Volg hier de openingsrit van Boucles de la Mayenne 2022

donderdag 26 mei 2022 om 12:10
Volg hier de openingsrit van Boucles de la Mayenne 2022

De 47e Boucles de la Mayenne gaat vandaag van start in Saint-Pierre-des-Landes. De renners rijden over het zogenoemde coulisselandschap van Noord-Mayenne; niet erg moeilijk, maar toch een beetje heuvelachtig. Wie verovert de eerste leiderstrui in Frankrijk? Volg het hier op WielerFlits.

De etappe komt onder meer door Fougerolles-du-Plessis, waar Clément Davy, sprintvoorbereider van Arnaud Démare bij Groupama-FDJ, vandaan komt. De local hero ontbreekt echter omdat hij momenteel in de Giro d’Italia actief is. Daarna gaat de route verder naar aankomstplaats Andouillé.

Daar eindigt de wedstrijd op een circuit van 16,9 kilometer dat twee keer moet worden afgelegd. Op deze ronde is de 1,1 kilometer lange Côte de Saint-Jean-sur-Mayenne de scherprechter. Na de top van de laatste klim wachten nog ruim zes glooiende kilometers tot de finish. De verwachting is dat een snelle man wint en de eerste gele trui pakt.

Om 12.25 uur gaat de etappe van start, waarna tussen 16.30 en 16.50 uur gefinisht wordt. De koers is vanaf 14.15 uur live te zien via de online Eurosport Player en GCN+.

Links
Voorbeschouwing: Boucles de la Mayenne 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (DirectVélo)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.