Adrie van der Poel: “Mathieu moet verder kijken dan het crossseizoen”

maandag 21 oktober 2019 om 13:26
Adrie van der Poel: “Mathieu moet verder kijken dan het crossseizoen”

Adrie van der Poel - foto: WielerFlits

Adrie van der Poel vindt het een goede zaak dat zijn zoon Mathieu van der Poel pas op 3 november zijn rentree maakt in het veld. “Er wacht hem een belangrijk en zwaar 2020. Hij heeft nu een prima balans gevonden tussen de drie disciplines. Om die te behouden, is een strikte planning en organisatie nodig”, zegt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Hij is pas een week aan het trainen”, verklaart Van der Poel de uitgestelde rentree van zijn zo succesvolle zoon in het veld. “Om dan, zonder competitieritme, meteen de Koppenberg te bestormen: dat is niet realistisch. Áls hij er aan begint, wil hij meteen in orde zijn.”

Indien nodig, had het volgens de 60-jarige wielervedette wel gekund. “Wáár je precies start, maakt op zich niet zoveel uit. Het is en blijft een uur voluit gaan. In principe liggen alle ‘rondjes’ hem. Maar het is altijd plezanter herbeginnen op eentje dat écht op je lijf is geschreven.” En dat is de Koppenberg nu eenmaal niet.

“Logisch dat er eens iets sneuvelt”
Daarnaast is Van der Poel van mening dat MvdP verder moet kijken dan het huidige veldritseizoen. “Er wacht hem een belangrijk en zwaar 2020. Het klassieke voorjaar, de Olympische Spelen… Hij heeft nu een prima balans gevonden tussen de drie disciplines. Om die te behouden, is een strikte planning en organisatie nodig. Dan is het logisch dat er al eens iets sneuvelt.” Mogelijk wordt er in functie van andere doelen nog meer gesnoeid in het crossprogramma. “Alles hangt af van hoe hij zijn seizoensdebuut doorkomt.”

Adrie van der Poel verwacht tot slot dat zijn jongste zoon er weer zal staan bij zijn rentree in het veld: “Hoe sterk Iserbyt en Aerts op dit moment ook rijden en hoeveel weerwerk ze ook zullen proberen te bieden: in rechtstreekse duels is ‘Matje’ nog maar zelden geklopt.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

HSV 21 oktober 2019 om 13:37

Simpel maar waar

0
john 21 oktober 2019 om 13:46

Ja als hij op de K(l)oppenberg weer klop krijgt zo als verleden jaar gaat het toch in zijn kopie zitten

0
rosencrantz 21 oktober 2019 om 13:59

Gelukkig rijdt hij daar niet.

0
west 21 oktober 2019 om 14:26

Je kan helemaal niet zeggen dat hij nu een prima balans heeft gevonden tussen de drie disciplines aangezien hij sinds vorige winter nog nul keer gecrosst heeft.

0
Barry Batsbak 21 oktober 2019 om 14:36

Ja jemig. Sinds zijn laatste wegkoers heeft hij ook geen MTB-wedstrijd meer gereden. Als je 3 seizoensgebonden disciplines beoefent is er altijd wel eentje die een poosje niet aan de beurt geweest is.

0
west 21 oktober 2019 om 14:40

Dus moet ie dat niet zo stellen. Helemaal aangezien ze de komende winter alles heel anders gaan doen dan voorheen.

0
Oblomov 21 oktober 2019 om 14:48

Denk niet dat we hem in de toekomst nog al te vaak voor november in het veld zullen kunnen verwelkomen.

0
Jan Blokland 21 oktober 2019 om 15:23

Dat weet je niet. Hangt gewoon af wanneer hij klaar is met het wegseizoen. Nu kwam het voornamelijk door het WK in Yorkshire. Nadien heeft hij nog gekoerst vanwege de punten. Dat zal volgend jaar mogelijk anders zijn. Van de klassementen zal hij geen doel meer maken. Maar dat geldt ook voor Wout van Aert.

0
krypton 21 oktober 2019 om 15:09

Pas op 3 november? Ik vind het nog een aantal weken te vroeg eigenlijk…

0
koos1 21 oktober 2019 om 16:34

Qua veldrijden waarschijnlijk dus geen klassementen en tussendoor meer rustperiodes. WK veldrijden lijkt dan de meest logische (en belangrijkste) doel voor Van der Poel.

0
EricV 21 oktober 2019 om 17:06

Eigenlijk best sneu voor Iserbyt en co. Die worden straks weer gezien als b renners

0
Barry Batsbak 21 oktober 2019 om 23:09

Straks? Dat worden ze nu al. Is ook geen schande. Het zijn stuk voor stuk goede renners, maar geen vedetten.

0
Jasper11 21 oktober 2019 om 17:23

Ik vind het goed en mooi te zien hoe de Van Der Poels er zo nuchter mee om lijken te gaan. Die laten zich niet gek maken. Mathieu doet vooral waar hij zin in heeft en hij ziet wel wat de toekomst brengt. Niet te ver vooruit kijken.

0
vanSpringel 22 oktober 2019 om 12:33

Heel goed, dat MvdP zijn collega veldrijders op deze manier een mooie kans geeft de Koppenbergcross te winnen.

0
Taliesin 22 oktober 2019 om 16:55

Ik moet toch echt nog maar ff zien dat Isebyt zo maar ff geklopt gaat worden.
Ik hop het natuurlijk wel. Maar Iseybyt is bijzonder goed dit seizoen en opmerkelijk veel beter dan vorig jaar. Duidelijk beter ook dan Toon Aerts. Zou interessant zijn geweest om nu van Aert ook in het veld te zien tegen Isebyt, heb het idee dat er nauwelijks nog verschil is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone