Wielertransfers 2020: Bardiani-CSF, Simone Petilli, Uno-X, Enara López, Zhandos Bizhigitov

vrijdag 16 augustus 2019 om 13:04
Wielertransfers 2020: Bardiani-CSF, Simone Petilli, Uno-X, Enara López, Zhandos Bizhigitov

Zhandos Bizhigitov (uiterst rechts) - foto: Cor Vos

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Bardiani-CSF
Filippo Zaccanti en Filippo Fiorelli rijden komend seizoen in de kleuren van Bardiani-CSF. Vandaag werd de komst van beide Italianen aangekondigd. Zaccanti (23) komt over van Nippo Vini Fantini Faizanè, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Breuken aan hand en sleutelbeen gooiden het eerste deel van het huidige seizoen in de war, maar daarna herpakte hij zich knap met de bergtrui in de Tour of Japan en eindwinst in de Tour de Korea.

Fiorelli (24) koerst voor het clubteam Gragnano SC-Natali-Olmo, maar is sinds begin deze maand stagiair bij eveneens Nippo Vini Fantini Faizanè. Dit seizoen pakte hij al de eindzege in de Tour of Albania en eindigde hij op de zestiende plaats in de Adriatica Ionica Race, waarin hij voor de Italiaanse nationale ploeg koerste. Eerder versterkte Bardiani-CSF zich al met Giovanni Lonardi en Alessandro Monaco.


Simone Petilli
Simone Petilli verlaat na vier seizoenen UAE Emirates om voor Wanty-Gobert te gaan koersen. De Italiaan (26) tekende een tweejarig contract, dat hem tot einde 2021 aan de ploeg bindt. Bij de Belgische formatie moet de klimmer voor het mooie weer zorgen in zwaardere wedstrijden als meerdaagse rittenkoersen met klimwerk en de heuvelklassiekers. Dit seizoen was hij al veertiende in de Volta ao Algarve, tiende in de Giro di Sicilia en 22e in het Critérium du Dauphiné.

Petilli: “De overstap van een WorldTour-team naar een ProContinentale ploeg kan een stap terug lijken, maar voor mij betekent het een pas voorwaarts richting goede resultaten. De komende twee seizoenen in Belgische loondienst wil ik mijn vaardigheden nog verbeteren en mijn eerste overwinning behalen, in de hoop dat dit het begin van een mooie reeks is. Na twee keer de Giro een één keer de Vuelta, hoop ik om volgend seizoen aan de Tour deel te nemen.”

foto: Cor Vos


Uno-X
Eerder wisten we al te melden dat Daniel Hoelgaard op weg is naar Uno-X, maar nu heeft de Noor ook zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De 26-jarige Hoelgaard kwam de voorbije seizoenen uit voor Groupama-FDJ, maar doet nu dus een stapje terug.

Hoelgaard is overigens niet de enige aankoop van Uno-X, aangezien de Noorse ploeg ook de talentvolle Erlend Blikra heeft weten te strikken. De 22-jarige Noor heeft ook zijn krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis. Blikra won dit jaar drie etappes in de Dookola Mazowsza, een Poolse 2.2-rittenkoers.


Enara López
Casa Dorada, de nieuwe wielerploeg van oud-prof Iñigo Cuesta, is druk bezig om zich te versterken. Eerder wist de nieuwbakken formatie al de Poolse Malgorzata Jasinka vast te leggen, maar nu heeft ook Enara López een contract getekend. De 22-jarige Spaanse werd dit jaar zestiende in de Tour de Bretagne Féminin. Bovendien reed ze de Giro Rosa uit.


Zhandos Bizhigitov
We gaan door met Zhandos Bizhigitov, want de Kazach blijft nog één jaar koersen voor Astana. De 28-jarige renner koerst sinds 2017 voor de WorldTour-formatie. Bizhigitov wist dit jaar met enkele landgenoten de gouden medaille te veroveren op het Aziatisch kampioenschap wielrennen, door de snelste tijd te klokken in de ploegentijdrit.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone