Zhandos Bizhigitov verslaat Grega Bole in koninginnenrit Tour de Korea

Zhandos Bizhigitov verslaat Grega Bole in koninginnenrit Tour de Korea

foto: Sirotti (Archief)

vrijdag 10 juni 2016 om 07:14

Zhandos Bizhigitov heeft de zesde etappe van de Tour de Korea 2016 (2.1) op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner van Vino 4ever SKO was na 194 kilometer de snelste van een kopgroep van zeven in Chungju. Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) legde beslag op de tweede plaats, terwijl Gavin Mannion (Drapac) het podium vervolledigde. Voor Bizhigitov is het de eerste profzege uit zijn carrière.

Ondanks een voorsprong van meer dan twee minuten in het algemeen klassement voorafgaande aan de koninginnenrit, verloor Karol Domagalski (ONE) zijn leiderstrui aan Grega Bole.

In de koninginnenetappe stonden er twee beklimmingen van derde categorie op het programma en een vijftal niet-gecategoriseerde heuvels. In het begin van de zesde etappe reed een kopgroep van tien weg, waarvan halverwege de rit nog zeven renners van overbleven: Gavin Mannion (Drapac), Grega Bole, Giacomo Berlato (beide Nippo – Vini Fantini), Javier Megias (Novo Nordisk), Alexandr Shushemoin, Zhandos Bizhigitov (beide Vino 4ever SKO) en Hyo Suk Gong (KSPO).

ONE, de ploeg van leider Domagalski, gaf de kopgroep van zeven een voorsprong van maximaal vijf minuten. ONE verkeek zich volledig op de sterkte van de kopgroep en zag de leiders nooit meer terug. In de absolute slotfase kreeg Alexandr Shushemoin (Vino 4ever SKO) nog af te rekenen met een lekke band waardoor hij niet kon mee sprinten voor de ritzege. Bole liet zich verrassen door Bizhigitov in de sprint.

Dit artikel delen:

7 Reacties

billi 10 juni 2016 om 08:39

nogal zware valpartij aldaar
hopelijk valt het mee

vinnievidefietsen 10 juni 2016 om 09:15

Vino4ever = toch niet de associatie die je wilt oproepen lijkt me, wijn/alcohol en topsport gaan immers moeilijk samen ;)

Grote Meneer Terpstra 10 juni 2016 om 09:16

Het blijft de allermooiste ploegnaam van het peloton. Elke keer tovert het een kleine glimlach op mijn gezicht. Vino4ever. Die Kazakken hebben wel humor.

Jovic 10 juni 2016 om 10:02

Hier zullen veel mensen anders over denken, maar wat dienen dit soort koersen. Kost veel geld maar wat levert dit nu op?

Il Cavaliere 10 juni 2016 om 10:13

Wat een afgang voor One Pro Cycling dit zeg whaha

123poetertjes 10 juni 2016 om 12:28

Als in dit deelnemersveld Mannion, Berlato, Bole en Mejias in de kopgroep zitten dan mag je ze nooit laten rijden. Nooit. Inderdaad flink dom gekoerst van Team Oen.

Piet Lut 10 juni 2016 om 14:32

@Jovic Als je op die manier denkt dan kan je 80% van alle koersen opdoeken. Een koers als deze is hoog aangeschreven in het Asia circuit en zouden er meer van moeten zijn.

Nog erger. WT teams zouden eigenlijk 40 renners moeten hebben ipv 30 waarbij de verplichting om 10 renners uit niet traditionele wielerlanden uit Azie of Afrika op te nemen en tevens koersen te rijden in deze landen. Met 40 renners kan het seizoen ook 12 maanden zijn ipv de 8 maanden die er nu zijn.
Op die manier wordt de sport globaler en blijft het geen sport van een tiental landen.

Maar goed, helaas denken vele bekrompen bestuurders er anders over en kwijnt onze mooie sport langzaam weg.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair