Wout van Aert krijgt Nys op de knieën in Hamme

zondag 29 november 2015 om 15:59
Wout van Aert krijgt Nys op de knieën in Hamme

Foto: Rudie Ottens

Wout van Aert heeft de Flandriencross in Hamme naar zijn hand gezet. De 21-jarige renner van Vastgoedservice-Golden Palace kwam als winnaar uit een duel met een slecht gestarte Sven Nys (Crelan AA Drink). De derde plaats ging naar Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games).

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Europees kampioen Lars van der Haar schoot het snelst uit de startblokken in Hamme, maar Vastgoedservice-renners Wout van Aert en Tim Merlier zaten hem meteen op de hielen. Sven Nys kwam in de openingsronde ten val en verloor twintig seconden op de kop van de wedstrijd, maar wat dan te zeggen van Klaas Vantornout. De Belgisch kampioen haakte met zijn fiets in een andere renner en was als allerlaatste weg. Voor hem leek de wedstrijd toen al voorbij, maar Vantornout – deze week het gezicht van het Weekendinterview – knokte zich nog terug naar plek dertien.

Sven Nys had er wel nog zin in en zette de snelste rondetijd neer, maar hij werd opgehouden door een aantal andere renners. Van Aert had geen zin om op de Kannibaal van Baal te wachten en legde een strak tempo op. Kevin Pauwels, Lars van der Haar en Mathieu van der Poel vormden niet zo ver daarachter een achtervolgend groepje. Niet veel later kwam Nys daarbij aansluiten en na twee ronden bedroeg het verschil tussen dat groepje en leider Van Aert een twintigtal seconden op het viertal. Dan achtte Van der Poel zijn moment gekomen om het tempo op te trekken, maar hij kende logischerwijs een terugval en eindigde net naast het podium.

Nys nam over van de wereldkampioen. Hij knokte zich eerst tot op vijftien, en bij het ingaan van de slotronde zelfs tot op tien seconden van leider Van Aert. Maar daar stopte het. Van Aert hield een constant tempo aan en liet de 39-jarige Nys niet terugkomen. Daarmee verstevigde hij zijn leidersplaats in het klassement van de Bpost Bank Trofee, waarin Nys na zijn opgave op de Koppenberg geen rol meer speelt.

Volgend weekend staan er met de Bpost Bank Trofee-cross van Essen en de Druivencross van Overijse wederom twee zware wedstrijden op het programma.

Bpost Bank Trofee 2015-2016
Uitslag manche 3: Hamme

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Sven Nys (Crelan-AA Drink)
3. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
4. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
5. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)
8. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)
10. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)

Dit artikel delen:

6 Reacties

Thijs E 29 november 2015 om 16:04

Een mooie cross om te kijken qua parkoers, maar nooit echt spannend geweest. Pauwels valt me wat tegen. Hij gaat, m.u.z. de schuine kant, heel stijlvol en soepel rond, maar lijkt toch vermogen te missen.

Meeusen ook niet goed, ondanks een technisch veeleisend parkoers.

0
Purito 29 november 2015 om 16:11

Pauwels komt gewoon niet in zijn ritme op een dergelijk parcours. Teveel lopen en vlakke stukken in de weide.

Namen en Baal: dat zijn echte crossen voor de Kevin.

On: toch wel een mooie koers. Die slechte eerste ronde kost Nys de kop, al had Van Aert de koers onder controle. VdP ook gewoon sterk. Die komt nog wel in de kerstperiode.

0
Wheely 29 november 2015 om 16:12

Leuk om Nys in goede vorm te zien. Mooie cross. Hoop wel dat de verhoudingen nog wel wat opschuiven in de komende wedstrijden anders wordt het wat voorspelbaar. ;)

0
hildeke 29 november 2015 om 16:38

Had Wout in Koksijde niet lek gereden , had hij ook daar gewonnen hoor.Hij was net aan het weg rijden toen hij lek reed. Vandaag gewoon van begin tot einde de sterkste.

0
DaveEvans 29 november 2015 om 20:58

Nou ja Wout heeft amper op een lekke band rondgereden in Koksijde. Vrijwel meteen daarna kwam de verzorgingspost.

0
Tokstar 1 december 2015 om 07:16

@hildeke
:D

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone