Volg hier de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne 2022

vrijdag 27 mei 2022 om 12:10
Volg hier de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne 2022

De Boucles de la Mayenne is toegekomen aan de meest uitdagende etappe van de ronde. In deze 171 kilometer lange rit van Jublains naar Pré-en-Pail-Saint-Samson liggen tal van klimmetjes. Volg hier op WielerFlits het koersverloop!

De tweede etappe is de meest uitdagende van de vierdaagse ronde. Op het profielkaartje staan zes gecategoriseerde beklimmingen maar het werkelijke aantal klimmetjes ligt een stuk hoger, en daarmee is dit de ‘bergetappe’ van deze Boucles de la Mayenne. In de laatste 40 kilometer moet de Mont des Avaloirs, de hoogste berg van West-Frankrijk, liefst drie keer worden beklommen. Daarom kunnen we een mooie strijd verwachten om het algemeen klassement.

Het 16,3 kilometer lange finalecircuit dat twee keer volledig moet worden afgelegd, is veeleisend en de aankomst in Pré-en-Pail-Saint-Samson ligt aan het einde van een stuk vals plat van 200 meter. Het kan niet anders dan dat in deze rit verschillen gaan worden gemaakt. Om 12.25 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt verwacht rond 16.40 uur. De koers is vanaf 14.15 uur live te zien via de app van de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Boucles de la Mayenne 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (DirectVélo)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.