Geen Six Day Amsterdam in 2017

Geen Six Day Amsterdam in 2017

Sfeerbeeld Six Day Amsterdam - foto: Léon van Bon

donderdag 28 september 2017 om 11:00

De kans dat de Zesdaagse van Amsterdam komende winter gehouden zal worden, is vrijwel nihil. De Madison Sports Group heeft het evenement niet opgenomen in de Six Day Series, waardoor de Zesdaagse van Amsterdam niet op de kalender staat. “Tot op heden heeft nog geen enkele organisatie zich bij ons gemeld”, vertelt een woordvoerder van Topsport Amsterdam aan WielerFlits.

Organisatie is nog mogelijk
Afgelopen winter maakte de Zesdaagse van Amsterdam deel uit van de Six Day Series. “Madison Sports Group (de organisator achter de Six Day Series, red.) heeft besloten om voorlopig niet terug te komen naar Amsterdam. Andere steden doen het beter”, laat een woordvoerder van Six Day Amsterdam weten. Dit hoeft niet te betekenen dat de Zesdaagse van Amsterdam dit jaar helemaal niet doorgaat. “In theorie zou iedereen die voor zes dagen de baan huurt, het evenement kunnen organiseren. Maar het is nu al eind september. Om dat allemaal voor elkaar te boxen in zes, zeven of acht weken, is een heel moeilijke opgave. Wij rekenen er alvast niet op”, aldus Topsport Amsterdam.

Historie
De geschiedenis van de Zesdaagse van Amsterdam loopt terug tot 1932. Toen vond in de oude RAI de eerste editie plaats. Na vier jaar kwam er een einde aan de eerste reeks, die dertig jaar later in 1966 weer werd opgepakt. Toen was de nieuwe RAI het decor van het evenement, maar ook hier bleef het bij vier edities. Na het bouwen van het Velodrome Amsterdam in Sloten, stond er tussen 2001 en 2014 elk jaar een Zesdaagse van Amsterdam in oktober op de kalender. Na een onderbreking in 2015, maalden de baanrenners vorig jaar december de Six Day Amsterdam af. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw schreven de voorlopig laatste editie op hun naam.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 28 september 2017 om 11:50

Jammer, er is al zo weinig professioneel wielrennen in onze hoofdstad.

Monsalve 28 september 2017 om 12:03

Helaas. Was vorig jaar een mooi evenement om bij te zijn.

bidon colle 28 september 2017 om 13:09

Jammer voor het zesdaagse circuit maar we nemen het zoals is. Het enige voordeel is dat geen eind moet rijden om het te zien.

TomDJ 28 september 2017 om 13:59

Jammer, ging er altijd graag heen.

KnightBiker 28 september 2017 om 14:57

Jammer inderdaad, maar nu tenminste niet +2 weken dicht in de winter… kan ik tenminste zelf fietsen! :) (droog en warm!)

janmaartenwehl 28 september 2017 om 14:58

Nadat ik van een voormalige renner hoorde dat de koersen over het algemeen verkocht worden, of in ieder geval onderling verdeeld had ik er geen zin meer in. Je staat toch te kijken naar een soort show. Geen echte wedstrijd. Het zou goed zijn als een renner of ex-renner uit de doeken deed hoe dat precies gaat.

Gabriel Melching 28 september 2017 om 16:46

@janmaartenwehl
Het zou natuurlijk afgesproken kunnen zijn, maar tijdens de koersen vind ik dat niet/nauwelijks te zien, eigenlijk zie je altijd dat de sterkste renners en renners die het meest op de baan trainen tot de besten behoren.
Zo zie je dat in Rotterdam het koppel Torres/Mora Vedri in 2016 nog won na een hele spannende eindstrijd waar ze het koppel van Terpstra volgens mij van plek 1 naar plek 4 stootte, Terpstra krijgt super veel betaald voor die zesdaagses, maar werd in 2017 slechts 6e.
Met Grassman en Kluge (vrijwel niemand die dat had verwacht) die iedereen zoek reden.

Misschien was het vroegger afgesproken, want ex-renner kan natuurlijk ook van 15/35 jaar terug zijn…

Nu is het in ieder geval een spektakel om te gaan kijken!

janmaartenwehl 28 september 2017 om 18:14

Dank Gabriel. Ja zou kunnen dat het van vroeger is. Ik hoop het . Best een goed onderwerp om eens uit te zoeken eigenlijk

TomDJ 28 september 2017 om 19:12

De onderdelen waar niet veel punten te halen zijn (derny) worden nog wel eens weggegeven. Maar de grote jachten niet.

zeurwiggo 29 september 2017 om 07:10

Rotterdam is momenteel enige zesdaagse waar geen afspraken worden gemaakt

Headlines

Materiaalzone

Populair