Wout van Aert wil met meerdere ploegmaten over de Poggio: “Ik ben goed genoeg”

vrijdag 17 maart 2023 om 19:57
Wout van Aert wil met meerdere ploegmaten over de Poggio: “Ik ben goed genoeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert is zaterdag een van dé favorieten voor Milaan-San Remo. De renner van Jumbo-Visma won de koers in 2020 en leek in Tirreno-Adriatico over een goede vorm te beschikken. Van Aert ging daar op de ploegvoorstelling verder op in. “Ik ben op dit moment goed genoeg, denk ik.”

“Om aan de start te staan van Milaan-San Remo is altijd een beetje beangstigend, maar het is een van mijn favoriete koersen”, vertelde Van Aert nadat ze hem wezen op de afstand van bijna 300 kilometer. “De koers is de laatste jaren steeds meer ontwikkeld voor aanvallers. Tadej Pogacar is uiteraard een van de favorieten, hij zal zeker en vast aanvallen. Maar waar en wanneer is nog de vraag. Hij zal de koers hard maken. ”

Lees ook:
‘De sleutel naar succes in Milaan-San Remo ligt in handen van Jumbo Visma’

Vorig jaar counterde Van Aert de aanval van Pogacar nog zelf op de Poggio. Gaat hij dat dit jaar anders doen? “Vorig jaar heb ik daar veel kruit mee verschoten, maar eigenlijk had ik het niet anders kunnen aanpakken. Het is de bedoeling dat ik nu nog hulp heb op de Poggio. We moeten met meerdere mannen die klim overleven”, aldus Van Aert.

“Milaan-San Remo wordt vaak in de laatste twee, drie kilometer beslist en dan is het een voordeel om nog een ploegmaat bij je te hebben, iets wat de voorbije jaren nog niet is gelukt. Pogacar is topfavoriet, als je ziet hoe impressionant hij koerste in Parijs-Nice”, sloot de Belgische renner af.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?
Dit artikel delen:

11 Reacties

Aerts 17 maart 2023 om 20:28

Dan hadden Roglic en vingegaard toch echt ook mee moeten doen. Nu moet je hopen op Benoot. Ik zie de rest niet binnen de 10 seconden van Pogi boven komen.

0
bswinkelss 17 maart 2023 om 20:31

Benoot start niet en vingegaard is niet gemaakt voor dit werk. Laporte en Tratnik zouden met de beste 10 de poggio over moeten kunnen, dus met het team zit het wel goed.

7
Aerts 18 maart 2023 om 02:42

Excuses. Ik ging er blind van uit dat benoot zou starten. Hij stond ook eerst op pcs.
Vingegaard is hier inderdaad niet voor gemaakt. Maar met zijn kwaliteiten kan hij echt wel op hoog tempo de pogio op rijden. Anders kan je de tour echt niet winnen.

0
Aerts 18 maart 2023 om 02:52

Tratnik en Laporte gaan echt niet bij de 1e 10 de pogio over. Ik verwacht eerder:
Aert
Poel
Flip
Pogi
Mohoric
Cosnefroy
Kragh Andersen
Bettiol
Cort
Kwiatkovski
Grimay
Asgreen
Pedersen
Ulissi
Powless
Stuyven

Maargoed, misschien heb ik ongelijk (net zoals over Benoot)

0
Mooie Sjors 18 maart 2023 om 05:52

Het mooie is dat je het eigenlijk niet kunt voorspellen wie daar dit jaar allemaal gaat zitten. :)

0
Kartouche 17 maart 2023 om 21:24

Van Aert moet een mannetje mee hebben. Van de grote favorieten is hij de beste sprinter en de anderen gaan naar hem kijken om gaten dicht te rijden. Hoewel Pogi en VdP opportunistisch genoeg zijn om samen naar de finish te rijden en te sprinten. Ze hebben ook weinig keuze, want als ze iemand met een flinke motor onderaan de Poggio demarreert en 10 seconden krijgt, wordt het een hele klus om het dicht te krijgen.

0
SeanvdP 18 maart 2023 om 02:23

Poggio met MvdP, Girmay(?), Alaphilippe(?), Wout & Pogaçar… Smullen geblazen!

0
Lars Maden 17 maart 2023 om 23:34

Ga anders lekker in je eentje die Poggio over.

-1
Kopinkas 18 maart 2023 om 00:13

Van Aert is niet van die aard dat hij in een monument zelf in de aanval trekt.
Ik heb het gevoel dat hij op die grote afspraken bevriest en te defensief rijdt. En dan loop je achter de feiten aan.
In de Omloop vorig jaar, in de Tourrit naar Calais barste hij van zelfvertrouwen en koos hij voor het Offensief met een grote O.
Benieuwd of dat er dit seizoen inzit in een monument.

5
Panamaman29 18 maart 2023 om 01:38

@kopinkas Eens. Maar ik denk wel dat MSR de enige koers is waar dat niet per se een probleem is. Ik zie WvA een spurt uit een groep van 40 man in MSR Ewan wel verslaan als hij daarvoor op de poggio niet 5x achter pogacar aanmoet. Als Pogacar op de Cipressa gaat moet je eigenlijk juist niet mee en hem met tratnik en laporte of valter terughalen na de afdaling. Daarna zal Wout de sterkste zijn op de poggio. Als Pogacar op de Poggio gaat zou wout eigenlijk pas in de laatste km van de poggio zelf op het wiel moeten springen en daarvoor tratnik en laporte het gat zo klein mogelijk laten houden.

0
achilles 18 maart 2023 om 10:50

@Kopinkas

100% eens, de tactiek om zoveel mogelijk te sparen en te wachten loont echt niet altijd in monumenten. Integendeel door de zwaarte en afmatting is het niet zoveel nadeliger om aan te vallen of op kop te rijden zoals in andere koersen.

Van Aert zou inderdaad moeten zelf initiatief nemen, zo won hij ook Strade, Amstel en San Remo. Blijven zitten of rekenen op ploegmaats zorgt er voor dat iemand (er is er altijd één) anders wegspringt in de laatste kilometers en hij dan de sprint voor de 2de plek wint.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone