Zeven Nederlanders in Circuit Cycliste Sarthe

Zeven Nederlanders in Circuit Cycliste Sarthe
maandag 6 april 2015 om 20:45

Van dinsdag 7 april tot vrijdag 10 april staat in het westen van Frankrijk de vierdaagse rittenkoers Circuit Cycliste Sarthe (2.1) op het programma. Er wachten de deelnemers vier etappes en een individuele tijdrit. Roompot Oranje Peloton is de enige Nederlandse ploeg aan het vertrek. Zes WorldTour-ploegen zijn van de partij in de Franse regio. Zeven Nederlanders staan aan de start in Sablé-sur-Sarthe.

Roompot-ploegleider Erik Breukink werkt met een zes man tellende selectie. In tegenstelling tot de vaak gebruikelijke acht is dat ook direct het maximale aantal dat per ploeg mag vertrekken in de Sarthe. De nog steeds ziek Marc de Maar wordt vervangen door Etienne van Empel, terwijl Huub Duyn vervangen wordt door Mike Terpstra. Verder zijn Maurits Lammertink, Reinier Honig, Raymond Kreder en Michel Kreder naar de regio van de Pays de la Loire afgereisd. De zevende Nederlander in Sarthe is Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert).

Michel Kreder heeft goede herinneringen aan de Franse rittenkoers. De oudste Kreder wist in 2011 en 2012 telkens een etappe te winnen in deze rittenwedstrijd. Vorig jaar ging de eindzege naar Ramunas Navardauskas. De Litouwer van Cannondale-Garmin zal zijn titel ook verdedigen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 6 april 2015 om 20:50

De Kredertjes zijn vaak goed in dit soort Franse koersjes. Hopelijk kan Roompot hier van die 0 afkomen.

robert geezert 6 april 2015 om 21:02

Verwacht dat Guldhammer hier de eerste zege voor Cult gaat behalen. Ben ook benieuwd naar Wanty met Gasparotto, De Greef en Minnaard.

sven241 7 april 2015 om 00:06

Eerste overwinning voor Roompot? Ik hoop het van harte!

Plaggie 7 april 2015 om 19:31

Ideale koers voor TLJ, je mag maar met zes starten!

Headlines

Materiaalzone

Populair