‘Zuid-Afrikaanse formatie Qhubeka NextHash kampt met betalingsproblemen’

dinsdag 31 augustus 2021 om 11:26
‘Zuid-Afrikaanse formatie Qhubeka NextHash kampt met betalingsproblemen’

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Qhubeka NextHash kan momenteel niet de salarissen ophoesten voor de maand augustus, zo meldt Cyclingnews. Volgens de nieuwssite zijn de renners via een e-mail op de hoogte gebracht van de vertraging. De ploeg was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

De Zuid-Afrikaanse formatie wacht nog altijd op de binnenkomende sponsorgelden. “We hebben onverwachts vertraging gehad bij de betaling door onze partners. We wachten nu op het sponsorgeld. Op het moment dat het geld op onze Nederlandse rekening staat, worden de salarissen voor de maand augustus uitgekeerd. Namens het management wil ik (teambaas Doug Ryder, red.) excuses aanbieden voor de onverwachtse vertraging”, zo staat er in de mail.

De ploeg slaagde er twee maanden geleden in om met NextHash een nieuwe sponsor te strikken voor de komende vijf jaar. NextHash is een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain, een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, en crypto. Kledingsponsor ASSOS, een van de drijvende krachten achter de doorstart van toen nog NTT Pro Cycling, verdween zo na enkele maanden als co-sponsor alweer van het toneel.

Teammanager Doug Ryder is achter de schermen nog altijd op zoek naar een nieuwe grote partner voor 2022, maar dit heeft vooralsnog niks opgeleverd. WielerFlits kreeg eerder uit goede bron bevestigd dat het Zuid-Afrikaanse team ook in 2022 deel uitmaakt van de WorldTour, zij het met hetzelfde – beperkte – budget als dit jaar.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 31 augustus 2021 om 11:30

Bitcoins werden toch niet geaccepteerd ;)

0
platteprijs 31 augustus 2021 om 11:38

En dan heb je als Sjoerd Bax net een contract voor 2022 getekend.

0
josi 31 augustus 2021 om 11:39

Sjoerd Bax krabt zich nu even achter de oren.

0
Murcia 31 augustus 2021 om 11:44

Sjoerd zijn salaris eisen doen de bank springen. LOL
Het is natuurlijk een herhaling van zetten bij Doug, grote beloftes en die nooit echt kunnen waarmaken. Neem alleen al het verhaal over de ontwikkeling van Afrikaans talent, nooit van de grond gekomen en ook in de sponsoring spat de paniek er vanaf. Als je met best een redelijk jaar tot nu door de Giro resultaten nog geen sponsor kunt vinden en je beste man vertrekt dan ben je gedoemd tot een rol in de krochten van de World Tour.

0
Koers 31 augustus 2021 om 11:49

Ik zat even te kijken hoeveel Afrikanen zij in dienst hebben, maar dat houdt ook niet over: 2. Ik had stiekem op wat meer verwacht. Hopelijk vinden ze nog een goede grote sponsor, want een bedrijf in crypto is altijd een beetje riskant.

0
nkunku1244 31 augustus 2021 om 12:29

Het opleidingsteam van Qhubeka heeft wel veel Afrikanen in het team.

0
de adelaar 31 augustus 2021 om 12:44

Sjoerd ‘ BUX ‘ was een betere naam geweest, had ie een gerenommeerd online beleggers platform als sponsor binnen kunnen slepen.

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:00

Om compassie mee te hebben. Ik gun het ze niet want het is een ploeg met een mooi initiatief.

0
IlPirata 31 augustus 2021 om 15:56

Kleine kern rond routinier Pozzovivo bouwen voor de grote rondes ivm geldgebrek. En hopen dat hij niet valt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone