Wout van Aert voert nieuwe onemanshow op in Zonhoven
Foto:
zondag 25 oktober 2015 om 16:05

Wout van Aert voert nieuwe onemanshow op in Zonhoven

Wout van Aert heeft zijn favorietenrol ook waargemaakt in de tweede manche van de Superprestige. Op het spectaculaire zandparcours van Zonhoven was niemand bekwaam om in de buurt van de Lillenaar te blijven. Zijn ploegmaat bij Vastgoedservice-Golden Palace, Rob Peeters, en Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) veroverden de overige podiumplaatsen.

Waar de absolute toppers het in de openingsronde nog rustig aan deden, pakte Gianni Vermeersch uit met een snelle start. Onder leiding van Lars van der Haar kwam een groepje met Tom Meeusen, Wout van Aert, Klaas Vantornout en Tim Merlier terug aansluiten. Sven Nys hield zich dan nog op de achtergrond. Dat zestal viel uit elkaar, toen Wout van Aert in ronde drie druk begon te zetten. Eerst kon enkel Van der Haar nog mee, niet veel later was de jonge Belg alleen. Niemand zou nog bekwaam zijn in zijn buurt te komen, omdat Van Aert vooral in de lange loopstroken uitblonk.

De strijd om de overige ereplaatsen werd ontsierd door enkele valpartijen in de legendarische zandkuil van Zonhoven. Onder meer Corne van Kessel, Tim Merlier, Klaas Vantornout en Gianni Vermeersch werden daarvan het slachtoffer, maar ook Lars van der Haar ging zachtjes neer in het zand. Rob Peeters, Kevin Pauwels en Sven Nys moesten dan maar voor het podium vechten. Peeters toonde zich daarin de sterkste en maakte het feest van Vastgoedservice-Golden Palace compleet, terwijl Nys met een lekke band af te rekenen kreeg. Eerste Nederlander werd Van der Haar op plek vijf.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Europees kampioene Sanne Cant (BKCP-Corendon). Zij bleef de Britse Nikki Harris (Telenet-Fidea) en de Belgische Jolien Verschueren (Telenet-Fidea) voor.

Superprestige veldrijden 2015-2016
Uitslag manche 2: Zonhoven

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)
3. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
4. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
5. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-nl David van der Poel (BKCP-Corendon)
8. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)
9. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2015 18:58
Beperkte sport met een beperkte verspreiding en nu ook nog met beperkte(r) kijkmogelijkheden voor de beperkte doelgroep. Marketingtechnisch een uitdaging, die op deze manier zeker verloren gaat worden. Veldrijden gaat binnen 10 jaar een Belgische aangelegenheid worden met 0 exposure. Beetje flierljeppen zeg maar.
Tijd voor een mtb wintercircuit. Betere renners, beter materiaal voor blubberwerk, veel minder conservatief en vele malen internationaler.
25 oktober 2015 19:15
Eurosport heeft eens geprobeerd MTB uitgebreider te laten zien. De kijkcijfers daalde echter snel. En het wintercircuit van MTB is op dit moment de strandraces...
25 oktober 2015 19:17
Ben ook maar gestopt met zoeken naar een goede tv zender of stram, Tis maar hobby hè! Voor het eerst in jaren dat ik het niet volg.
25 oktober 2015 19:20
Telenet is 1 vd tv providers in belgie, een groot deel vd belgen (die een andere provider hebben) zien hetzelfde als de nederlanders, weinig dus

Sporza zendt wel een ruime samenvatting uit, vandaag was dat op 'een' tussen 17.30 en 18.00, maar ik weet het, is niet hetzelfde als live

er is een heel schema wat wel en wat niet/beperkt te zien is
25 oktober 2015 19:57
Dolfy: da's puur Nederlands. Heeft ook niks met mtb te maken.
25 oktober 2015 20:09
Even over de cross; ik denk dat de materiaalman van Nys een flinke schop onder zn hol verdient ondertussen...
25 oktober 2015 20:22
@BlancoProCycling, Dat had eigenlijk al vóór de eerste wedstrijd met DI2 gemoeten.

Verder maakt Telenet deze sport gewoon kapot. Groot deel van de Belgen kunnen ook niet live kijken met als gevolg minder exposure voor de sponsors. Dus zou het gevolg wel eens kunnen zijn dat de Superprestige zich op deze manier zelf helemaal de nek omdraait. Bpost is wat dat betreft wat slimmer geweest door te bedingen dat dit op het open net uitgezonden blijft worden. En dan betaalt het "buitenland" dus niets. Want ondanks dat het leuk is om te kijken, is het gewoon niet interessant genoeg om wedstrijden buiten de WB cyclus om nog uit te zenden. Afijn, Koppenberg en Koksijde in ieder geval op het open net, en Namen rij ik zelf wel heen, want godzijdank geen busladingen vol lallende Vlamingen daar.
25 oktober 2015 20:24
@Har77 Das wel een beetje waar. Maar als ik kijk naar MTB-kalenders dan gaat die sport gewoon het hele jaar door... :)
25 oktober 2015 22:48
Heb het over elite mtb, niet over wat natte moddertochten in een land zonder bergen waar alleen racefietsers zich op een antieke Giant Boulder aan wagen :p
25 oktober 2015 23:07
@Titanio

Veel teams reden vorig jaar ook al met DI2. Nys sowieso. Leegloper blijft natuurlijk botte pech, mits de tube er correct op zit
26 oktober 2015 10:11
Kom er nu achter dat sport1 de komende drie jaar de superprestige zal uitzenden. http://www.sport1.nl/nieuws/101673-marianne-vos-opent-veldrijd-seizoen-op-sport1.html
26 oktober 2015 10:15
@ tverzetje:
het 'veldrijd seizoen'?
26 oktober 2015 11:34
@Har77
Oh! Prachtige herinneringen aan mijn eerste Giant Boulder...
Veldrijden blijft prachtig om te zien. Jammer dat het zo weinig airtime in NL krijgt.
27 oktober 2015 07:46
Op de cross zelf zondag kon je ook het ongenoegen over de monopolydrang van Telenet horen. Iedereen vindt het ronduit schandalig. Oké, wij hebben Telenet en het sportpakket maar niet iedereen wil dat betalen. Als het zo verder blijft gaan gaan ze massaal veel kijkers blijven verliezen de komende jaren.
Back to the race: Van Aert oppermachtig zoals gevreesd, Nys die als enige enkele keren magistraal boven gereden is in de kuil hebben jullie dus niet gezien? Jammer van die lekke band want de 2de plaats zat er in.
Van der Haar en Pauwels tonen ook in goede doen te zijn.

Reacties zijn gesloten.