Wout van Aert voert nieuwe onemanshow op in Zonhoven

zondag 25 oktober 2015 om 16:05
Wout van Aert voert nieuwe onemanshow op in Zonhoven

Foto:

Wout van Aert heeft zijn favorietenrol ook waargemaakt in de tweede manche van de Superprestige. Op het spectaculaire zandparcours van Zonhoven was niemand bekwaam om in de buurt van de Lillenaar te blijven. Zijn ploegmaat bij Vastgoedservice-Golden Palace, Rob Peeters, en Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) veroverden de overige podiumplaatsen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Waar de absolute toppers het in de openingsronde nog rustig aan deden, pakte Gianni Vermeersch uit met een snelle start. Onder leiding van Lars van der Haar kwam een groepje met Tom Meeusen, Wout van Aert, Klaas Vantornout en Tim Merlier terug aansluiten. Sven Nys hield zich dan nog op de achtergrond. Dat zestal viel uit elkaar, toen Wout van Aert in ronde drie druk begon te zetten. Eerst kon enkel Van der Haar nog mee, niet veel later was de jonge Belg alleen. Niemand zou nog bekwaam zijn in zijn buurt te komen, omdat Van Aert vooral in de lange loopstroken uitblonk.

De strijd om de overige ereplaatsen werd ontsierd door enkele valpartijen in de legendarische zandkuil van Zonhoven. Onder meer Corne van Kessel, Tim Merlier, Klaas Vantornout en Gianni Vermeersch werden daarvan het slachtoffer, maar ook Lars van der Haar ging zachtjes neer in het zand. Rob Peeters, Kevin Pauwels en Sven Nys moesten dan maar voor het podium vechten. Peeters toonde zich daarin de sterkste en maakte het feest van Vastgoedservice-Golden Palace compleet, terwijl Nys met een lekke band af te rekenen kreeg. Eerste Nederlander werd Van der Haar op plek vijf.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Europees kampioene Sanne Cant (BKCP-Corendon). Zij bleef de Britse Nikki Harris (Telenet-Fidea) en de Belgische Jolien Verschueren (Telenet-Fidea) voor.

Superprestige veldrijden 2015-2016
Uitslag manche 2: Zonhoven

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)
3. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
4. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
5. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-nl David van der Poel (BKCP-Corendon)
8. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)
9. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)

Dit artikel delen:

39 Reacties

Cadellie 25 oktober 2015 om 16:06

1 Wout van Aert 2. Rob Peeters 3. Kevin Pauwels 4. Sven Nys 5. Lars van der Haar.

Helaas niks gezien

0
vanSpringel 25 oktober 2015 om 16:10

Ik ook niet !

0
billi 25 oktober 2015 om 16:15

ik had geen tijd :( om te kijken

wel opgenomen, hebben toevallig telenet, wel nu nog op een gratis kanaal

0
Guushovd 25 oktober 2015 om 16:18

Ik heb het opgegeven, de cross. Ga niet iedere keer op zoek naar waardeloze streams. Gaat niet de goede kant op met de sport. Van mij mogen de Belgen hem hebben. Zal dit jaar nog wel een paar crossen op Sporza kijken, maar echt zin heb ik er niet meer in. Hopelijk gaat Van der Poel snel naar de weg.

0
vanSpringel 25 oktober 2015 om 16:25

Veldrijden is toch wel leuk om naar te kijken, maar in dat uurtje vind ik het steeds meer Belgische folklore.
Net zoals in Nederland het fierljeppen………….
De betere veldrijders gaan verstandig op tijd naar de wegwedstrijden, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

0
ikbenprocycling 25 oktober 2015 om 16:27

Ik heb het ook weer niet gezien. Verminderde animo. Samenvatting youtube 5 minuten volstaat.

0
achtpuntzes 25 oktober 2015 om 16:33

ik ben er eigenlijk ook wel klaart mee. als de Belgen het veldrijden voor zichzelf willen houden: ze doen maar.

0
LinusGerdemann 25 oktober 2015 om 16:39

7 Belgen in de top 10 en weer dezelfde winnaar. Niets zo gek dat het alleen in België te zien is en vooral voor hun interessant is.

0
Geraint 25 oktober 2015 om 16:49

Er zijn anders wel genoeg Belgen die evenmin iets te zien krijgen. Hoezo zouden de Belgen dit voor zichzelf willen houden?

0
Guushovd 25 oktober 2015 om 17:17

@Geraint
Ik weet niet wat de Belgen willen, maar het gaat onmiskenbaar wel die kant op. Ik vind het zonde, maar merk dat voor mij, nu het moeilijker wordt de koers te volgen makkelijk is de cross te laten voor wat het is (en ik blijk niet de enige). Als de koers internationaler zou zijn met meer echte toppers zou dat anders zijn. Ik geef niemand de schuld, het is een constatering.

0
xistnc 25 oktober 2015 om 17:19

Er moet toch een moment komen dat het afnemende bereik van live-uitzendingen gaat wringen bij de Vastgoeddiensten, de Gouden Paleizen, de Napoleon Spellen en de Harries van de Sunweb. Die moeten het echt niet alleen hebben van de vele busladingen die vanaf sociale werkplaatsen bij de inkom van de cross worden afgeleverd.

