Wouter Wippert spurt naar zege in Zuid-Korea

Wouter Wippert spurt naar zege in Zuid-Korea
zondag 7 juni 2015 om 07:37

De openingsetappe van de Tour de Korea 2015 (2.1) is gewonnen door Wouter Wippert. De Nederlander van Drapac was de snelste in de massasprint voor de Zuid-Koreanen Joon Yong Seo (KSPO) en Sung Baek Park (KSPO). Uiteraard is de 24-jarige spurter ook de eerste leider in de Zuid-Koreaanse rittenkoers.

De eerste massasprint in Zuid-Korea werd ontsierd door een massale valpartij in de slotkilometer. Caleb Ewan, de belangrijkste en gevaarlijkste concurrent voor Wippert in de massasprints deze week, was daardoor uitgeschakeld voor de dagzege. Wippert zegevierde met overschot zijn vierde zege van 2015.

flag-kr Tour de Korea 2015 (2.1)
Uitslag etappe 1: Busan – Gumi (189km)

1. flag-nl Wouter Wippert (Drapac) in 4u37m45s
2. flag-kr Joon Yong Seo (KSPO) allen z.t.
3. flag-kr Sung Baek Park (KSPO)
4. flag-hk Siu Wai Ko (HKSI)
5. flag-hk Burr Ho (HKSI)
6. flag-ua Volodymyr Zagorodny (RTS-Santic)
7. flag-kr Jae Yeon Im (Nationale selectie Zuid-Korea)
8. flag-jp Keisuke Kimura (Shimano Racing)
9. flag-au James Glasspool (Novo Nordisk)
10. flag-es Dario Hernandez (Burgos-BH)
Volledige rituitslag

Algemeen klassement na eerste etappe
1. flag-nl Wouter Wippert (Drapac) in 4u37m35s
2. flag-kr Joon Yong Seo (KSPO) op 4s
3. flag-kr Sung Baek Park (KSPO) op 6s
4. flag-kr Ok Cheol Kim (Seoul Cycling) op 7s
5. flag-jp Genki Yamamoto (Nippo – Vini Fantini) op 8s
6. flag-cn Cheng Xue (Giant-Champion)
7. flag-hk Siu Wai Ko (HKSI) op 10s
8. flag-hk Burr Ho (HKSI) op 10s
9. flag-ua Volodymyr Zagorodny (RTS-Santic) op 10s
10. flag-kr Jae Yeon Im (Nationale selectie Zuid-Korea) op 10s
Volledig algemeen klassement na etappe 1

Dit artikel delen:

23 Reacties

katerkop 7 juni 2015 om 08:41

Go Wouter!
Prachtige namen in de top 10.

alsjewint 7 juni 2015 om 08:56

Hij doet het weer! Toch denk ik dat Wippert inmiddels zou moeten inzetten op wedstrijden van hoger niveau. Ik snap dat je daarvoor afhankelijk bent van de ploeg waarin je rijdt en welke koersen die rijden. Ik meen ook gelezen te hebben dat hij het erg naar zijn zin heeft bij Drapac. Als Drapac “blijft hangen” in dit genre wedstrijden dan moet Wippert misschien een overstap naar een andere ploeg overwegen. In Down Under en California heeft hij in sterker bezette wedstrijden laten zien ook mee te kunnen spelen voor de zege. Weet iemand hoe lang zijn contract nog loopt?

debarreman 7 juni 2015 om 08:56

Altijd lekker wakker worden op zondagochtend, check op Wielerflits welke wedstrijd Wouter nu weer heeft gewonnen in Azie.

Tuubke 7 juni 2015 om 09:03

Ik snap de roep wel dat Wippert het hogerop moet zoeken. Maar aan de andere kant begrijp ik hem ook. Hij heeft het naar zijn zin, hij is onbetwist kopman in sprintetappes en wordt daarbij kennelijk prima geholpen want hij wint ontzettend vaak. Hij wordt ongetwijfeld hogelijk gewaardeerd en vast ook prima betaald. Dat geef je niet zomaar op.

Met de kop in de wind 7 juni 2015 om 09:37

Altijd goed om te lezen dat hij weer ergens gewonnen heeft.
Hij ontwikkeld zich wel goed op deze manier.
Seizoen bij drapac afmaken en dan volgend jaar naar een wt ploeg. Hallo jumbo lotto

DerEffe 7 juni 2015 om 09:38

@ Tuubke eens. Het zou voor Wippert wellicht het meest handige om zijn om binnen dezelfde ploeg een aangepast programma te kunnen rijden. Een programma als van een gemiddelde Europese pro-continentale ploeg zou prima passen bij Wippert, daar ik denk dat WorldTour sprinters over het algemeen een stapje te hoog gegrepen zijn. Niet dat Wippert geen wedstrijden in de WorldTour winnen kan – liet hij natuurlijk al zien in de Tour Down Under – maar ik zie hem de grote kanonnen van nu en later niet structureel verslaan.

Met de kop in de wind 7 juni 2015 om 09:48

Der effe

In california zat hij anders wel erg dichtbij sagan en cav in de buurt. En rijden op een hoger niveau tegen sterkere tegenstanders maakt je zelf ook gewoon sterker. Dus ik zou niet inzien waarom hij het niet op wt zou moeten proberen. Ok hij gaat misschien niet gelijk winnen maar ere plaatsen zit er wel degelijk in hoor.

denistel 7 juni 2015 om 09:53

pakt zijn zege,s mee overal ter wereld prachtseizoen tot nu toe.

alsjewint 7 juni 2015 om 09:54

@Met de kop in de wind

Ik ben het met je eens dat je sterker wordt van competitie met sterkere renners, dus waarom inderdaad niet kijken wat je op WT niveau kunt bereiken. Ik denk wel dat hij de juiste volgorde heeft gehad door nu op lager niveau wel heel veel sprints te rijden en te winnen. Die ervaring is wel belangrijk denk ik. De andere zijde is wel weer dat je de mentale weerbaarheid moet hebben om op hoger niveau niet bij de pakken neer te zitten als het dan ineens niet meer zo makkelijk zal gaan.

SolitaryShell 7 juni 2015 om 09:58

Vier keer winnen is ontzettend vaak?

tendam 7 juni 2015 om 10:01

@der effe
Als elke sprinter zo redeneert… er rijden op WT-niveau heel wat mindere sprinters dan Wippert rond. Als je iedereen structureel moet kunnen verslaan blijven er weinig over.

En als je dan in je eerste koers op WT-niveau een rit wint doe je het niet onaardig. Een Barry Markus of zoiets doet het hem niet na.

Wheely 7 juni 2015 om 10:18

Zeer benieuwd hoe hij het op de Europese spelen gaat doen, in ieder geval top dat hij meegaat!

alsjewint 7 juni 2015 om 10:26

@SolitaryShell

Volgens mij heeft Tuubke het niet speciaal alleen over 2015. Misschien dat jij het alweer vergeten bent dat hij vorig jaar ook 8 keer won en nog een tijd uit de running was en met een zware ontsteking een tijd in het ziekenhuis lag in de zomer. Dus ja, hij wint best vaak.

SolerEritrean 7 juni 2015 om 10:32

Wel massale valpartij in de sprint gebeurd, daarom ook geen Caleb Ewan in top 10. Kan wel leuk worden, Ewan vs Wippert.

DerEffe 7 juni 2015 om 10:54

@tendam Volgens mij begrijp je me niet helemaal, dus ik zal het nog een keer (uitgebreider) uitleggen. Europese procontinentale ploegen van een beetje niveau rijden jaarlijks genoeg WorldTour wedstrijden, veel meer dan Drapac. Daarbij zullen die ploegen veel eerder bereid zijn een paar man op te offeren in zijn dienst, wat een WorldTour ploeg niet doet aan de hand van twee 2e plaatsen in Californie en een overwinning in Down Under (wellicht de minste bezette WT-wedstrijd). Een criterium van 90km met dit deelnemersveld is niet bepaald representatief… http://www.procyclingstats.com/race/Santos_Tour_Down_Under_2015_Stage_6_Adelaide Natuurlijk kan Wippert WT-sprinters verslaan, maar ik ben bang dat hij bij een WorldTour ploeg al snel een sprinter voor erbij wordt, terwijl een renner als Wippert juist baat heeft bij een beschermde status. Daarbij neem ik ook aan dat hij zijn carriere niet spiegelt aan die van Barry Markus. Tenenkrommend om te zien hoe hier standaard alle objectiviteit verloren gaat als het Nederlanders betreft. En wanneer ze dan niet aan die zelf gecreërde verwachtingen voldaan kan worden kan het tot het bot aan afzagen weer beginnen.

haroldvc 7 juni 2015 om 11:10

Misschien wel een kanshebber op de Nederlandse titel? Zou mooi zijn!

Giant-GreenEdge 7 juni 2015 om 11:36

@solitary

In vergelijking met een cav of kristof valt 4 overwinningen inderdaad wat tegen. In vergelijking met de voltallige tlj ploeg of Roompot is vier overwinningen effectief ontzettend vaak! Tis maar hoe je het bekijkt…

Omhoog73 7 juni 2015 om 12:10

Woutertje wipt van continent naar continent.
Hartstikke goed voor elkaar heeft hij het door zo veel van de wereld te zien.
Volgend jaar naar een protour ploeg en dan kan hij wellicht ook voor de bekendere knikkers gaan.

tendam 7 juni 2015 om 13:23

@der effe
Als het geen Nederlander was maar bv. een Aussie had je waarschijnlijk zelf ook beargumenteerd dat die jongen op WT-niveau thuishoort… of zoals je het zelf zegt, de objectiviteit gaat verloren als het Nederlanders betreft :)

Hij kan inderdaad ook pro-conti blijven rijden. Maakt niet zoveel uit, al denk ik dat bv. Roompot niet echt een enorme stap vooruit is.

DerEffe 7 juni 2015 om 14:49

@tendam Steele Von Hoff won in de Tour Down Under zelfs nog een etappe voor Wippert. Hoe verklaar je dat hij van WorldTour naar (zelfs) continentaal niveau is gegaan dit seizoen? Een wedstrijdje op WorldTour niveau winnen maakt je niet opeens geschikt voor het sprinterskopmanschap binnen een WorldTour ploeg. Daarbij is voor Wippert de Tour of California een hoofddoel – en voor WorldTour renners een tussendoortje.

horner fan 7 juni 2015 om 14:50

Lekker bij Drapac blijven. Daar is hij kopman. Ik vrees dat hij in een grote ploeg zich moet wegcijferen en niet tot zijn recht zou komen. Hier ziet hij lekker wat van de wereld en pakt hier en daar een prijs. Wellicht kan hij opslag krijgen bij zijn huidige ploeg en blijven waar hij zit.

Haanaf 7 juni 2015 om 19:47

Drapac heeft de ambitie uitgesproken om een WT ploeg te worden.

SolerEritrean 7 juni 2015 om 19:53

@DerEffe

In Californië deed hij lekker mee met Cav en Sagan. Heeft het potentieel ook nog! Zeker klaar voor WT niveau, maar dat is ook waar Drapac naartoe wil.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair