belangrijke rol in grote rondes
Božič mag in de herfst van zijn carrière van dienst zijn in de grote rondes. “Ik heb besloten om deel uit te maken van een team dat snel en effectief uit de grond is gestampt. Het feit dat ik veel mensen ken die al aan het team verbonden zijn en al jarenlang vertrouw, is een extra reden om bij deze ploeg te tekenen. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen, omdat ik nog altijd op het hoogste niveau kan fietsen en ik zeker weet dat de ploeg een programma afwerkt dat heel goed bij me past. Mijn voornaamste taak is om de jonge renners in onze ploeg te helpen met mijn ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Chrys 25 augustus 2016 om 10:55

De jonge renners in de ploeg helpen… Wie dan? Tot nu toe alleen maar oudjes

Piet Lut 25 augustus 2016 om 11:06

Bozic heeft ook een tweejarig contract getekend net als Siutsou (Bron PCS)

Vastaranta 25 augustus 2016 om 11:10

Fixed, thnx – YIJ.

Tutu888 25 augustus 2016 om 11:10

Misschien even gemist de afgelopen maanden maar komt deze ploeg nu in de plaats van Lampre-Merida?

Moosje07 25 augustus 2016 om 11:28

Goede aankopen, maar wordt wel een gezelschap van bejaarden zo

Verweggistan 25 augustus 2016 om 11:54

@tutu: Dat is volgens mij nog volstrekt onduidelijk. Eerst waren er berichten dat ze de licentie van Lampre zouden overnemen en dat Lampre PCT wordt, dan zijn er weer geruchten dat de ploeg een voortzetting is van Lampre en dan weer geruchten dat Lampre is overgenomen door Chinezen die Lampre in de WT willen houden.
@pietlut: PCS is geen bron, vooral omdat zij hun berichten ook grootdeels uit de media en zelfs als ze het van Ekimov zelf te horen hebben gekregen moeten ze dat er bij vermelden, maar dat doen ze niet. (Wat overigens niet betekend dat PCS onbetrouwbaar is, maar het is geen bron)

Piet Lut 25 augustus 2016 om 12:10

@Verweggistan Nou ja wilde er alleen mee aangeven dat het MIJN bron was. Overigens is het hier nu wel aangepast door de redactie ook dus PCS zal wel gelijk hebben gehad en het idd misschien wel nagevraagd hebben bij de ploeg. Die lui hebben volgens mij ingangen bij iedereen

Laatste man 25 augustus 2016 om 12:10

Gezellig de Fassa Bortolo tijd. Die truitjes en sprinttrein waren indrukwekkend overigens toen!

Verweggistan 25 augustus 2016 om 12:18

@pietlut: Ook mijn opmerking was algemeen bedoelt. Kleine ergernis bij mij mbt bronvermeldingen (zowel PCS als Cyclingfever die dan als bron genoemd worden, terwijl die zelf niet aan bronvermelding doen), niet persoonlijk opvatten. :).

Piet Lut 25 augustus 2016 om 12:31

@verweggistan Kranten als Telegraaf/AD etc worden ook vaak als bron genoemd terwijl daar ook niet altijd staat van wie zij dat gehoord hebben. Ik maak me daar minder druk over dan jij blijkbaar. No hard feelings, veels te mooi weer voor een lange discussie ;)

Betancur, Quintana, Sagan 25 augustus 2016 om 13:51

werd eindigde (onder het eerste kopje) ..

hofsje 25 augustus 2016 om 16:48

@chrys wss komt Kudus er ook bij ,zou een jongeling zijn

Verweggistan 25 augustus 2016 om 22:19
Quote:
Het feit dat ik veel mensen ken die al aan het team verbonden zijn en al jarenlang vertrouw

Als renners dat gaan zeggen ben ik altijd direct benieuwd wie de teamdokter is ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair