Adrie van der Poel: “Als het van mij afhangt, crost Mathieu deze winter niet meer”

zondag 2 januari 2022 om 19:35
Adrie van der Poel: “Als het van mij afhangt, crost Mathieu deze winter niet meer”

foto: Cor Vos

De eerstvolgende veldrit op het programma van Mathieu van der Poel is die van Herentals, komende woensdag. Maar zijn rugblessure zit hem nog steeds dwars en vader Adrie is duidelijk over een eventuele comeback. “Als het van mij afhangt, dan crost hij deze winter niet meer”, zegt Van der Poel senior.

“Het heeft geen zin meer. Als hij opnieuw begint, gaat hij zich weer forceren en staan we geen stap verder of dichter”, vertelt Adrie in gesprek met Het Nieuwsblad. Op nieuwjaarsdag maakte de wereldkampioen veldrijden nog bekend dat hij, na enkele dagen van inactiviteit, weer voor een trainingsrit de fiets op was gestapt. Zestig kilometer in ongeveer twee uur.

Na zijn opgave in Heusden-Zolder besloot Van der Poel de crossen van Loenhout en Hulst te laten schieten. De Nederlander kampt namelijk met een zwelling van zijn tussenwervelschijf, waardoor hij niet voluit kan trainen en koersen. Christoph Roodhooft, de manager van Alpecin-Fenix, liet een korte reactie achter bij de Vlaamse krant: “We hebben nog geen nieuws hieromtrent.”

Mocht Mathieu van der Poel het advies van zijn vader Adrie opvolgen, dan mist hij onder meer het NK veldrijden in Rucphen (9 januari) maar ook het WK veldrijden van eind januari in het Amerikaanse Fayetteville (30 januari). Hij is dan niet in staat om zijn wereldtitel te verdedigen.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

85 Reacties

Tripodboom 3 januari 2022 om 13:34

Gelukkig hangt het niet van Adrie af. Ik zie hem ook niet in het veld terugkeren, maar als hij een of andere rugblessure heeft, we weten helemaal niet wat er precies aan de hand is, zie ik hem ook op de weg niet presteren dit jaar. Ik schat nul overwinningen voor Mathieu. De tegenstand is tegenwoordig van dien aard dat je helemaal niets moet mankeren – zelfs niet een blessure aan je kleine pink- om te kunnen winnen. Jammer, maar een jaar rustig aan doen kan geen kwaad. Kijk naar Wout die er maanden naast heeft gestaan en sterker is teruggekomen.

oesjipapa 4 januari 2022 om 10:22

De tussenwervelschijf zelf kan echter niet genezen. Mocht hij last hebben hiervan, en dat zou best kunnen, zie zijn verleden dan vrees ik dat topsport, dat is wat hij bedrijft niet meer tot de mogelijkheden behoort. Let wel dit als het ook echt aan de tussenwervelschijf zou liggen.

oesjipapa 4 januari 2022 om 10:31

Dat van die tussenwervelschijf , is een reactie die Roeleur eerder plaatste met de link https://www.dorsoo.be/nl/rugaandoeningen/wat-discusbulging

FrankyVercauteren 4 januari 2022 om 15:06

@batsbak: als A3 geen probleem heeft met die “Belgische zeikjournalisten”, wat is dan het probleem? Ik denk dat Adrie verstandig genoeg is om te weten hoe hij met de pers moet omgaan.
@michelangelo: misschien is er een heel eenvoudige verklaring: veldrijden is in België, en vooral in Vlaanderen, een heel populaire sport, zowel bij toeschouwers als pers. In Nederland daarentegen is noch de pers, noch de gemiddelde Nederlander in veldrijden geïnteresseerd.
@comments: bang? Laat me niet lachen … eerder respect. Trouwens, MVDP is een halve Belg (hij woont ook in België) en is best wel populair bij de gemiddelde Belgische supporter.

Headlines

Materiaalzone

Populair