Volg hier de slotrit van de Boucles de la Mayenne 2022

zondag 29 mei 2022 om 12:10
Volg hier de slotrit van de Boucles de la Mayenne 2022

Benjamin Thomas, die de macht greep in de tweede rit, begint als leider aan de laatste etappe van de Boucles de la Mayenne. Zeker van zijn zege is  hij echter nog niet, want de laatste dag biedt mogelijkheden om de koers op zijn kop te zetten. De wedstrijd zal dan wel vroeg opengebroken moeten worden. Volg het hier op WielerFlits!

De openingsfase van de etappe is behoorlijk vlak, maar na vijftig kilometer begint een lastige heuvelzone. De Mont Rochard (3,1 km aan 6,7%) is hier de opener van. Daarna volgen binnen veertig kilometer de Côte de la Garde (1,4 km aan 3,6%), Côte les Mesliers (1,4 km aan 4,6%), Côte des Cources (1,9 km aan 5,9%) en Côte de la Chapelle des 3 Poiriers (1 km aan 6,5%). Hoewel de heuvels niet erg lang en steil zijn, zal de opeenvolging erin hakken.

Na 87,1 van de 180 kilometer zit het zwaarste deel van de wedstrijd er evenwel op, waardoor geloste renners de kans krijgen om terug te keren. Toch is ook het tweede deel van de rit niet biljartvlak. Nadat de Côte de Bel Air beklommen is, gaat het over glooiende wegen richting het 5,1 kilometer lange finalecircuit in Laval dat vier keer moet worden afgelegd. Hier zit ook nog een vervelend klimmetje in.

Benoît Cosnefroy, tweede op drie seconden, lijkt de grootste uitdager van Thomas, maar de renner van AG2R Citroën kwam gisteren ten val. Het is dus afwachten hoeveel hinder hij daarvan ondervindt. Wie als winnaar uit de strijd komt, zullen we rond 16.41 weten. Dat is ruim vier uur na het startsein, dat gegeven wordt om 12.25. De etappe is vanaf 14.15 uur live te zien via de app van de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Boucles de la Mayenne 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (DirectVélo)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.