Zesdaagse van Amsterdam keert terug

vrijdag 26 augustus 2016 om 10:12
Zesdaagse van Amsterdam keert terug

foto: Marcel Koch

De Zesdaagse van Amsterdam keert dit najaar terug op de kalender. De baanwielrenners komen van 6 tot en met 11 december 2016 naar de hoofdstad voor de eerste editie van ‘Six Day Amsterdam’. In navolging van ‘Six Day London’ en ‘Six Day Berlin’ doet het internationale Six Day circuit nu ook de hoofdstad aan. Niki Terpstra is een van de deelnemers van het evenement op de wielerbaan in Amsterdam.

De terugkeer is mogelijk dankzij een nieuwe organisator. “We hebben in Londen en Berlijn gemerkt dat de wielerliefhebber en sportliefhebbers heel enthousiast zijn over onze belofte van topsport en topspektakel”, zegt Mark Darbon, CEO van Madison Sports Group. “Amsterdam past helemaal in onze lange termijnvisie om van Six Day een mondiale serie van evenementen te maken. Daarin mag een stad als Amsterdam, met een lange en mooie geschiedenis in het baanwielrennen, zeker niet ontbreken.”

Niki Terpstra, oud-winnaar van de Zesdaagse van Amsterdam, vindt het een speciaal moment: “Ik ben zeer verheugd met de terugkomst van Amsterdam op de Zesdaagse kalender. Amsterdam voelt voor mij echt als een thuiskoers, ik ben dan ook zeer gemotiveerd om voor de zege te strijden. Het is altijd een speciaal moment om terug te keren op de wielerbaan na een lang seizoen in de World Tour op de weg. Terugkeren naar mijn geliefde baan in Sloten met supporters, vrienden en familie aan de kant maakt het extra speciaal, ik kijk er erg naar uit.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Equipe Essenbourgh 26 augustus 2016 om 10:18

Mooi nieuws dit! Vond het al enorm jammer dat er de laatste jaren in Amsterdam geen zesdaagse meer werd gereden

0
Vincentzo 26 augustus 2016 om 11:16

Slechts 1 jaar overgeslagen toch? Volgens mij zat ik 2 jaar terug op de tribune en zag ik Niki winnen met Havik. Hoe dan ook; super nieuws, dat het weer terug is! Kan niet wachten.

0
Equipe Essenbourgh 26 augustus 2016 om 12:04

@ Vincentzo: zou kunnen hoor, voor mijn gevoel is het al te lang geleden :-)

0
TomDJ 26 augustus 2016 om 14:16

Precies, na de Tour keek ik al direct uit naar oktober in Amsterdam.
Voor zover ik kan zien zit het ook niet in de weg van andere Zesdaagsen, dus dan zou december een mooie tijd zijn voor deze.

0
Wheely 27 augustus 2016 om 01:37

Super wat leuk!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone