Mathieu van der Poel rijdt acht crossen in november
Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
woensdag 30 oktober 2019 om 15:47

Mathieu van der Poel rijdt acht crossen in november

Mathieu van der Poel heeft een inkijkje in zijn eerste deel van het crossseizoen gegeven. De wereldkampioen veldrijden begint er zoals bekend zondag 3 november aan in Ruddervoorde. Daarna staan in november nog zeven crossen op het programma, waaronder het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ondanks dat de Superprestigewedstrijd van Ruddervoorde pas zijn eerste veldrit van het seizoen is wil Van der Poel er gewoon voor winst gaan. “Ik denk dat ik in het veld niet anders naar een wedstrijd kan toeleven dan met de intentie om te winnen.” De voorbije drie jaar schreef MvdP de cross in Ruddervoorde al op zijn naam.

Eerder deze week sprak de Nederlandse veelvraat van Corendon-Circus al over de kansen van Eli Iserbyt. Hij acht de Belg niet kansloos. “Maar ook Tom Pidcock liet de laatste wedstrijden een ferme indruk na”, laat hij optekenen in een persbericht van zijn ploeg. “Bovendien zijn het twee renners die altijd van eigen sterkte uitgaan én dus niet terugdeinzen om de wedstrijd hard te maken. Dat hebben ze ook beiden als beloften meermaals laten zien. In dat opzicht leunt hun stijl zeker aan tegen de mijne. Eerlijk: ik kijk er wel naar uit.”

Programma Mathieu van der Poel november 2019

  • flag-be Zondag 3 november: Telenet Superprestige Ruddervoorde
  • flag-it Zondag 10 november: Europees kampioenschap Silvelle
  • flag-be Maandag 11 november: Rectavit Jaarmarktcross Niel
  • flag-cz Zaterdag 16 november: Wereldbeker Tabor
  • flag-be Zondag 17 november: DVV Trofee Hamme
  • flag-be Zaterdag 23 november: Ambiancecross Wachtebeke
  • flag-be Zondag 24 november: Wereldbeker Koksijde
  • flag-be Zaterdag 30 november: DVV Trofee Kortrijk
RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2019 15:59
In de wereldbeker al op onoverbrugbare achterstand, Voor de DVV-trofee laat hij de Koppenberg schieten, en hoewel hij een non-prestatie daar vorig jaar nog rechtzette lijkt me dat wel héél straf om nog eens te doen. In de Superprestige heeft hij al drie wedstrijden gemist, dat maak je normaal gesproken ook niet meer goed. De regelmatigheidsklassementen zijn dus al allemaal gaan vliegen. Dagsuccessen in die klassementen gaan zijn carrière in het veld niet meer verder verrijken. Het zal 'm enkel nog te doen zijn om NK, EK en WK, en om het opdoen van conditie voor het voorjaar.
    30 oktober 2019 16:12
    @freirefreire: Kijk maar eens goed na hoever dat hij vorig jaar achterstond op Toon Aerts na de Koppenberg. Ruim 4 min. Hij won het klassement uiteindelijk met 1min26 voor op Toon Aerts.

    Nu mist ie er 1 en staat ie per de reglementen op 5 min. In theorie kan ie deze Trofee dus nog prima winnen.

    En jah uiteraard zullen de truien nu nog belangrijker zijn, maar wie maakt hem wat op het NK??
    30 oktober 2019 18:45
    Dat heeft hij al meerdere malen kenbaar gemaakt. DVV is het enige klassements doel dit seizoen. En de prestige van de WB wedstrijden natuurlijk. Al wordt het in Tabor wel starten vanaf rij drie of vier.
    31 oktober 2019 08:20
    @Titanio82: Volgens mij starten ze nog steeds volgens de UCI ranking waarop Mathieu nog steeds 2e staat.
    1 november 2019 09:34
    @Boomie1, dat weet ik al, daarom zei ik ook: "Voor de DVV-trofee laat hij de Koppenberg schieten, en hoewel hij een non-prestatie daar vorig jaar nog rechtzette lijkt me dat wel héél straf om nog eens te doen." Ik weet dat hij iets onmenselijks presteerde in dat klassement afgelopen winter, maar ik verwacht niet dat hij dat nog eens kan.
30 oktober 2019 17:16
Zie uit naar de crossen met MvdP!
Tot nu toe kan ik vooral van de vrouwencrossen genieten.
    30 oktober 2019 17:45
    Idem. Veel verschillende winnaressen bij de dames na een mooie strijd. Bij de mannen: Iserbyt superieur. Aerts kan wel zeggen dat hij beter dan ooit is, maar hij heeft de grootste moeite de mindere goden te lossen. Pidcock heb ik nog te weinig gezien; in de Ethias cross kwam hij zeer sterk voor de dag, maar na zijn pechgeval leek hij het bijltje er bij neer te gooien.
30 oktober 2019 20:35
Van der Poel rijdt zeven crossen in november. Ha, ha, als je de Koppenberg van vrijdag even niet mee rekent is dat dus gewoon alles in november.
30 oktober 2019 20:35
Vanaf welke startrij start MVDP in Ruddervoorde?
30 oktober 2019 23:16
Wordt vast een mooie crossmaand met Mathieu terug in het veld :D Ik heb er in ieder geval zin in :)

Reacties zijn gesloten.