‘Wout van Aert maakt overstap naar LottoNL-Jumbo’

Door , zaterdag 21 juli 2018 om 08:29
‘Wout van Aert maakt overstap naar LottoNL-Jumbo’

foto: Sirotti

De kogel is volgens De Telegraaf en Het Nieuwsblad door de kerk: Wout van Aert zal vanaf 2020 het tenue dragen van LottoNL-Jumbo. Eerder meldde De Telegraaf al dat de jonge Belg een vierjarig contract kon tekenen bij de Nederlandse WorldTour ploeg.

Van Aert zal echter zijn contract bij zijn huidige werkgever Vérandas Willems-Crelan uitdienen, vooraleer hij de overstap zal maken naar de WorldTour. De 23-jarige Belg genoot de afgelopen periode interesse van meerdere WorldTour ploegen. Vooral Bahrain Merida, Lotto Soudal en Sky trokken stevig aan de mouw van de klassiekerspecialist. De aanwezigheid van zijn huidige coach Marc Lamberts bij LottoNL-Jumbo, heeft echter meegespeeld in zijn keuze voor de ploeg van onder meer Dylan Groenewegen en Robert Gesink.

Jumbo wil investeren in Vlaanderen 
LottoNL-Jumbo – dat naar verluidt ook de transfer van Van Aert’s landgenoot Laurens De Plus heeft afgerond – ziet het binnenhalen van de Antwerpenaar dan weer als een logische stap. Sponsor Jumbo wil volgend jaar namelijk een twintigtal supermarkten openen in Vlaanderen.

Ruim een week geleden liet LottoNL-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman nog weten dat een transfer van Van Aert voorbarig is, maar dat de Belg wél op de radar staat van de ploeg. “Het is een renner die binnen ons profiel past. We zijn zeker geïnteresseerd, maar verder dan dat is het nog niet”.

Mocht Van Aert definitief de overstap maken, dan zal hij zijn carrière als veldrijder waarschijnlijk op een lager pitje zetten. “Wij spreken alleen over de wegrenner Van Aert. We hebben geen belang in het veldrijden en dat zijn we ook niet van plan. De interesse gaat over zijn talent en toekomst op de weg”, aldus Zeeman.

Dit artikel delen:

93 Reacties

Skele 21 juli 2018 om 11:19

Weg budget:(

Sephiroth 21 juli 2018 om 11:22

van Aert zal heus nog wel wat veldritten mogen doen, maar zeeman bedoelt volgens mij voornamelijk dat je geen JUmbo veldrijden team gaat zien. Eerder zoals Boom en Stybar hun ritten meepakken bijv.

vlek 21 juli 2018 om 11:24

Goede transfers mochten ze doorgaan. Ze hebben dan met Van Aert, Teunissen, Roosen, Jansen en Van Poppel een heel leuk jong blok voor het Vlaamse voorjaar. De rest van het jaar daarnaast allemaal toprenners voor de sprinters.

De Plus past ook goed bij een jong segment van de huidige selectie (Tolhoek, Bouwman, Powless, Kuss en misschien nog Olivier); waarschijnlijk zelfs meteen het grootste talent binnen die groep jonge klimmers.

RRobson 21 juli 2018 om 11:26

@Niklas: Alaphilippe, Jungels, Jakobsen, Cavagna,… die tellen allemaal niet? En dat zijn dan nog maar de eerste namen die zo in me opkomen.

nickdt 21 juli 2018 om 11:27

De telegraaf meldt het. Zou het dus met een korreltje zout nemen tot het officieel is bevestigd door de ploeg zelf.

xistnc 21 juli 2018 om 11:28

Wacht nou maar eerst even de bevestiging af van de betrokken partijen. De Telegraaf gaat vol op het orgel om zo hard mogelijk de primeur te hebben. En als het uiteindelijk niet doorgaat, zullen ze opnieuw met chocoladeletters uitpakken dat het mislukt is.

venloos 21 juli 2018 om 11:28

Zeer mooie aankopen. Met name ook de plus! Die gaat erg belangrijk worden voor de klassementstrein! Ik hoop echter wel dat de Nederlandse kern blijft. En dan aangevuld met buitenlandse toppers.

EddyB1958 21 juli 2018 om 11:30

Voor Tankink,Boom,Gesink is het einde nabij.
Kruiswijk,Roglic,dat is nu.
Van Aert,zijn vader is Belg geworden,maar als Nederlander geboren…,en De Plus,dat is de toekomst.
Niet investeren in het veldrijden in Vlaanderen,is nog dommer,dan niet investeren in het schaatsen in Nederland.
De loopbaan van Boonen vergelijken met die van Van Aert is ook absurd,hoeveel WK’s had Boonen gewonnen op zijn 24 in het veldrijden?
En Van der Poel naar QSF lijkt me ook wat voorbarig,nu die Evenepoel binnengehaald hebben.

Pascal 21 juli 2018 om 11:30

Goed bezig bij Jumbo.nl. Voor het ‘Vlaamse werk’: Boom, Wijnands, Teunissen, Van Aert, Van Poppel, Van Hoecke, Gr.Jansen, Groenewegen. Veel heuvel- & bergklimtalent en ronderenners. Nu nog een perfecte ploegentijdrit.

Omhoog73 21 juli 2018 om 11:35

Juichen voor een Belg? Heb liever dat ze Mathieu contracteren…

wiebipedia 21 juli 2018 om 11:40

De Plus vind ik misschien nog wel een toffere aankoop dan van Aert.
Van Aert is marketing technisch natuurlijk wel hyper interessant voor Jumbo met het oog op de Belgische markt.
Echter kan Van Aert ook nog steeds een VanMarcke worden op de weg. Een hoop ereplaatsen en waardering, maar slechts kruimels winnen.

aru123 21 juli 2018 om 11:42

@HoofdIsVrij zo ken ik er nog wel één
‘Het zal wel lastig zijn voor de belgische van aert fanboys om hem bij dat amateuristische nederlandse ploegje te zien rijden’
Laat dat veldrijden toch joh, zo erg leeft dat echt niet in nederland. En je hebt gelijk dat er een aantal het zo leuk vonden om de stand bij te houden en in die zin wel van aert proberen te kleineren. Echter als je weet wie er vaak reageren op het lotto jumbo forum, dan weet je dat dit niet de personen zijn die van aert kleineerden.

tendam 21 juli 2018 om 11:44

@xistnc
Het Nieuwsblad meldt het ook. Zit Kerckhoffs er wel eens naast dan, qua transfers?

EddyB1958 21 juli 2018 om 11:55

@aru23,niet alleen kijken naar een plastic kaartje aub.
Van der Poel is in Vlaanderen geboren,naar school gegaan,en wielrenner geworden…

aru123 21 juli 2018 om 12:15

@Eddy
In welk opzicht doe ik dat dan?
Kijk anders even de post van hoofdisvrij terug en lees dan nogmaals mijn reactie.
Daarnaast wat heeft van der poel hier mee te maken?

Thijs E 21 juli 2018 om 12:56

Als het bevestigd wordt is het een mooie transfer en heeft LTJ een prima ploeg voor het klassieke voorjaar.

Btw: het is Lefevere, niet Lefevre

UrbanSteel 21 juli 2018 om 13:05

@EddyB1958

Quote:
De loopbaan van Boonen vergelijken met die van Van Aert is ook absurd,hoeveel WK’s had Boonen gewonnen op zijn 24 in het veldrijden?

Maar van Aert de nieuwe Boonen noemen dat kan wel ? Op die opmerking heb je niks te vallen ?

Frodo 21 juli 2018 om 13:15

Als Nederlander kan je hier toch niet blij mee zijn. Rijden voor een Belgische kopman. Zie liever een Nederlander winnen voor een Nederlands team. Als ze maar niet doorslaan in hun Belgische focus. Plus Wout van Aert en het afgelopen en veldrijden? Zeer verdacht.

kelderbelg 21 juli 2018 om 13:25

@Frodo

Had niet echt het idee dat de Nederlandse knechten baalde, toen de Sloveen Roglic zijn WT rondjes won.

wielrenner 21 juli 2018 om 14:00

@chrys, of jij begrijpt hem niet goed. Het gaat uiteindelijk puur om de centen en het marketingsbeleid van TLJ. Op zich is daar niets mis mee echter ik gaf aan dat Wout zich wel moet realiseren dat, de ruimte, die hij nu heeft bij zijn huidige ploeg, bij TLJ zal moeten inleveren. Daar is TLJ duidelijk in, maar de mens WVA staat daarbij op het tweede plan.

En dat moet je als mens maar willen.

Handige Harry 21 juli 2018 om 14:02

@eddy

Gesink heeft net met drie jaar verlengd.

MokumJ 21 juli 2018 om 14:02

Haha, al die nazionalistelen hier. En dan ook nog eens denken dat ze zich kunnen inleven in een ander. Laat een gesink lekker zelf beslissen voor wie die rijdt. Leuke aankoop, rooskleurige toekomst voor de Jumbo.

wielrenner 21 juli 2018 om 14:03

@pascal waarom vermeld je Timo Roosen niet?

vlek 21 juli 2018 om 14:05
Quote:
Het gaat uiteindelijk puur om de centen en het marketingsbeleid van TLJ.

Dan volg je Zeeman niet goed genoeg..

UrbanSteel 21 juli 2018 om 14:12

@mokkumJ

Liever nazioalistelen (nationalisten) als eurofielen zoals die idioot van Guy Verhofstadt als je die bezig ziet over zijn Europa doet dat denken aan iemand van de periode 1932 – 1945.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.