Wouter Wippert kan wielercarrière toch vervolgen bij EvoPro

dinsdag 31 december 2019 om 11:57
Wouter Wippert kan wielercarrière toch vervolgen bij EvoPro

Wouter Wippert - foto: Cor Vos (archief)

EvoPro Racing zal volgend jaar dan toch actief blijven in het peloton. Lang leek het erop dat de ploeg aan het einde van het jaar uit het peloton zou verdwijnen, maar niets blijkt minder waar. Volgend seizoen zal de ploeg opnieuw op continentaal niveau uitkomen. Een van de renners van de ploeg is Wouter Wippert. Opvallend, daar de Nederlander begin november nog zijn afscheid had aangekondigd.

Ploegleider Morgan Fox bevestigde aan Sticky Bottle dat het Ierse team ook volgend jaar rijdt op een continentale licentie. “We hopen het momentum vast te houden om te bouwen aan een groter team voor 2021. We hopen dan ook een divisie hoger te rijden en een UCI-vrouwenploeg op te richten.” Daarnaast wordt gewag gemaakt van een veldritploeg, om de sponsoren het hele jaar door exposure te kunnen geven.

Wippert maakte begin november bekend dat zijn wielercarrière ten einde was, maar hier komt hij nu op terug. “Soms heb je wind mee en soms heb je wind tegen. 2020 begint anders dan ik enkele weken terug dacht: ik keer terug in het zadel”, schrijft hij blij op Instagram.

Peter Koning
Sinds begin juni rijdt Peter Koning als tweede Nederlander voor EvoPro. Hij kwam halverwege het seizoen over van Bike Aid. Aan WielerFlits laat Koning desgevraagd weten dat hij nog in onderhandeling is met het team.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Scott Sunderland 31 december 2019 om 12:11

Het gekke is dat Wippert bij Procyclingstats ook niet in de uitgebreide lijst van renners stond die gaan stoppen. Wel in de lijst van renners zonder ploeg. Net als Koning trouwens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair