WK Richmond: Selecties Nederland voor tijdrit en wegwedstrijd

donderdag 20 augustus 2015 om 10:38
WK Richmond: Selecties Nederland voor tijdrit en wegwedstrijd

Bondscoach Johan Lammerts heeft de selectie voor het komende WK Wielrennen vrijgegeven. In de wegwedstrijd zullen namen Oranje de volgende mannen aan het vertrek staan: Niki Terpstra, Lars Boom, Tom Dumoulin, Sebastian Langeveld, Bauke Mollema, Robert Gesink, Dylan van Baarle, Jos van Emden en Pim Ligthart. De tijdrit zal namens Nederland worden gereden door Tom Dumoulin en Wilco Kelderman.

De wegwedstrijd voor mannen op de WK Richmond zal worden verreden op zondag 27 september. De rit tegen de klok staat gepland voor woensdag 23 september.

Selectie Nederland voor WK wegwedstrijd, Richmond (27 september)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Lars Boom
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-nl Pim Ligthart
flag-nl Bauke Mollema
flag-nl Niki Terpstra

Selectie Nederland voor WK tijdrit, Richmond (23 september)
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Wilco Kelderman

Dit artikel delen:

50 Reacties

Rouvoet 20 augustus 2015 om 10:42

Ben benieuwd hoe de rolverdeling zal zijn met Terpstra, Boom, Dumoulin, Langeveld, Mollema en Gesink. Terpstra lijkt me toch de absolute kopman

0
tight 20 augustus 2015 om 10:43

Misschien Mollema nog even inwisselen voor van Poppel of Hofland?

0
Materazzi 20 augustus 2015 om 10:45

Merkwaardig om Ligthart op te trommelen voor de weg en Kelderman enkel de tijdrit te laten rijden

0
Belkinrabo 20 augustus 2015 om 10:45

Waarom maar 2 voor de tijdrit ? Of kohen we er niet meer

0
TheArt 20 augustus 2015 om 10:46

Een sprinter voor de zekerheid (en dan dus of Van Poppel of Hofland, degene die de komende maand het sterkst in vorm blijkt) was toch handig geweest. Het WK-parcours valt toch elk jaar tegen.

Ligthart snap ik ook niet helemaal. Zal wel puur als knecht gaan, maar ik had toch liever De Kort gezien.

@belkinrabo: Wat denk je, we mogen zoveel renners sturen als we willen? Alleen het land met de wereldkampioen van vorig jaar heeft 3 plekken, de rest 2 of 1.

0
wielerliefhebbert 20 augustus 2015 om 10:47

Ik had Van Poppel toch zeker wel in de selectie verwacht inderdaad. Van Baarle, Ligthart en Van Emden gaan wel goed zijn om Boom en Terpstra over die kasseien te krijgen. Mollema en Gesink gaan mee, omdat? Ze kunnen een lange zware koers aan, maar smalle wegen en kasseien zijn toch niet hun sterkste punten.

Toch wel opvallende selectie.

0
aoyen 20 augustus 2015 om 10:47

Terpstra de enige kanshebber van onze landgenoten. Al zal hij waarschijnlijk wel met een Quickstep truitje aan koersen, en met Boonen en Stybar proberen te winnen ipv met de andere Nederlanders, begrijpelijk en het hoeft niet in zijn nadeel te zijn overigens.

0
Bertvd 20 augustus 2015 om 10:49

Ik zie Dumoulin ook wel mooie dingen doen in de wegwedstrijd

0
wielerliefhebbert 20 augustus 2015 om 10:50

@TheArt: Terpstra en Boom kunnen zelf natuurlijk ook wel goed aankomen, zeker na zo’n zware koers. Is alleen niet ondenkbaar dat een André Greipel er dan ook nog gewoon bij zit.

0
vlek 20 augustus 2015 om 10:54

Van Poppel kwam nogal tekort in de laatste drie ritten van de Eneco Tour. Hofland had daar op vrijdag een goede dag, maar ook niet overtuigend genoeg. Ereplaatsen in een eventuele sprint laten voor wat het is en gaan voor aanvallen in de finale, vind ik wel een te rechtvaardige keuze. Hopelijk vergeet Terpstra niet op tijd van de laatste rij naar voren te komen. Een herhaling van Valkenburg is niet ver weg op zo’n parcours. Boom, Dumoulin, Gesink en Mollema kunnen anders wat proberen. De rest zal wel in dienst rijden of eerder uitgespeeld worden. Langeveld misschien nog inwisselen voor De Kort als er niets meer getoond wordt voor die tijd.

0
aoyen 20 augustus 2015 om 10:57

Greipel zal ook wel blij zijn dat Ligthart meegaat trouwens

0
xistnc 20 augustus 2015 om 11:15

Ligthart. Right…

De rest lijkt me op hoofdlijnen logisch, al vind ik Langeveld een twijfelgeval. Geen enkel pakje boter zal momenteel bang zijn voor een deuk, als hij in de buurt is.

Kelderman hoort qua intrinsieke kwaliteiten altijd opgesteld te worden.

0
LyndaLid 20 augustus 2015 om 11:20

Als Kelderman straks in Canada super races gaat rijden (en dat denk ik), dan staat de bondscoach in zijn hemd. Tenzij Kelderman zelf heeft gezegd alleen de tijdrit te willen rijden, wat me raar lijkt.

0
ProfrondeZevenbergen 20 augustus 2015 om 11:36

@ll
Hetzelfde geldt voor Slagter. Die zal ook wel teleurgesteld zijn.

0
Arema Pro Cycling Team 20 augustus 2015 om 11:39

Jos van Emden? Neem dan de Kort of Tankink mee…

0
petersnee 20 augustus 2015 om 11:40

Geen tot weinig “knechten” . Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat Robert Gesink meegaat. Geen parcours voor hem. Geweldige renner, maar niet voor dit WK

0
LyndaLid 20 augustus 2015 om 11:42

Parcours lijkt enorm veel op de Canadese wedstrijden, dus absoluut wel logisch dat Gesink meegaat.

Jos van Emden heeft zijn plek ook wel verdiend lijkt me, meer dan Tankink of De Kort.

0
west 20 augustus 2015 om 11:43

Langeveld en Ligthart hebben zichzelf mijns inziens nog niet echt in de kijker gereden dit seizoen, maar blijkbaar wel voldoende voor een plekje… Wat mij betreft hadden sowieso Maurits Lammertink, Weening en ook wel beide Van Poppels het meer verdient. Langeveld kan ik als Wegkapitein ook wel begrijpen maar Ligthart had ook door bovengenoemde of Curvers/Timmer/Leezer/Duyn/Van Winden of zelfs een Flens die momenteel erg goed in vorm is, vervangen kunnen worden…
Verder wel een sterke selectie en dat je geen sprinter meeneemt is ook wel weer logisch; als Hofland, Poppel of Wippert er nog bijzitten zitten Greipel, Sagan, Kristoff, Degenkolb en waarschijnlijk Cav ook nog gewoon vooraan.
Wat betreft Kelderman is het misschien wel verstandig dat ie 100% voor de tijdrit gaat trainen en niet ook nog een beetje met kasseien en heuvels in z'n achterhoofd op alles half werk gaat lopen leveren. Een goede uitslag in de TT is waarschijnlijk beter voor zijn verdere carriere dan wel twee onderdelen rijden maar op beide niet helemaal meedoen.

0
tendam 20 augustus 2015 om 11:45

Wel een begrijpelijke selectie, alleen weer nogal vroeg. Waar is dat voor nodig, weet die bondscoach veel wie er de komende maand ineens boven komt drijven.

Terpstra kun je beter niet als kopman benoemen, dan valt hij altijd tegen. Lekker laten freewheelen, die jongen. Gesink vind ik niet zo’n rare keuze, die behoort eigenlijk altijd bij de sterkste NL-ers op zo’n WK, ongeacht het parcours. En dit parcours heeft dan nog ver weg een beetje weg van Quebec.

0
Thoin 20 augustus 2015 om 11:45

Ligthart is toch net een hele logische keuze? Springt sowieso mee in een vlucht waardoor de rest op het gemak zit, Gesink en Mollema meenemen op een parcours waar de topfavorieten Degenkolb, Kristoff en Sagan heten lijkt mij dan weer zeer vreemd
Noot: ik heb geen idee van het parcours, maar lees wat er gezegd wordt

0
John hiatt 20 augustus 2015 om 11:51

Terpstra als kopman? Van Etixx dan, niet voor Nederland. Met hem fiets je dus al met een man minder. Langeveld snap ik ook niet, heeft niet veel laten zien dit jaar.

0
Jan 20 augustus 2015 om 11:51

Terpstra is kopman aldus Lammerts.
Gesink gaat nog afhaken.

0
tdv21 20 augustus 2015 om 11:51

Het lijkt me dat Lammerts eens met Carlo Bomans aan tafel moet gaan zitten want ik denk dat België en Nederland de twee komende wedstrijden met landenteams (WK en OS) wel eens goede bondgenoten kunnen zijn. Het komende WK hebben we er beide baat bij dat het geen sprint wordt of één met een klein peloton. Dus vanaf 50km continu aanvallen. Vb; Langeveld met Stuyven, Van Baarle me Benoot, Dumoulin met Vanmarcke,… En als het in de finale toch allemaal samenkomt: Gilbert, Van Avermeat en Terpstra, Boom lanceren. En dan hopen dat Duitsland, Frankrijk en Noorwegen niet genoeg mannen meer hebben om ze terug te pakken.
En op de OS de wedstrijd zo hard maken dat Valverde, Nibali,… snel geïsoleerd geraken (kan niet moeilijk zijn met teams van 5man). Zodat ‘mindere’ klimmers als een Mollema en Wellens weg geraken of zelfs een type Gilbert/Boom.

Als je wilt mogen jullie mij altijd contacteren beste bondscoaches ;)

0
Jan Blokland 20 augustus 2015 om 11:57

Ik vind Langeveld een discutabele beslissing voor de wegwedstrijd. Heeft nog niets laten zien dit jaar. Zeker t.o.v. Kelderman die de laatste weken groeiende is.

0
Wheely 20 augustus 2015 om 11:59

@tdv
De Belgen gaan hoe dan ook tegen elkaar rijden. Zelfs de twee ploegmaats van BMC doen dat al, die gaan echt niet knechten voor Boonen, laat staan andersom. Om met die gasten nog een pact te smeden lijkt me onmogelijk.

Greipel wordt trouwens WK dan weten jullie dat vast ;)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone