Zieke Pelucchi kent moeizaam begin bij Androni Giocattoli-Sidermec

donderdag 14 februari 2019 om 17:38
Zieke Pelucchi kent moeizaam begin bij Androni Giocattoli-Sidermec

Pelucchi in het tenue van BORA-hansgrohe - foto: Cor Vos

Fernando Gaviria is niet de enige sprinter die de Tour Colombia 2.1 moest verlaten vanwege gezondheidsproblemen. Matteo Pelucchi gaf er tijdens de tweede etappe al de brui aan. De reden? De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec heeft koorts, zo laat hij weten op Twitter.

Pelucchi kampt niet alleen met koortsverschijnselen: de 30-jarige renner heeft ook last van ademhalingsproblemen. Hierdoor moest hij onderweg naar La Ceja opgeven. “Jammer genoeg moet ik de Tour Colombia 2.1 verlaten door mijn lichamelijke toestand”, zo begint de aalvlugge Italiaan zijn relaas.

“Ik heb al drie dagen last van koorts en ademhalingsproblemen. Ik neem antibiotica om de situatie onder controle te krijgen, maar gisteren (woensdag, red) verergerde de koorts tijdens de wedstrijd.” Pelucchi wist in de ploegentijdrit nog wel met zijn teamgenoten over de finish te rijden.

Moeizaam begin van het seizoen 
De sprinter maakte deze winter (noodgedwongen) de overstap van BORA-hansgrohe naar Androni Giocattoli-Sidermec. Pelucchi hoopte de ProContinentale formatie al snel een zege te bezorgen, maar in La Tropicale Amissa Bongo moest hij genoegen nemen met enkele ereplaatsen. De Italiaan zal de komende tijd moeten uitzieken.

Dit artikel delen:

Materiaalzone

Populair