Bäckstedt en Mason blikvangers in Britse selectie voor WK veldrijden

dinsdag 24 januari 2023 om 18:22
Bäckstedt en Mason blikvangers in Britse selectie voor WK veldrijden

Zoe Bäckstedt - foto: Cor Vos

De Britse wielerfederatie heeft vandaag de selecties bekendgemaakt voor de komende wereldkampioenschappen veldrijden in Hoogerheide. De niet-deelname van Tom Pidcock, de regerende wereldkampioen bij de eliteheren, was al bekend. Toch heeft Groot-Brittannië nog wel enkele sportieve ijzers in het vuur.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Zo rekent men in de U23-wedstrijd bij de vrouwen op Zoe Bäckstedt. De nog altijd maar 18-jarige Britse is misschien wel de grootste uitdager van Shirin van Anrooij bij de beloften. Multitalent Bäckstedt reed dit seizoen bijna uitsluitend in de elitecategorie en maakte indruk met korte klasseringen in onder meer Merksplas (5e), Mol (4e), Gavere (4e), Diegem (7e), Baal (8e), Gullegem (4e) en Benidorm (7e). Ook werd ze deze winter Brits veldritkampioene bij de elite.

Bäckstedt, die zich vorig jaar in het Amerikaanse Fayetteville nog wist te kronen tot U19-wereldkampioene, is niet de enige Britse WK-deelnemer die mag dromen van een mooie uitslag. Bij de eliteheren is Cameron Mason een renner om in de gaten te houden. De 22-jarige Britse kampioen in het veld reed eerder dit jaar al top-5 in de Azencross van Loenhout en de X2O-cross van Herentals en was bijvoorbeeld ook tiende in de Wereldbeker van Dublin.

Een andere interessante naam is die van Anna Kay. De 23-jarige crosser zal als enige Britse haar opwachting maken op het WK voor elitevrouwen. Ze is op tijd hersteld van een gebroken vinger, opgelopen bij een val in de X2O-cross van Baal op nieuwjaarsdag.

flag-gb Britse selecties voor WK veldrijden in flag-nl Hoogerheide (3-5 februari)
Eliteheren
Cameron Mason
Thomas Mein

Elitevrouwen
Anna Kay

Beloften-mannen
Joe Blackmore
Corran Carrick-Anderson

Beloften-vrouwen
Zoe Bäckstedt
Ella Maclean-Howell
Millie Couzens

Junioren-mannen
Oli Akers
Alfie Amey
Sebastian Grindley

Junioren-vrouwen
Cat Ferguson
Imogen Wolff
Emily Carrick-Anderson
Elizabeth McKinnon

Dit artikel delen:

1 Reactie

chiller87 24 januari 2023 om 23:33

Mason maakt kans op een top 5. Heeft weinig gereden en is op stage getrokken na het Brits kampioenschap. Hij blijft elk jaar progressie maken. Weet er iemand wat er met nathan smith aan de hand is? De derde van het wk u19 vorig jaar heeft 1 veldrit gereden dit jaar in september?

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone