WorldTour-ploegen hengelen naar Wouter Wippert
Foto: Sirotti
zaterdag 27 juni 2015 om 11:10

WorldTour-ploegen hengelen naar Wouter Wippert

De prestaties van Wouter Wippert zijn dit seizoen niet onopgemerkt gebleven. Verschillende WorldTour-ploegen hebben interesse in de Nederlandse sprinter. “Er zijn wat concrete aanbiedingen”, bevestigt Wippert tegenover TC Tubantia.

De 24-jarige Nederlander komt momenteel uit voor het Australische Drapac. Hij wil volgend seizoen niet naar een Nederlandse of Belgische formatie. “Ik vind het belangrijk om in een buitenlandse ploeg te rijden, want daar wordt meer van je gevraagd. In mijn ogen is het moeilijker om je plek af te dwingen. Ik ben heel snel, maar wil graag kijken wat ik nog meer kan.”

Zijn eerstvolgende doel is het NK in Emmen. “De kans dat het een sprint wordt, is vrij groot. En in dat geval doe ik mee voor de overwinning. De sterke blokken zijn LottoNL-Jumbo, Giant-Alpecin en Roompot. Die ploegen hebben er volgens mij ook baat bij dat het een sprint wordt, al hebben die natuurlijk voldoende renners om aan te sturen op een andere tactiek.”

Wippert gaat zondag voor het eerst een koers van boven de 250 kilometer rijden. “Parijs-Brussel is met 238 kilometer de langste die ik heb gedaan. Het wordt eigenlijk een soort nieuw avontuur dit.”

De Nederlander won dit seizoen vijf wedstrijden, waaronder een etappe in de Tour Down Under. In de Ronde van Californië haalde hij driemaal het podium.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2015 14:49
@romans: ik ken alleen Frank van IAM. Wie zijn Vrij en Internationaal dan?
27 juni 2015 15:04
gne, gne ;)

Vrij is Saramotins, die kan lekker zijn eigen ding doen en als middenklasse-renner schitteren in 'zijn' mountainbike-gerelateerde races Strade Bianche en PR. Bij andere teams was het tot huilens toe beulen geblazen voor een kopman geweest.
Internationaal is Heinrich Haussler, al meerdere wielerlevens achter de rug en halverwege kwijt geraakt of hij nou Duitser of Australier is.

Vind het gewoon een hele goede ploeg om je als renner op eigen titel en zonder al te veel druk te kunnen ontwikkelen. Het Zwitsers-zijn drukt geen nare stempel erop en de best-in-vorm zijnde renners worden gewoon opgesteld. Eerlijke shit. Mocht ik goed genoeg zijn geweest zou ik er graag voor rijden.
27 juni 2015 15:26
Trek lijkt me ook een mooi team al hebben die van Poppel natuurlijk al als Nederlandse sprinter, bij een ploeg als Orica heeft ie wel de beste helpers maar Cannondale lijkt inderdaad het meest voor de hand te liggen. Eens dat IAM ook zeker een ploeg is die wel bij hem past.

Al met al prachtig dat hij zijn buitenlandse avontuur voortzet.
27 juni 2015 15:48
Orica zie ik niet heel snel gebeuren. Die hebben ook nog Caleb Ewan die alleen maar beter wordt. Heeft veel dezelfde koersen gereden als Wippert. Bij cannondale kunnen ze denk ik op zich een leuke trein voor hem neerzetten met van Baarle en Langeveld die tempo kunnen rijden en nathan haas en navardauskas die aan kunnen trekken. Verder hebben ze dan nog een aantal die als de Kings die dan goed kunnen controleren
27 juni 2015 16:51
Nadat Wippert in de Sparkassen Giro Munsterland van 2012 zijn knieschijf brak, heb ik tijdens zijn revalidatie naast hem op een home-trainer gepeddeld. Geen idee toen nog wie hij was, maar we hadden een paar aardige gesprekjes. Sindsdien volg ik zijn resultaten en heb ik bewondering voor waar hij nu staat. De terugblik staat haaks op zijn ontwikkeling. Ik hoop dat hij nog een stap kan maken.
27 juni 2015 19:20
@RV, noem je IAM nou een ploeg zonder veel druk waar ieder zijn ding kan doen? Vandaar dat Clement van die ploeg niet op het NK mag starten, omdat hij zich moet sparen voor de Tour.
27 juni 2015 19:21
Kan ook gewoon een smoes zijn omdat Clement helemaal geen zin heeft om daar op te draven natuurlijk.
27 juni 2015 20:29
Giant is natuurlijk ook geen Nederlandse ploeg meer en hebben een plaats vrij na het vertrek van Olivier.
27 juni 2015 20:38
Theo Bos was /is ook een top 5 sprinter met uitschieters in kleinere koersen. Bos komt geen "om het zo te zeggen" verkeersheuvel over en daarom heeft hij nooit een grotere koers gewonnen of is zelfs maar inde buurt gekomen. Wippert is wat mij betreft een zelfde soort renner. Prima sprinter die ook geen hobbel overkomt. Als je in kleinere koersen (b.v.hainan) wilt winnen een prima renner om erbij te hebben.
28 juni 2015 02:47
Trek eventueel? De naam Wouter Wippert doet me ook altijd denken aan die andere snelle Wouter W ...

Reacties zijn gesloten.