‘Wout van Aert maakt overstap naar LottoNL-Jumbo’

Door , zaterdag 21 juli 2018 om 08:29
‘Wout van Aert maakt overstap naar LottoNL-Jumbo’

foto: Sirotti

De kogel is volgens De Telegraaf en Het Nieuwsblad door de kerk: Wout van Aert zal vanaf 2020 het tenue dragen van LottoNL-Jumbo. Eerder meldde De Telegraaf al dat de jonge Belg een vierjarig contract kon tekenen bij de Nederlandse WorldTour ploeg.

Van Aert zal echter zijn contract bij zijn huidige werkgever Vérandas Willems-Crelan uitdienen, vooraleer hij de overstap zal maken naar de WorldTour. De 23-jarige Belg genoot de afgelopen periode interesse van meerdere WorldTour ploegen. Vooral Bahrain Merida, Lotto Soudal en Sky trokken stevig aan de mouw van de klassiekerspecialist. De aanwezigheid van zijn huidige coach Marc Lamberts bij LottoNL-Jumbo, heeft echter meegespeeld in zijn keuze voor de ploeg van onder meer Dylan Groenewegen en Robert Gesink.

Jumbo wil investeren in Vlaanderen 
LottoNL-Jumbo – dat naar verluidt ook de transfer van Van Aert’s landgenoot Laurens De Plus heeft afgerond – ziet het binnenhalen van de Antwerpenaar dan weer als een logische stap. Sponsor Jumbo wil volgend jaar namelijk een twintigtal supermarkten openen in Vlaanderen.

Ruim een week geleden liet LottoNL-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman nog weten dat een transfer van Van Aert voorbarig is, maar dat de Belg wél op de radar staat van de ploeg. “Het is een renner die binnen ons profiel past. We zijn zeker geïnteresseerd, maar verder dan dat is het nog niet”.

Mocht Van Aert definitief de overstap maken, dan zal hij zijn carrière als veldrijder waarschijnlijk op een lager pitje zetten. “Wij spreken alleen over de wegrenner Van Aert. We hebben geen belang in het veldrijden en dat zijn we ook niet van plan. De interesse gaat over zijn talent en toekomst op de weg”, aldus Zeeman.

Dit artikel delen:

93 Reacties

Geit in mijn Kelderman 21 juli 2018 om 14:23

Gaan ze nu ook LottoNLBEJumbo heten?

Dark Noise 21 juli 2018 om 14:49

Ik kan echt niet begrijpen dat mensen überhaupt supporteren voor een wielerploeg, je supportert voor één of meerdere renners en het is inderdaad belangrijk in welk team die renner rijdt. In België supporteren mensen bijvoorbeeld voor quick step omdat het een Belgische/Vlaamse ploeg is, maar die is wel samengesteld uit renners van over heel de wereld. Ik ben Vlaming en ik ben fan van Van Aert, Van der Poel, Colbrelli, Nibali enz. Gelijk voor welke ploeg ze ooit zullen rijden. Hoe kunnen sportliefhebbers zo eng denken?(“Ik ga niet supporteren voor een Belg in een Nederlandse ploeg”) Grow up

Manuel Beltran 21 juli 2018 om 14:52

Ik kan als Nederlander gelukkig prima juichen voor een Belg. Hup Wout! Hup Laurens!

ghostwriter 21 juli 2018 om 15:10

@Dark Noise
Ik ben een fan van LottoNL (vanwege het feit dat deze ploeg het Nederlandse wielrennen op hun rug heeft gedragen met de opleiding van talenten als Gesink, Mollema, Kruijswijk, Dumoulin, Kelderman, etc..) maar ben daarnaast ook fan van bepaalde (Nederlandse en niet Nederlandse) wielrenners (voor welke ploeg ze ook rijden).

tendam 21 juli 2018 om 15:11

@urbansteel
That escalated quickly… ik had niet verwacht dat Godwin’s law van toepassing zou zijn op een discussie over Wout van Aert ;)

Thijs E 21 juli 2018 om 15:13

Ze doen er bij Sniper cycling inderdaad alles aan om Wout goed te stemmen: "Het teammanagement wilde van Aert graag langer aan boord houden en deed hem geruime tijd geleden een zeer aantrekkelijk voorstel, maar bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner zetten uiteindelijk aan tot deze beslissing."

mic1984 21 juli 2018 om 15:22

Blijft gewoon bij veranda willems

kielabokki 21 juli 2018 om 15:27

Dark Noise, zo snap ik niets van mensen die rood een mooie kleur vinden. Belachelijk.

hophop 21 juli 2018 om 15:28

Als ik eea overal eens goed lees is het ( nog geen ) uitgemaakte zaak, dus even de ontwikkelingen afwachten……………….. zou overigens wel een goede deal zijn voor Jumbo!!!

Olly 21 juli 2018 om 15:38

Dit zou mooi zijn. Maar ik geloof het pas als hij op de foto van de ploegenvoorstelling staat.

Doordrijver 21 juli 2018 om 16:35

@Niklas
Lefevre werkt enkel met 2-jaar contracten, en met rede.

EddyB1958 21 juli 2018 om 16:37

@urbansteel,Van Aert moet zeker geen nieuwe Boonen worden.
Ik hoop dat hij completer wordt,meer het type Gilbert.
Niet alleen Vlaanderen, Roubaix,maar ook Amstel,de Ardennen, Lombardije.

EddyB1958 21 juli 2018 om 16:44

@aru123,het was een reactie op je verwijzing naar die Belgische Van Aert fans,die nogal cru was.

Wim Kruithof 21 juli 2018 om 17:28

ghostwriter geheel eens…

klasse transfer naar ‘mijn’ ploegje.

willempie72 21 juli 2018 om 17:35

Jammer dat hij waarschijnlijk niet meer in het veld zal mogen koersen en daarmee het winnen en de explosiviteit van het veld gaat afleren. Sportief gezien (en ik ben NL-er) had ik hem liever bij een Belgische ploeg gezien. Ik denk niet dat het goed is voor een klassieke renner om bij Lotto-Jumbo te rijden.

Het niet kunnen opschieten met Nuyens zal hierbij een rol hebben gespeeld. Hadden ze Nuyens maar vervangen en vorig jaar niet dat geklungel met die slechte fietsen gehad.

Fietsman 21 juli 2018 om 17:55

Lotto Jumbo is lekker bezig zo. Ze hebben met Van Aert, Groenewegen, Kruijswijk en Roglic straks echt voor bijna elk terrein een topper. Knap hoor!

titanio82 21 juli 2018 om 21:26

Ik vraag me slechts serieus af hoe de Van Aert supporters hier mee om zullen gaan nu ze met goed fatsoen niet meer over die Vuile Hollanders kunnen klappen. Verder zou Van Aert wel eens het knechtje van Teunissen kunnen worden in het gevecht om de ego’s op de apenrots van Jumbo.

Pascal 22 juli 2018 om 15:22

@wielrenner

‘pascal waarom vermeld je Timo Roosen niet?’

……en Timo Roosen, en Dylan Groenewegen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.