Adrie van der Poel: “Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 31 oktober 2019 om 17:11

Adrie van der Poel: “Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”

Het is nu toch echt bijna zover: de rentree van Mathieu van der Poel in het veld. Komende zondag dartelt hij in Ruddervoorde voor het eerst dit seizoen weer door een weiland. De wereldkampioen denkt zelf direct mee te kunnen doen om de overwinning en in gesprek met Sporza laat zijn vader weten dat hij dezelfde mening is toegedaan: “We gaan ervan uit dat hij op een hoog niveau zijn rentree zal maken.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”, constateert de 60-jarige vedette tevreden. “Hij heeft een serieuze stap gezet sinds vorige week en zit duidelijk al heel anders in zijn vel. Ik verwacht wel dat Mathieu in Ruddervoorde in de voorste gelederen zal meedoen”, blikt Van der Poel alvast vooruit op de rentreewedstrijd van zijn jongste zoon.

Een week na Ruddervoorde dient het eerste veldritkampioenschap zich aan. In Silvelle wil MvdP zijn Europese titel graag verdedigen. “We gaan ervan uit dat hij op een hoog niveau zijn rentree zal maken. Als hij dit weekend goed afziet, kan hij een week later al top zijn”, waarschuwt Adrie de concurrentie. Na de strijd om de Europese kampioenstrui staan er in november nog zes crossen op het programma van de tweevoudig wereldkampioen veldrijden.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
31 oktober 2019 17:35
Een hongerige VDP die zichzelf pijn wil doen om de week erop top te zijn… kan weleens een snel besliste koers worden.
31 oktober 2019 17:35
Puur genieten met MvdP
31 oktober 2019 18:32
Wat lijkt het me heerlijk om vader van zo'n talent te zijn. Mijn zoontje fietste op zijn kleine Piet Pelle Gazelle op zijn 10de al 75km met me mee, uiteraard onder de belofte van een ijsje en een frietje. Daarna op zijn 12de en 13de twee keer een crankstel van een redelijk nieuwe Gazelle (kinder)fiets afgebroken door de kracht die hij in zijn toen al enorme kuiten had. Hier is een nieuw talent, wist ik al, al is het maar als baansprinter. Helaas, toen kwam de tijd dat hij de PlayStation interessanter vond, plus een moeder die wel eens met me meekeek naar afschuwelijke valpartijen en dat haar zoontje niet wilde aandoen. Het kan verkeren.
    1 november 2019 08:19
    Ik denk dat het anders ook niet verkeerd is vanuit Mathieu's zijn kant dat zijn vader zelf ook een gelauwerde oud-profwielrenner is met een dosis ervaring en kennis.
    1 november 2019 11:09
    Wat een treurig betoog.
    1 november 2019 11:19
    Pathetic, inderdaad.
    1 november 2019 13:24
    Dat heeft vooral ook met intrinsieke motivatie te maken. Natuurlijk kan je als ouder proberen je kind enigszins te enthousiasmeren voor iets waar je zelf veel van houdt.. Soms slaat de vonk over, soms niet.. Uiteindelijk maken ze hun eigen keuzes.. Ik probeerde mijn dochter te leren pianospelen, maar zij vindt voetbal veel leuker.. En dat is uiteraard ook prima..
31 oktober 2019 18:36
"Vorige week dubbelde hij me drie rondjes. Deze week vier."
31 oktober 2019 18:48
“Hij lijkt wel niet te ademen”

Machtige uitspraak van Adrie die totaal uit zijn verband werd getrokken door de Belgische riooljournalistiek.

Komt wel goed met Matje.
    31 oktober 2019 19:49
    Inderdaad riooljournalistiek, waar van het vuurtje direct werd aangestoken door Michel Wuijts. Normaal een goede commentator, maar daar heeft hij een grote flater begaan, door de woorden van Adri geheel uit zijn verband te trekken met zelfs de zelfde avond nog een extra uitgebreid item in het VRT sportjournaal over dit onderwerp.
    Schandalig, dat hij zich daar nooit openlijk voor heeft geexcuseerd.
    31 oktober 2019 21:19
    lol
    1 november 2019 08:07
    Michel Wuijts is van het kaliber journalisten dat vindt dat ze zich nooit hoeven te excuseren voor een fout, een blunder of een volkomen misplaatste uitleg. Herijgers zat naast hem toen Wuijts zijn onzin spuide en Herijgers hield wijselijk zijn mond. Hij wist precies wat vdP bedoelde. Herijgers en ook Decauwer zijn ex-coureurs en kennen het wereldje heel wat beter dan Wuijts, Van Nieuwkerke en al die anderen, die al jaren tussen de wielen zitten, maar nog zo veel kunnen leren van voornoemde ex-vedetten en mannen als Nys, De Vlaeminck, Boogerd etc. Alleen is het voor sommigen wel lastig om toe te geven dat anderen meer weten .
31 oktober 2019 22:10
Onemanshow
1 november 2019 11:26
Ben ik de enige die zich ergert dat steeds weer die interviews met de vader van (En opa van) over hoe goed hun pupil is? Bij Max Verstappen idem dito
    1 november 2019 12:15
    Ja, je bent echt de enige!
    1 november 2019 14:47
    Altijd genieten van de onzin die uit Adrie komt. Zeker als hij live Mathieu aan het analyseren is en na de koers telkens weer wordt tegengesproken door Mathieu zelf.
    1 november 2019 15:43
    Die Adrie vent vliegt logischerwijs wel eens uit de bocht op dat vlak maar is over het algemeen vrij to the point.

Reacties zijn gesloten.