0
SolerEritrean 25 oktober 2015 om 17:32

Wel weer een heel schone cross, Van Aert fantastisch. Verder ga ik akkoord met bovenstaande commentaren, om als Nederlander telkens te moeten (illegaal) streamen…

0
tdv21 25 oktober 2015 om 17:36

Wow, wat heeft België hier nu weer mee te maken. Dit is puur zakelijk dat Telenet bijna de monopoly op veldrijden heeft verworven en niets nationaal. En als Belg vind ik dit ook zonde en lichtelijk schandalig. Ik zou ook vele liever Van Aert met en tegen toppers vanuit de rest van Europa (de wereld is wat te hoog gegrepen en moet ook niet voor mij) zien rijden. En ervoor zorgen dat niets om niemand de cross kan zien buiten een deel van België helpt hier natuurlijk niet bij.

0
boomcie 25 oktober 2015 om 17:36

Hoewel er zeker een grond van waarheid inzit, krijg ik toch de induk dat een groot deel van het gejank hier wordt ingegeven door de afwezigheid van M. van der Poel.

0
S-Works87 25 oktober 2015 om 17:43

Zonhoven werd tot mijn verrassing live uitgezonden op Sport1. Het blijft een prachtig parcours. Ik gun het Wout van harte maar had toch graag vd Poel erbij gezien. Nys kwam laat op gang maar mist nog wat mazzel.

0
walkowiak 25 oktober 2015 om 17:49

Met van de poel wordt het misschien iets meer de moeite waard maar het blijft een onbeduidend sportje, mooi om naar te kijken maar meer niet. Als ik de kans krijg kijk ik naar iedere wedstrijd.

0
LinusGerdemann 25 oktober 2015 om 17:55

Gieten werd bijvoorbeeld uitgezonden door RTV Drenthe. Kortom de rechten zijn gewoon te koop voor andere tv stations. Blijkbaar is er geen interesse voor.

0
Guushovd 25 oktober 2015 om 17:57

@Boomcie
Natuurlijk helpt de afwezigheid van VDP niet, maar het feit dat één courreur dat verschil al maakt zegt eigenlijk alles. Bij de start van de ronde van vlaanderen (edit: of een willekeurig andere wegkoers) zijn er vaak een tiental interessante renners afwezig door blessures en dergelijke, heeft mijn enthousiasme nooit beïnvloedt.

0
girardengo 25 oktober 2015 om 18:00

Het veldrijden is gewoon een ‘kleine’ sport, vergelijkbaar met het hardrijden op de schaats. En in de schaduw van respectievelijk het wegrennen en het kunstrijden.

0
LinusGerdemann 25 oktober 2015 om 18:01

@Guushovd het zegt natuurlijk al genoeg dat de sport het van de spanning moet hebben van twee tweedejaarsprofs…. waarbij Vd Poel vorig jaar ook nog gewoon bij de beloften crossen reed.

0
Guushovd 25 oktober 2015 om 18:07

@LG, ja.

En voor de duidelijkheid ik wil niet bashen, want ik vind veldrijden heel mooi. Technisch, afwisselend door parcours en het weer, goed in beeld te brengen (en in België vaak goed in beeld gebracht). Maar het moet wel internationale topsport zijn (dus een hoog niveau en een brede top) én goed te volgen, want het concurreert natuurlijk wel met alle andere dingen waar we onze tijd aan kunnen besteden.

0
DaveEvans 25 oktober 2015 om 18:13

Wat boeit het eigenlijk dat het in de schaduw staat van het wegrennen. Veldrijden is een mooie aanvulling op het wegwielrennen net zoals baanwielrennen en MTB dat is. Ik kijk er graag naar, is mooie topsport. En als je het niets vindt of van mening bent dat het folklore is kijk je toch lekker niet!

0
Arema Pro Cycling Team 25 oktober 2015 om 18:41

Hoop dat vd Poel en vd Haar snel voor een wegcarriere kiezen!
En dat PCS gestopt is met het weergeven van de uitslagen op hun site,zegt ook al genoeg!

0
LinusGerdemann 25 oktober 2015 om 18:43

@Arema als je een beetje op de hoogte bent weet je dat vd haar altijd voor het veld zal kiezen.

0
vanSpringel 25 oktober 2015 om 18:49

@DaveEvans……….folklore wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is om naar te kijken, maar blijft betrekking op een klein deel van een bevolking en volgens mij wil iedere liefhebber van het veldrijden dat deze sport uitwaaiert over een groter gebied dan alleen België en zijn randgebieden.
Zie: “Folklore is alles wat een volk creëert of heeft gecreëerd; folklore is de gezamenlijke creatieve activiteit van een etnos, waarin zijn leven, zijn levensbeschouwing, levensgevoel en idealen worden weerspiegeld. Bij folklore gaat het om dingen die door een etnos zijn geschapen en die betekenis hebben in zijn alledaagse bestaan, zoals poëzie, ove…
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Folklore.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone