Bahrain Merida trekt met Wang 26ste renner aan

Bahrain Merida trekt met Wang 26ste renner aan
dinsdag 1 november 2016 om 11:08

Bahrain Merida heeft Meiyin Wang aan de selectie voor 2017 en 2018 toegevoegd. De 27-jarige Chinees komt over van het Continentale Wisdom-Hengxiang. “Het is fantastisch om voor een team als Bahrain Merida uit te mogen komen”, vertelt Wang in een persbericht.

Copeland blij met ‘grootste talent uit China’
Bahrain Merida-teammanager Brent Copeland hield Wang al geruime tijd in de gaten. “Meiyin is momenteel de beste Chinese renner in het peloton en zijn resultaten tonen dat ook aan. Hij koerst al acht jaar op professioneel niveau en die ervaring kan voor ons van grote waarde zijn. In Azië heeft hij zich al vaak laten zien en recentelijk was hij in de Tour of Hainan op de 29ste plaats de best geklasseerde Chinees. We willen hem nu de kans geven om zich in de Europese wedstrijden verder te ontwikkelen”, stelt hij in het persbericht.

Voorlopige selectie flag-bh Bahrain Merida 2017

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dayer Quintana 1 november 2016 om 11:18

Leuke aanwinst. Is in zijn ‘thuiskoersen’ altijd bij de besten en erg aanvalslustig.

Christian 1 november 2016 om 11:23

Dit is wel echt de beste Chinees, dus als je dan uit commercieel oogpunt een Chinees moet halen, kun je maar beter deze hebben. Maar ook voor hem zal het Europese circuit waarschijnlijk te zwaar zijn.

Noud89 1 november 2016 om 11:23

Super leuke aanwinst voor een ploeg die toch al de uitstraling heeft van een bij elkaar geraapt zooitje. Het komt niet doordat het een ploeg is met geld vanuit het Midden-Oosten, maar ik heb op voorhand helemaal niets met deze ploeg. Kan er echt geen identiteit in ontdekken.

jessevdalen 1 november 2016 om 11:25

Kijk vooral uit naar garcia, per, novak en pibernik

woutie 1 november 2016 om 11:29

Ik verwacht Vanotti en Puccio nog ol de selectie compleet te maken

ditisdavid 1 november 2016 om 12:11

Zitten wel aardig wat WT onwaardige renners daar inmiddels… maakt de hele ploeg er nog vervelender op.

Il Cavaliere 1 november 2016 om 12:25

En dat bij elkaar geraapt zooitje van Aquablue vond iedereen een ‘geweldig leuk team’. Als het uit het Midden-Oosten komt is het bij voorbaat al slecht en corrupt volgende de Wielerflitsers. Dit is een goede aankoop vanuit commercieel oogpunt.

heuvelcolombia 1 november 2016 om 12:43

Zal wel dezelfde rol krijgen als Feng dit seizoen, ondanks dat het de beste Chinees is. Internationalisering is een trendy term, maar voorlopig gaat het alleen maar slechter met het Aziatische wielrennen nu er geen vervanger lijkt te komen voor Ararshiro en Beppu.
@Il Cavaliere +1

Tinkerbell 1 november 2016 om 13:34

@Il Cavaliere
Waarschijnlijk omdat Aquablue gewoon renners aantrekt zonder contract en niet meteen WT wil worden en niet zoals Bahrain ook nog renners gaat kopen die eigenlijk nog een contract hebben zoals Izagirre om maar meteen WT te kunnen worden.

Polleke 1 november 2016 om 13:40

Dit kan je niet eens een aankoop noemen, dit is een verplichte optie van de materiaalsponsor….

horner fan 1 november 2016 om 13:56

Iemand die in ieder geval niet naar Bahrein gaat is Chris Horner. Na het uiteenvallen van Lupus Racing Team had Horner zich bij Bahrein aangeboden.

“We were contacted by Chris Horner but when you build a new team it’s difficult to make everyone happy,” Copeland told Gazzetta dello Sport.”

Denk niet dat we Horner terugvinden in het peloton 2017. En ja ik ben supporter maar desondanks lijkt het zelfs mij tijd om met pensioen te gaan voor Chris. De man wordt in 2017 al 46 jaar…

Dayer Quintana 1 november 2016 om 16:58

Wel jammer :p Horner nog eens als kopman richting de Vuelta was wel de max geweest.

Verweggistan 1 november 2016 om 17:51

Dit is de enige Chinees die goede resultaten neer zet in Azie en wel eens koersen wint, terecht dat hij een kans krijgt, of hij het niveau aankan weet ik niet (Sohrabi en Zargari reden ook goed in Azie en niet zo goed in Europa

Headlines

Materiaalzone

Populair