Gaviria kampt met luchtweginfectie en verlaat thuisronde

donderdag 14 februari 2019 om 14:48
Gaviria kampt met luchtweginfectie en verlaat thuisronde

foto: Cor Vos

De Tour Colombia 2.1 moet verder zonder publiekstrekker Fernando Gaviria. De sprinter van UAE Emirates zal niet meer aan de start verschijnen van de derde etappe, aangezien de Colombiaan kampt met een luchtweginfectie.

Woensdag werd tijdens de tweede etappe al duidelijk dat het niet goed ging met Gaviria. De 24-jarige renner gaf tijdens de koers aan dat hij zich wat ziekjes voelde, waarop UAE Emirates besloot om zijn landgenoot Juan Sébastian Molano uit te spelen in de massasprint. Molano eindigde achter Álvaro José Hodeg en Martin Laas als derde.

Voor Gaviria was het een bittere pil, aangezien de etappe finishte in La Ceja, de geboorteplaats van de spurter. De publiekstrekker verlaat de Tour Colombia 2.1 nu met lege handen. Hoe anders was dit één jaar geleden, toen Gaviria maar liefst drie ritten wist te winnen.

“Ik moet aan mijn gezondheid denken”
De Colombiaan baalt dan ook flink. “Ik moet echter aan mijn gezondheid denken”, zo laat hij weten. “Ik ben gewoon niet in staat om op topniveau te presteren. Het is dan ook de juiste beslissing om nu te stoppen, zodat mijn lichaam weer kan herstellen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun”, aldus Gaviria.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jan Blokland 14 februari 2019 om 15:02

Jammer, want hij had er wel weer drie kunnen winnen.

pirazzi 14 februari 2019 om 15:24

Ach zo, ik maar denken dat het aan de verandering van ploeg lag.

ivo001 14 februari 2019 om 15:38

Domper voor hem en de ploeg.
Maar Molano is geen beroerde backup.

Weet iemand trouwens waarom Pelucchi gisteren niet de finish heeft gehaald?

chavanelfan 14 februari 2019 om 16:28

Die kerel mankeert toch altijd iets :) Ligt ie niet op de grond dan is ie ziek. Voor het rendement dat men (vooralsnog) uit hem haalt, kost hij wellicht veel te veel. Waarschijnlijk is het ook daarom dat Lefevere blijkbaar niet veel moeite had met zijn transfer.

williams 14 februari 2019 om 17:11

+1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair