WK 2021: Voorbeschouwing individuele tijdrit mannen

WK 2021: Voorbeschouwing individuele tijdrit mannen

foto: Cor Vos

zondag 19 september 2021 om 12:45

De koers komt thuis! Vlaanderen is de komende week het decor van het WK wielrennen en zondag 19 september is het wereldkampioenschap tijdrijden voor elite mannen de opener van een drukke en feestelijke koersweek. Knokke-Heist en Brugge ontvangen de beste tijdrijders ter wereld. Kan thuisfavoriet Wout van Aert de regenboogtrui veroveren? De concurrentie is echter stevig. WielerFlits blikt vooruit op de titelstrijd.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Historie

Het WK tijdrijden staat nog niet zo heel lang op de kalender. In 1994 werd Chris Boardman de eerste wereldkampioen in deze discipline. Jan Ullrich was in 2001 de eerste renner die het wereldkampioenschap een tweede keer won, nadat hij dat eerder al flikte in 1999. Michael Rogers deed het daarna nog beter. De Australiër schreef het WK tijdrijden in de jaren 2003, 2004 en 2005 drie keer achter elkaar op zijn naam.

In 2009 had Fabian Cancellara alle tijd om in ‘zijn’ Mendrisio het goud vieren – foto: Cor Vos

Fabian Cancellara stootte Rogers van de tijdrittroon. De Zwitser behaalde in totaal vier gouden medailles, maar niet achter elkaar. In 2008 was Cancellara namelijk afwezig. Zijn grote concurrent werd daarna Tony Martin, die heerste in 2011, 2012 en 2013. Het jaar daarop moest Der Panzerwagen zijn meerdere erkennen in Sir Bradley Wiggins. Een 23-jarige Tom Dumoulin eindigde toen als derde.

Voor Richmond waren de verwachtingen rondom Dumoulin hooggespannen. Verrassend genoeg ging het goud toen naar Vasil Kiryienka, voor Adriano Malori en Jérome Coppel. In 2016 slaagde Tony Martin erin het record van Fabian Cancellara te evenaren. De Duitser verpulverde de concurrentie op het 40 kilometer lange parcours door de woestijn van Doha en verzekerde zich zo van zijn vierde wereldtitel. Martin heeft daarnaast een zilveren WK-medaille en twee bronzen plakken in huis.

Tom Dumoulin veroverde in 2017 de regenboogtrui – foto: Cor Vos

Bergen was uiteindelijk de plaats waar Tom Dumoulin in 2017 zijn langverwachte wereldtitel veroverde door Primož Roglič en Chris Froome voor te blijven. Hij was daarmee de eerste Nederlandse man die goud wist te winnen op het WK tijdrijden. Vervolgens kwam er een tweejarige streak van Rohan Dennis, die in Innsbruck Dumoulin en Victor Campenaerts versloeg en in Harrogate Remco Evenepoel en Filippo Ganna achter zich hield.

Laatste tien winnaars WK tijdrijden
2020: flag-it Filippo Ganna
2019: flag-au Rohan Dennis
2018: flag-au Rohan Dennis
2017: flag-nl Tom Dumoulin
2016: flag-de Tony Martin
2015: flag-by Vasil Kiryienka
2014: flag-gb Bradley Wiggins
2013: flag-de Tony Martin
2012: flag-de Tony Martin
2011: flag-de Tony Martin


Vorig jaar

2020 was een apart wielerjaar en ook het WK wielrennen ondervond daar de gevolgen van. Aigle en Martigny konden het evenement niet ontvangen en dus werd last minute het circuit van Imola het epicentrum, ook voor de tijdritkampioenschappen. Ten zuidwesten van de Italiaanse stad was een golvend parcours van ruim 31 kilometer uitgestippeld, een proef voor de pure specialisten.

Filippo Ganna denderde naar goud in eigen land – foto: Cor Vos

Een eerste serieuze richttijd van Geraint Thomas werd uiteindelijk maar door drie renners verslagen. Er stond duidelijk geen maat op Filippo Ganna, die aan het enige tussenpunt al de snelste was. In het tweede deel consolideerde de sterke beer uit Verbania die voorsprong. Wout van Aert kwam met een ijzersterke slotfase tot op 26 seconden, waarmee hij zijn debuut op het WK tijdrijden opluisterde met zilver. Stefan Küng hield Thomas uiteindelijk van het brons.

Topfavoriet en titelverdediger Rohan Dennis kwam er niet aan te pas en verloor bijna veertig seconden op Ganna, goed voor een vijfde plaats. De Nederlandse hoop was gevestigd op Tom Dumoulin, maar mede door een inschattingsfout bij het opdraaien van het circuit strandde hij op de tiende plek.

Het podium van het WK tijdrijden 2020 – foto: Cor Vos

Uitslag WK tijdrijden 2020
1. flag-it Filippo Ganna in 35m54s
2. flag-be Wout van Aert op 26s
3. flag-ch Stefan Küng op 29s
4. flag-gb Geraint Thomas op 37s
5. flag-au Rohan Dennis op 39s
Wedstrijdverslag


Parcours

Het wereldkampioenschap tijdrijden trekt dit jaar van Knokke-Heist naar Brugge. De lengte bij de elite mannen is om precies te zijn 43,3 kilometer en het traject is biljartvlak. Eddy Merckx zou er zich thuisvoelen, de driebander welteverstaan. Oke, er zijn 78 hoogtemeters opgenomen in het parcours, maar voor de doorgewinterde profs en tijdritspecialisten hoeft dat geen probleem te zijn.

Wie nog een gokje wil wagen op de winnaar moet zich melden bij de start, want die is aan het Noordzeestrand in Knokke-Heist, ter hoogte van het casino. Na een stuk van anderhalve kilometer langs het strand wordt het centrum van badplaats Knokke-Heist aangedaan. Vlaanderen zal uitlopen voor het WK-festijn, maar ook Nederlanders kunnen zich verheugen. De start is op slechts twintig minuutjes rijden vanaf het Zeeuwse Cadzand.

Vervolgens trekt het parcours de binnenlanden van West-Vlaanderen in. Lange rechten wegen leiden de renners door Westkapelle en Oostkerke. Daarna maakt het traject een draai richting de kust, waar na 13,8 kilometer het eerste tussenpunt ligt. Via Dudzele gaat het richting Brugge, maar daar gaan we nog niet de binnenstad in. Er wordt namelijk na 20,8 kilometer rechtsomkeert gemaakt, opnieuw richting Dudzele. Het verzamelde publiek krijgt de renners daar dan ook twee keer te zien.

Vanuit Dudzele rijden de renners in zuidoostelijke richting naar Damme. Halverwege die lange, rechte baan doorheen het poldergebied ligt na 33,3 kilometer rijden het tweede tussenpunt. Vanaf daar is het nog exact tien kilometer tot de eindstreep. Wat volgt is een passage door Damme, een pittoresk dorp en vanwege de vele oude gebouwen een trekpleister in de regio. Damme zet zich in de schijnwerpers als boekendorp. Het is de vraag voor welke renners het ‘boeken toe’ is, zo op 9,4 kilometer voor het einde. Of zet iemand de concurrentie al schaakmat in Damme?

De finale van het parcours vanuit Damme richting Brugge verloopt grotendeels in rechte lijn. Via deelgemeente Sint-Kruis, dat in 1970 bij Brugge werd gevoegd, wordt de historische binnenstad ingereden. Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen en dit jaar dus het decor van de aankomsten van het WK tijdrijden. Het wordt in de laatste pakweg vier kilometer iets technischer, maar reken maar dat de renners met hoge snelheid naar de aankomst op ’t Zand denderen.

Zondag 19 september, WK tijdrijden: Knokke-Heist – Brugge (43,4 km)
Start: 14.30 uur (eerste renner)
Finish: tussen 16.50 en 17.00 uur (laatste renner)

Afstand: 43,3 kilometer
Tussenpunten: 13,8 kilometer en 33,3 kilometer
Hoogtemeters: 78


Favorieten

Er zijn genoeg favorieten aanwezig op het WK tijdrijden in Vlaanderen, maar ook de nodige afwezigen. Die willen we allereerst even noemen. Tom Dumoulin moest zich afmelden bij bondscoach Koos Moerenhout vanwege een gebroken pols na een aanrijding tijdens een training, terwijl de Australische wielerbond ervoor gekozen heeft om geen tijdrijder op te stellen. Geen Rohan Dennis dus. Primož Roglič laat het vlakke WK ook schieten. De olympisch kampioen richt zich na een drukke zomer en Vuelta-winst op de wegwedstrijd met de Sloveense ploeg.

Wout van Aert – foto: Cor Vos

Maar wie er niet is, hoef je niet te verslaan en kun je ook niet verslaan. Wout van Aert is zo iemand. De Belgische kampioen in het wegwielrennen verkeert in de vorm van zijn leven. Na de Tour de France en de Olympische Spelen vertoefde hij lange tijd op stage in Italië, waar hij zich optimaal voorbereidde op het WK. De Tour of Britain was de ideale voorbereidingswedstrijd en die ronde won hij, mede dankzij liefst vier etappezeges. Voor de wegwedstrijd van volgende week is hij al een van de favorieten, zit een dubbelslag er in? Het liefst had ‘WVA’ het wat lastiger gezien, maar met zijn grote motor en zijn topvorm moet hij kans maken op goud.

Tot nu toe reed Van Aert vier individuele tijdritten in 2021. In Tirreno-Adriatico won hij de korte chrono in San Benedetto del Tronto, terwijl hij in de eerste Tourtijdrit vierde werd. Op dat moment was de alleskunner uit Lille nog in opbouw na zijn blindedarmontsteking en -operatie. Van Aert groeide naar zijn topvorm en won op de voorlaatste dag van de Tour de 30 kilometer lange tijdrit naar Saint-Émilion. Anderhalve week later hoopte hij in Tokio goud te veroveren, maar was zijn pijpje, vooral mentaal, leeg. Een zesde plek viel hem ten deel. In de voorbije Tour of Britain reed hij ook op de TT-fiets, al was dat in een ploegentijdrit.

Filippo Ganna – foto: Cor Vos

De concurrentie om het goud is moordend. Filippo Ganna staat niet zomaar zijn wereldtitel van vorig jaar af. De 25-jarige krachtpatser uit Italië won dit jaar al vier tijdritten: in de Ster van Bessèges, de UAE Tour en twee keer in de Giro. Toch oogde Ganna ook kwetsbaar. In Tirreno-Adriatico, op het Italiaans kampioenschap en in de lastige olympische tijdrit werd hij verslagen. Vorige week op het EK moest Ganna eveneens het hoofd buigen en greep hij zilver. Heeft hij alles op het WK in Vlaanderen gezet en moet zijn vormpiek tot uiting komen tussen Knokke-Heist en Brugge? En is de tijdrit met 43 kilometer niet net iets te lang voor Ganna? Het biljartvlakke parcours is dan weer wel in zijn voordeel.

Als Stefan Küng een keer wereldkampioen tijdrijden wil worden, moet het nu gebeuren. De Zwitserse tijdritbeul verkeert in de vorm van zijn leven. In Trentino wist hij Ganna over een afstand van 22 kilometer acht seconden voor te blijven. Het traject in Vlaanderen moet Küng ook tevreden stemmen, zonder echte hoogtemeters en met veel lange, rechte stukken. De prolongatie van zijn Europese titel zorgde voor veel opluchting, want het hele jaar wil het net niet lukken. Zal het dan nu, in de belangrijkste weken van het seizoen, wel allemaal zijn kant op vallen? Vorig jaar veroverde King Küng brons op het WK in Imola.

Stefan Küng – foto: Cor Vos

Nooit onderschatten, die Remco Evenepoel. Hij is de tweede Belgische troef op dit WK tijdrijden en over zijn vorm hoeven we niet te vrezen. De afgelopen weken rijgt het 21-jarige toptalent de zeges en ereplaatsen aaneen. Op het EK tijdrijden veroverde hij brons, achter Küng en Ganna. Het parcours was ook daar vlak, maar ook bijna de helft korter dan de lengte van de WK-tijdrit. Dat Evenepoel beproevingen tegen de klok kan winnen, liet hij dit jaar al zien in de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Denemarken. De tegenstand was daar wel minder. Hier moet ‘de Aerokogel van Schepdaal’ op de toppen van zijn presteren om kans te maken op goud. De kans op een medaille is groter, maar een pure winnaar als Evenepoel neemt niet met minder genoegen.

Dan komen we terecht in de categorie ‘outsiders voor de titel die op een goede dag een medaille kunnen behalen’. Te beginnen met Kasper Asgreen, de Deense diesel. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen is nationaal tijdritkampioen en won dit jaar de chrono in de Volta ao Algarve. In de laatste tijdrit van de Tour de France eindigde Asgreen knap als tweede, op 21 seconden van winnaar Van Aert. Lange tijdritten liggen Asgreen dus wel. Afgelopen week kwam het er in de relatief korte EK-tijdrit niet uit en werd hij ‘slechts’ zevende.

Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Stefan Bissegger deed het beter op dat Europees kampioenschap. Hij mocht lang dromen van eremetaal, maar werd uiteindelijk vierde. De lengte van de tijdrit in Trentino was ideaal voor Bissegger, die in Parijs-Nice en de Benelux Tour ritten tegen de klok wist te winnen. Wel waren die korter dan 15 kilometer. Ruim veertig kilometer, dat lijkt te lang voor de jonge Zwitser. Toch zal hij bij zijn debuut op het WK tijdrijden op klasse een gooi moeten kunnen doen naar een medaille. Een top-5 plaats lijkt echter het hoogst haalbare voor hem.

Je zal maar als bijnaam ‘de TGV van Clermont-Ferrand’ genoemd worden… De Franse druk ligt duidelijk op de schouders van Rémi Cavagna, die momenteel niet de nationale tijdritkampioen is, maar wel de kampioen op de weg is van Frankrijk. In de Ronde van Romandië en de Ronde van Polen wist Cavagna dit jaar al tijdritten te winnen. Ook in de Giro had hij moeten winnen, maar toen vergat hij een bocht en vergooide hij zijn kansen door een valpartij. De hardrijder heeft wel echt een goede dag nodig, anders dreigt hij zelfs naast een ereplaats te grijpen. Op het EK tijdrijden werd hij bijvoorbeeld maar negende.

Stefan Bissegger – foto: Cor Vos

De tweede plaats van Italië wordt ingevuld door Edoardo Affini. De hardrijder stapelt de ereplaatsen op elkaar dit jaar, maar winnen zat er nog niet in. De vorm van Affini is uitstekend en zijn zesde plaats van vorige week op het EK was dan ook niet slecht. Het verschil met Küng en Ganna was meer dan een halve minuut. De kans dat hij dat in een twee keer zo lange tijdrit gaat goedmaken, is klein. Een ereplaats lijkt dan ook het hoogst haalbare voor hem. Tony Martin is een andere Jumbo-Visma-klant die in datzelfde schuitje zit. Viervoudig wereldkampioen en regerend Duits kampioen op dit onderdeel, maar op topniveau lukt het al jaren niet meer voor Der Panzerwagen. In de Tour of Britain gaf hij vroegtijdig op om zich voor te bereiden op dit WK. Doet hij een laatste gooi naar een vijfde wereldtitel?

Tadej Pogačar krijgt ook nog een ster toegewezen. Het is er slechts een, omdat de Sloveense Tourwinnaar op het vlakke EK slechts twaalfde werd en omdat dit parcours in Vlaanderen hem niet op het lijf geschreven is. In de wegwedstrijd in Trentino liet Pogačar wel een goede vorm zien, al was hij niet in staat om bergop Remco Evenepoel, Sonny Colbrelli en Benoît Cosnefroy te volgen. Is hij aan het toewerken naar deze WK-week, met de piek tijdens de wegkoers? Dan moet zeker rekening gehouden worden met de 22-jarige klimmer. De tweede Sloveense plek wordt ingevuld door Jan Tratnik, een hardrijder pur sang. Hij reed sinds de Vuelta echter geen koers meer.

Andere tijdrijders die we nog willen noemen: Matthias Brändle (Oostenrijk), Josef Černý (Tsjechië), Max Walscheid (Duitsland), Ryan Mullen (Ierland), Jos van Emden (Nederland), Andreas Leknessund (Noorwegen), Maciej Bodnar (Polen), Nelson Oliveira (Portugal) en Brandon McNulty (Verenigde Staten). Maar meer dan een ereplaats lijkt er voor deze renners niet in te zitten.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Wout van Aert
*** Filippo Ganna, Stefan Küng
** Remco Evenepoel, Kasper Asgreen, Stefan Bissegger
* Rémi Cavagna, Edoardo Affini, Tony Martin, Tadej Pogačar

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

WK 2021: Programma en uitslagen (WielerFlits)


Weer en TV

De tijdrit op zondag in het westen van België heeft volgens de laatste weersverwachting voor de renners goede en constante weersomstandigheden. Dat meldt Weeronline ons. Het blijft droog en de wind is slechts zwak tot hooguit matig uit het (noord)oosten. De middagtemperatuur in Brugge is circa 20 graden. Zondagochtend start met veel wolken, later in de ochtend en in de middag is er een afwisseling van wolken en zon.

Via Sporza en Eurosport hoef je niets te missen van het WK tijdrijden. Sporza op Eén begint om 14.30 uur met de uitzending en de Eurosport Player zelfs tien minuten eerder. De NOS schakelt om 15.10 uur in op NPO1 en als je kijkt via Eurosport 1, heb je vanaf 15.15 uur live-beelden. Via WielerFlits hoef je met ons liveblog ook niets te missen van de titelstrijd.


Dit artikel delen:

177 Reacties

thomasjaarsma 17 september 2021 om 07:34

Josef cerny nog wel een top 5 denk ik. goed parcour voor hem dus??

Panache 17 september 2021 om 07:35

Het wordt er eentje uit het rijtje Filippo Ganna, Wout van Aert, Stefan Küng en Remco Evenepoel. Küng en Ganna draaien de hoogste netto wattages, maar de afstand is nu zo lang dat de grote motoren van de Belgen warm draaien en dit beschikken over de langste adem kan nét het verschil maken. Echter Van Aert heeft ook aan zijn explosiviteit gewerkt en heeft in tegenstelling tot zijn drie rivalen een groter doel met de wegrace…
Ik kom op de volgende favorieten uit:
1e Kung
2e Evenepoel
3e Ganna
4e Van Aert
5e Affini

Marik 17 september 2021 om 07:53

Ik vermoed dat de afstand lang genoeg is voor Remco om verwoestend uit te gaan halen.
1. Der Remco
2. Küng
3. Ganna
4. Asgreen
5. Van Aert

Westland95 17 september 2021 om 08:54

Waar komt dat idee vandaan dat Remco meer gebaat is bij langere tijdritten?

Panache 17 september 2021 om 09:16

Misschien wk-tijdrijden 2019, de lange ontsnappingen en de balans tussen hem en bijvoorbeeld Ganna die vooral in de eerste 15 km werelds beste is?

Melkzuur 17 september 2021 om 10:21

Als er veel (tegen)wind is, dan maakt Evenepoel zeker een goede kans. Ze voorspellen echter weinig wind waardoor zijn grootste voordeel (aerodynamica) wegvalt. Het wordt dus wellicht iets voor de mannen van de grote wattages: 1 Ganna 2 Kung 3 van Aert.

Chasse_patate 17 september 2021 om 12:37

Der remco??? Geef hem eens geen bijnamen die hij niet verdiend.

Willem Kieft 17 september 2021 om 12:55

@Westland95, dat is uitsluitend gebaseerd op het WK in Harrowgate toen het WK zwak bezet was. Verder heeft hij op langere tijdritten, zoals BC het BK in Middelkerke een stevige dik op de bios van WvA gekregen. Dit idee is vooral wensdenken, wat niet wil zeggen dat RE geen lange tijdritten aan kan, maar er is nog heel weinig bewijs van.

wimvl 17 september 2021 om 13:07

@Willem Kieft. Zwak deelnemers veld in Harrowgate. Een tijdrit met deelnemers als Dennis, Ganna, Martin, Kung, Campenaerts, Roglic, Affini en Asgreen lijkt me eerder een sterk deelnemersveld

Willem Kieft 17 september 2021 om 13:30

Hi wimvl, lang niet gesproken!!!
De enige waar je enigszins gelijk in hebt is Küng die een paar dagen later 3e werd op de en dus wel goed moest zijn. Maar bv Ganna was toen nog een hele andere Ganna dan nu en Roglic volstrekt klaar na een mega seizoen. En voor de rest noem je pure opvulling. Leuk wel weer dat je zo aan cherry picking van mijn argumenten doet.

Marik 17 september 2021 om 13:34

Chasse jij hebt:
A) nog nooit van ironie gehoord
b) blijkbaar geen idee van de tendens van mijn berichten hier op het forum

Marco 17 september 2021 om 13:51

Ik denk dat de meeste dat wel gezien hadden aan het woord “verwoestend”

Beer 17 september 2021 om 13:56

Dennis, Martin, Campenaerts, Affini en Asgreen zijn vulling in een tijdrit. Weer wat geleerd van Willem. Lekker downplayen joh! Leujk.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:07

In een tijdrit van 50km maken Asgreen, Affini, Martin en Campenarts geen schijn van kans op een WK top 5 plek.Vulling dus. We kunnen overigens ook verwijzen naar een andere langere tijdrit die korter geleden werd gereden met o.a. Roglic, Ganna, Dennis, Küng en Dumoulin. Toen werd hij 9e, ondanks de zeer hoge verwachtingen. Kortom, er is weinig bewijs dat hij in langere tijdritten beter is dan in kortere.

Beer 17 september 2021 om 14:10

Zalig Willem! Een viervoudige Wereldkampioen Tijdrijden en de heersende Werelduurrecordhouder afdoen als vulling in een tijdrit van 50 km. Je hebt me overtuigd :-) En idd, die Evenepoel, hij had maar moeten zien dat zijn comeback-proces afgerond was tegen Tokio.

meqadon 17 september 2021 om 14:20

Hou op met dat gezever. Het wk tijdrijden is elk jaar de sterkst bezette tijdrit van het jaar. Dat gezegd zijnde, denk ik dat remco al heel tevreden mag zijn als hij het podium haalt op dit parcours.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:23

M.u.v. van de DK’s won hij in 2017, 2018 en 2019 precies nul tijdritten.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:27

Dat is onzin meqadon. Veel GT tijdritten zijn veel sterker bezet.

Overigens gaan Beer en wimvl (vanzelfsprekend) niet in op het belangrijkste argument. RE heeft nauwelijks lange tijdritten gereden dus we weten gewoon heel weinig over hoe goed hij daar echt in is. Het kan top zijn, maar dat weten we gewoon niet. Dat hele argument dat hij beter is op langere tijdritten is op een sample size van twee stuks gebaseerd waarvan hij één keer niet goed was.

Beer 17 september 2021 om 14:28

Toch sterk. Omdat we Remco moeten afbreken, moeten Tony, Victor, Kasper en Eduardo er ook in 1 beweging aan geloven. Collateral damage in the destruction of Remco zeker. Willem?

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:35

Beer, daar ga je weer. Je reacties worden, zoals vaker, nogal saai. Waarom, doe es gek, niet even reageren op mijn hoofdargument?

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:37

En wat leuk dat jij met al die mannen op roepnaam basis bent. Ze hebben je vast in vertrouwen genomen. Wat denken zij er van?

meqadon 17 september 2021 om 14:40

In welke GR deden als deze tijdrijders dat jaar dan gezamelijk mee? De enige die ontbrak waren dumoulin en van aert (maar die ging zoiezo niet meedoen). Voor de rest deden alle toppers mee.

Deel Koeper 17 september 2021 om 15:32
Quote:
Maar bv Ganna was toen nog een hele andere Ganna dan nu

De Ganna van 2021 is ook niet zo sterk als die van 2020. Lijkt erop dat die Ganna een Corona-anomalie was en dat de standaard Ganna gewoon één van de tijdrijders is, zeker niet dé tijdrijder.

Lijkt allemaal nogal weinig op conclusies trekken op basis van een verzameling van prestaties, maar eerder beginnen met een conclusie en dan de prestaties selecteren die daarbij passen en de rest negeren of wegrelativeren.

En als kers op de taart dan de rest beschuldigen van cherrypicking.

Willem Kieft 17 september 2021 om 16:01

Terwijl hij wat kersen plukte en óók volstrekt mijn hoofdargument negeert. Goed man.

Ik zeg nergens dat RE dit niet aankan, maar zeg een paar keer dat er nauwelijks bewijs is dat hij het kan. Simpelweg omdat hij het nauwelijks lange tijdritten heeft gereden. Twee keer om precies te zijn, één keer in niet zo goed bezet veld toen het goed ging en één keer in een zeer sterk veld toen het minder goed ging. Hoe kan je dan zo maar concluderen dat lange tijdritten hem beter liggen? Maar als je die vraag stelt rennen wimvl en Beer snel weg.

Beer 17 september 2021 om 16:17

Ik heb over jouw ‘hoofdargument’ (wow) helemaal niks te zeggen Willem; daar gaat het mij helemaal niet om. Wel om al die bullshit die je erbij sleurt om Evenepoel te breken. Je gaat zover dat je Martin, Campenaerts, Asgreen en Affini mindere tijdrijders noemt, enkel en alleen om Evenepoel te downplayen. Zielig. En je maakt je belachelijk met dat soort onzin.

Willem Kieft 17 september 2021 om 16:37

Ja, want Evenepoel “breken” is mijn levensdoel… K.o.e.k.o.e.k.
Je haalt de bijzaken en hoofdzaken weer eens door elkaar. Dus ik herhaal gewoon nog een keer: er is beperkt bewijs dat lange tijdritten hem beter liggen dan korte. Simpelweg door een gebrek aan waarnemingen. Dit betekent niet dat RE het niet aan kan, dit betekent alleen dat er geen overtuigend bewijs voor is en dat een dergelijke uitspraak grotendeels wensdenken is.

Beer 17 september 2021 om 16:48

Hey, koekoek, wordt eens wakker jongen. Nogmaals, ik heb helemaal niets te vertellen over jouw fantastische hoofdstelling, hoe vaak je ze ook nog gaat herhalen. Wat ik wel compleet belachelijk vindt is je stelling dat Martin, Campenaerts, Asgreen en Affini geen goede tijdrijders zouden zijn. Blijkbaar is alles goed om Evenepoel naar beneden te halen.

Deel Koeper 17 september 2021 om 17:30
Quote:
Ik zeg nergens dat RE dit niet aankan, maar zeg een paar keer dat er nauwelijks bewijs is dat hij het kan. Simpelweg omdat hij het nauwelijks lange tijdritten heeft gereden. Twee keer om precies te zijn, één keer in niet zo goed bezet veld toen het goed ging en één keer in een zeer sterk veld toen het minder goed ging. Hoe kan je dan zo maar concluderen dat lange tijdritten hem beter liggen

Er is nauwelijks bewijs dat hij het niet kan. Simpelweg omdat hij nauwelijks lange tijdritten heeft gereden. Twee keer om precies te zijn, één keer in een ook gewoon goed bezet veld toen het goed ging en één keer in een zeer sterk veld toen het minder goed ging. Hoe kan je dan zo maar concluderen dat lange tijdritten hem niet beter liggen?

Iemand uit gewoon een vermoeden en toch moet dat tegengesproken worden. Door te stellen dat er geen feiten zijn die dit vermoeden ondersteunen, maar er is tevens ook vrijwel niets dat het weerlegt, maar dat weegt veel minder mee.

Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 15:55

Panache
Van Aert pakte Ganna in het WK korte TT in san benedetto del trento

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 07:58

Erg goed om een week tussen dat chrono gedoe en de edele wegrit te leggen. Met zo’n woensdag voordien loop je toch meer kans dat er leuke renners hun kansen in koers vernaggelen met het te lang te intensief op een te oncomfortabele alienfiets rond te hengsten. Nu kunnen ze een weekje bijkomen van die ellende.

Beer 17 september 2021 om 08:42

Ik hoop van Aert, vrees Ganna en Remco heeft de topvorm ook te pakken. De afstand lijkt me net lang genoeg om in het voordeel van de Belgen te zijn. Ingegeven door wat wishfull thinking kom ik op:

1. van Aert
2. Evenepoel
3. Ganna
4. Kung
5. Affini

Petje 17 september 2021 om 08:53

Hopen op onze Belgische vriend van Aert. Mooi mens

Westland95 17 september 2021 om 08:53

De aerokogel van Schepdaal is echt de allerslechtste bijnaam die ik ooit heb gehoord.

Alfons Haavers 17 september 2021 om 09:00

‘Patjes Patsertje’?

Maillot à Pois 17 september 2021 om 09:38

De schuld van Yves Lampaert!
Ik vind hem ook niet erg geslaagd, kan concurreren met ‘de Pelikaan van Beesd’.

Ik verkies de Ket van Schepdaal, dat past hem wel.

Panache 17 september 2021 om 09:55

Eddie the eagle, bedacht door een creatieve wielerflitser, is wat mij betreft de mooiste bijnaam. Nederland heeft de condor van Varsseveld, België Eddie the eagle.

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 10:02

Zonder te weten wat een ‘Ket’ is allitereert dat best fijn! Dus, wat is een ‘Ket’?

Beer 17 september 2021 om 10:05

Ket: 1) Bijnaam voor een straatjongen uit Brussel 2) Brusselaar

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 10:09

Waarbij ‘Brusselaar’ vrij breed genomen kan worden gok ik?

Maillot à Pois 17 september 2021 om 10:23

Een ‘ket’ of ‘ketje’ is inderdaad een woord dat in Brussel en omgeving (en daar hoort Schepdaal zeker bij) voor kind of (straat)jongen gebruikt wordt. Er is ook een zekere connotatie van branie/brutaliteit die Evenepoel wel past.
Had Ciske de Rat in Brussel gewoond, dan was hij een echt ketje geweest.

ps
– “de Ket” was ook de bijnaam van voormalig voetbalinternational Gilles De Bilde.
– Ket wordt intussen binnen Vlaanderen breder gebruikt, zo heet het jongerenkanaal van de VRT ‘Ketnet’

Michelangelo 17 september 2021 om 10:31

De Brusselaar van Schepdaal…. BRILJANT
Een beetje als De Amsterdammer van Lutjewinkel…. wie verzint zoiets?

Of heeft het te maken met zijn Anderlecht tijd?

EDIT: En als hij straks 30 is, moeten ze dan zijn bijnaam veranderen in de "Senior Ket van Schepdaal"?

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 10:41

Schepdaal ligt natuurlijk wel gewoon in het stedelijk uitwaaiergebied van de stad, in tegenstelling tot Lutjewinkel tov A’dam. Slecht, slecht voorbeeld, beter zoeken knakkertje. En verder, een rotjochkop is niet iets dat per definitie met de jaren geneest, kijk ook maar naar Terpstra bijvoorbeeld.

Ket uit Schepdaal is gewoon OK, hoeveel artificiële hilariteit je er ook moeizaam tegenaan poogt te duwen.

Panache 17 september 2021 om 10:55

Ket uit Schepdaal heeft wel een hoog rappers uit Geleen gehalte. Klinkt m.i. voor geen meter. De conjo uit Zipaquira boezemt het geen angst in.

We kunnen hem ook gewoon Remco Evenepoel noemen.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 11:00

Lutjewinkel, dat heb ik moeten opzoeken. Dat ligt begot op 60km van Amsterdam.
Schepdaal ligt op nog geen 13km van de Grote Markt in Brussel, dat is echt wel de Brusselse rand.

Als je mijn uitleg trouwens wat beter leest, betekent 'ket' niet Brusselaar, het is een woord dat in Brussel en omgeving wordt gebruikt (en tegenwoordig dus ook breder).

Ik heb hem alvast niet verzonnen, 't is een bijnaam die al stamt uit zijn juniorentijd. En wat mij betreft een passende, maar gebruik jij gerust aerokogel als je dat beter vindt ;-)

Michelangelo 17 september 2021 om 11:17

Van mij mogen ze hem noemen zoals ze willen. "Ket" vind ik op zich wel passen bij zijn kleine gestalte met daarin een veuls te grote muil. Of braniemannetje met lef, zoals anderen het uitleggen.

Aerokogel… laat maar zitten. Maar je wordt er mee doodgegooid aangezien Renaat in zijn commentaarhokje net zo vaak wat natte plekjes in zijn broek krijgt als Wuyts wanneer hij die kleine ziet fietsen. Evenepoel voor, Evenepoel na. Ket, Kannibaal, Aerokogel, koning, prins, geweldenaar van Schepdaal: iedere uitzending komt dat 20 keer langs. Zelfs in wedstrijden waarin hij niet mee doet. Dat mag van mij wel een paar tandjes minder.

Je gaat bijna met weemoed terug denken aan de tijden van Wuyts….

Beer 17 september 2021 om 11:24

Stop toch gewoon met wielrennen kijken Michel., als het je toch zo gefrustreerd maakt.

Michelangelo 17 september 2021 om 11:28

Dan kan ik hier ook niet meer mee praten… wat moet ik dan nog doen in het leven?? ;-))

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 11:29

Het afschrijven van deze prima bijnaam door een toch-al-niet-fan komt op mij niet heel sterk over,.. het er gelijk bijslepen van de kut bevonden Schotte inclusief weemoedsroep naar de kennelijk wat minder kutte Wuyts is niet duidelijk.

Is er in het onderbewustzijn nniet iets anders, groters waar je mee zit? Ik vraag het omdat je er nu toch al bent hè.

Panache 17 september 2021 om 11:38

Hoe kan je jezelf kwalificeren om mee te praten over deze bijnaam en is deze verkiezing vandaag officieel, zodat de naam die er uit rolt voor eens en altijd vaststaat? Michelangelo krijgt weer een en ander over zich heen, met name door mensen die het allemaal veels te serieus nemen. Kom op zeg: een bijnaam voor een talentvolle sporter, waar hebben we het over? In ieder geval niet meer over het wk-tijdrijden.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 11:43

Daarom is Ket toch ideaal Michel, dat valt zowel positief te interpreteren voor de fan, als negatief uit te leggen voor de iets-minder-grote-fan ;-)

Die ‘grootsere’ bijnamen hoeven voor mij ook niet zo, dat was goed voor in de tijd dat de mensen de koers nog moesten volgen via de radio of de krant en de verbeelding nog een handje geholpen moest worden.
‘Adelaar van Toledo’, ‘Engel van het Hooggebergte’, enzovoorts…

Beer 17 september 2021 om 11:53

Haha, Panache, komaan jongen, dat kan je niet menen :-)))

“Michelangelo krijgt weer een en ander over zich heen, met name door mensen die het allemaal veels te serieus nemen.”

Effe Michel. verdedigen door te zeggen dat anderen het veel te serieus nemen, terwijl Michelangelo zijn dagtaak er uit bestaat om hier te komen afgeven op Evenepoel. Wie neemt het hier dan te serieus?

Ik lag in een deuk Panache; bedankt!

Maillot à Pois 17 september 2021 om 11:55

@Panache
Wie neemt het serieus? Ik alleszins niet, ik zei gewoon dat ik aerokogel ook maar niets vond en waarom ik een andere bijnaam passender en leuker vind. Persoonlijke mening, niets verkiezing oid.

Michelangelo verkiest om daar uitgebreid op in te gaan en Renaat Schotte en Lutjewinkel erbij te halen ;-)

Panache 17 september 2021 om 12:00

Goed dat je de humor die vaak in mijn posts verstopt zit opmerkt Beer.
Ik noem onze Remco vandaag Wolfje. Intrinsiek geen verkeerde knaap, maar opgehitst door Midas (de grote boze wolf) af en toe een Ket.

Hoewel: ‘de startlijst’ is ook een toffe naam. Als Remco mee doet kan de rest net zo goed thuis blijven.

Chasse_patate 17 september 2021 om 12:40

Ik ga toch voor Zeverepoel als bijnaam. Voor alle onzin die hij uitzevert.

Verder de mensen die hem Eddy the Eagle noemen kennen hun sportgeschiedenis niet. Die bijnaam is al bezet.

Michael Edwards, die tijdens de Olympische Winterspelen van 1988 al Eddie Edwards werd genoemd, hield aan zijn optreden aan de Olympische Winterspelen van 1988 zijn bijnaam Eddie the Eagle over. Deze bijnaam had de schansspringer te danken aan zijn manier van springen en landen.

Turtlehead 17 september 2021 om 12:42

‘Opschepper val Daal’ dan maar?

PS de typo is geen typo ;)

Turtlehead 17 september 2021 om 12:47

@Panache: Jouw suggestie vind ik ook heel mooi.

Overigens is ‘Eddy the Eagle’ toch wel heel passend gekozen, als je de gelijkenis in het nemen van bochten en afdalingen in ogenschouw neemt ;)

Willem Kieft 17 september 2021 om 12:49

Het Jachtluipaard van Numansdorp is een goede tweede.

Willem Kieft 17 september 2021 om 12:51

Oh, kijk eens aan. Ik had 85 eerdere commentaren hierover gemist.

jappe666 17 september 2021 om 12:56

Inderdaad @Chasse Patat. Zijn belevenissen zijn zelfs in een film gegooid.
Met zijn 82 kg voor 1m73, zijn zware brilglazen die aanwasemden op hoogte waardoor hij niets zag, zijn sprongen die maar half zo ver gingen als de besten en het gerucht dat hij hoogtevrees had maakten van hem een berucht figuur in de geschiedenis van de Olympische Spelen. Beetje zoals Eric ‘The Eel’ Moussambani die net niet verdronk tijdens zijn 100M.

Wheely 17 september 2021 om 12:59

Ket als van Ketnet vind ik wel heel grappig. Ik zie Remco af en toe nog wel eens een alfevering van de Vlaamse Bing meepakken, of zou die meer van zijn van Samson en Marie?

Willem Kieft 17 september 2021 om 13:03

De Pizza Hut van Schepdaal?

Panache 17 september 2021 om 13:04

Turtlehead heeft het natuurlijk bij het juiste eind waarom deze naam zowel sportief mooi is, maar ook met een vette knipoog voor het niet kunnen afdalen.
Beetje zoals de leeuw van Vlaanderen, wat een stoere naam was voor een krachtpatser met een fantastisch palmares zoals Museeuw had, maar ook hilarisch bij het horen van zijn interviews met een stemgeluid welke meer weg had van een gecastreerde welp.

djerkson 17 september 2021 om 13:16

Btw: een miljoen keer liever Schotte dan de zelfverklaarde Prof koers/Phd.Cyclo M.Wuyts. De arrogantie van Wuyts, het afkatten van die arme De Cauwer, het werd met de jaren steeds meer onuitstaanbaar. Leve Renaat, laat hem maar rustig 'de aerokogel van Schepdaal' declameren.

horsm 17 september 2021 om 13:16

Het Kregelige Ketje?

Romāns Vainšteins 17 september 2021 om 13:17

Ketnettetter!!!

Ketnet, etter, getetter, allesch.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 13:20

@chasse
de persoon die hier Eddie the Eagle als bijnaam lanceerde, verwees volgens mij net naar de echte Eddie the Eagle en kende dus zijn sportgeschiedenis net wel.
Ik zou niet weten hoe je anders bij die naam komt eigenlijk.

Verweggistan 17 september 2021 om 13:21

Bij de echte groten wordt natuurlijk de geboorteplaats/ woonplaats niet genoemd. Dus alle Schepdaalvarianten doen Hem tekort. ;) Dus ‘de ket’ lijkt mij een prima bijnaam.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 13:21

@RV

Hij wordt hier alleszins genoeg verketterd ;-)

djerkson 17 september 2021 om 13:28

@verweggistan: en het orakel van Betondorp/de adelaar van Toledo dan?

Panache 17 september 2021 om 13:30

Wat het natuurlijk hilarisch maakt is de Koerdische betekenis van ket, dat kan geen toeval zijn.

jappe666 17 september 2021 om 13:36

Voor de fans is het de ‘Kannibaal van Schepdaal’, voor de niet-fans de ‘Kannidaal van Schepdaal’.

Beer 17 september 2021 om 13:42

Mooi! Hoe zou het ondertussen nog zijn met De Plank van Kapellen? ;-) Recht hij al de rug of zit hij nog op Fortnite?

Turtlehead 17 september 2021 om 13:44

@Verweggistan: … en niet te vergeten de mooiste van al: ‘De Condor van Varsseveld’.

Reiger 17 september 2021 om 13:54

@Beer Die uit Kapellen heeft een dranghek uit de Tour geleend om hem alvast bij een muurtje in Lombardije te zetten.

Beer 17 september 2021 om 13:58

Stel je voor dat van Aert en Evenepoel zouden zeggen dat ze niet wisten dat dat hek en muurtje er stonden. Ach, die gekke Van Der Smoes toch.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:01

De Cabybara van de Conradkade,

Reiger 17 september 2021 om 14:01

@Beer Als je er vanuit gaat dat ze het wél wisten is het nog dommer dat ze er niet omheen zijn gereden toch?

Verweggistan 17 september 2021 om 14:06

@turtlehead: en niet te vergeten het jachtluipaard van Numansdorp ;)

Beer 17 september 2021 om 14:07

Een ongeluk is snel gebeurd Reiger; het kan zelfs de beste overkomen. Niet zo mooi van je om met dergelijke ongelukken te lachen. In beide gevallen had het einde carrière kunnen zijn. Waar je mijn inziens wel mee mag spotten, is hoe iemand met een persoonlijke fout omgaat. Beweren dat je niets wist van een parcoursaanpassing terwijl je bondscoach en rechtstreeks collega het tegendeel stellen. Niet zo tof, dat laffe verantwoordelijkheid ontvluchten.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:08

Een love game voor Reiger, met 2 aces.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:11

Maar wij zijn wel weer in een volle rugby scrum van fanboys versus haters. Kortom, we zijn allemaal klaar voor het WK.

Beer 17 september 2021 om 14:15

Ik zal ons moemoe ook effe vragen om te komen scheidsrechteren Willem.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:18

It’s a sport for animals played by gentlemen, Beer. Dus dan komt goed. Moemoe kan daarom beter klaar staan achter de tap voor na de strijd.

Marik 17 september 2021 om 14:24

edit wf: niet doen

Reiger 17 september 2021 om 14:25

@Beer Volgens mij reageer ik op jouw post waarin je voor de zoveelste keer het plankverhaal aanhaalt. En jij mag uiteraard schrijven wat je wilt, maar ga dan niet verontwaardigd doen als er een venijnige reactie op volgt. Dat het van mijn kant venijnig was klopt en liever reageer ik ook niet zo. De strekking van jouw laatste reactie snap ik ook wel een beetje, maar mij maak je niet wijs dat iemand zichzelf express van een rots afstort. Dat wij hier daarover in discussie gaan zonder onredelijkheden over en weer heb ik geen probleem mee. Maar als er hatelijkheden bijkomen kan iedereen uit dat vaatje tappen toch? Dus ik ook.
Voor de rest gun en wens ik jou en alle Belgen een spetterend WK. We hebben wellicht niet dezelfde favorieten maar zijn wel groot fan van de koers. Veel plezier!

meqadon 17 september 2021 om 14:30

Wauw deze post heeft veel reacties! Laat mij raden hij gaat over evenepoel? Lol

Beer 17 september 2021 om 14:32

Ach Reiger, het was lollig zolang we met z’n allen op Remco zijn kap zaten. Leujk, al die bijnamen. De fun was eraf toen Matje erbij werd gehaald. Ik denk dus dat de hatelijkheden weer begonnen in het anti-Remco-kamp.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:40

Het begon allemaal vrij onschuldig meqadon. We hadden Beer nodig om het vervelend te laten worden. Wie zouden we daar nou de schuld van kunnen geven…… Maar laten we wel zijn, het is echt een hele beroerde bijnaam.

Reiger 17 september 2021 om 14:44

@Beer Volgens mij ga je totaal niet in op de strekking van mijn laatste reactie. Lees hem nog eens svp (inclusief de laatste zinnen) en kom met iets beters graag.

Marik 17 september 2021 om 14:58

Het constant wijzen naar anderen en aangeven dat zij ook vervelend gedrag vertonen en/of dat anderen begonnen wordt even irritant als vermakelijk. Bijzondere combinatie, beetje bitterzoet.

Jean Dupuis 17 september 2021 om 15:08

Mijn zwager spreekt altijd over de schlemiel van Schepdael en beweert dat dit in het Brusselse een geuzennaam zou zijn. Maar ik geloof hem niet want hij verkoopt verzekeringen in zijn vrije tijd.

Willem Kieft 17 september 2021 om 15:09

Zo zit Beer niet elkaar, Reiger. Als je hem uitdaagt om gewoon inhoudelijk te reageren lost hij altijd op in het niets.

Reiger 17 september 2021 om 15:23

@Willem Dat idee krijg ik ook een beetje. Hij kan toch normaal op de inhoud ingaan ipv in rook opgaan à la Hans Klok? Of hij leest niet alles. Dat kan ook natuurlijk.

Panache 17 september 2021 om 15:33

Misschien gebruikt Beer een filter die genuanceerde reacties weghaalt?

Beer 17 september 2021 om 16:23

Reiger, ik denk dat ik heel eerlijk en duidelijk gereageerd heb op jouw reactie. Als we Evenepoel kunnen af’ketten’ is het hier dolle pret. Doe ik hetzelfde met VDP dan schieten we allemaal in een kramp. Daar gaat het over.

Reiger 17 september 2021 om 16:32

@Beer Daar ging mijn laatste reactie helemaal niet over. Jij reageert nu op jouw eigen reactie en niet op die van mij. Volgens mij ben ik in die (langste) reactie redelijk genuanceerd en schiet jij in een kramp om een andere. Wil je niet op een normale manier in discussie? Dat kan ook natuurlijk.

Beer 17 september 2021 om 16:50

Sorry Reiger, maar ik kan niet meer van die langere post van jou maken. Kan je dat nog eens herformuleren zodat ik begrijp wat je dan juist bedoelt?

Wat ik bedoel mag ondertussen duidelijk zijn: die Remco-spot is compleet belachelijk als je over plankeman niets mag zeggen.

Reiger 17 september 2021 om 16:55

@Beer Dan laat ik het hierbij. Duidelijker kon ik ook niet zijn. Fijn WK!

Beer 17 september 2021 om 16:59

Ok, ik heb nog even een poging gedaan. Volgens mij bedoel je dat ik met de hatelijkheden start en dat jij daarom venijnig reageert; klopt dat?

Zo ja, herlees dan nog effe alle Remco-spot boven mijn post en zeg me waar de hatelijkheden starten.

Panache 17 september 2021 om 17:10

In een ander topic wordt mollemalen verbasterd tot mollebalen na een lelijke val. Zo’n humor wordt hier gewaardeerd en niemand lijkt in een kramp te schieten.

Michelangelo 17 september 2021 om 23:21

Sodeju,
Je bent een middagje weg, je vertrekt met een leuke discussie over een aerokogel en een ket, en je komt terug in een bitchfight in de berenkuil.

Overigens veel leuke suggesties gezien voor bijnamen. Hopelijk mag ik als objectief Remco-volger in de jury.
Tot op heden met stip op 1: Kannidaal van Schepdaal. Alhoewel ik hem credits moet geven voor zijn afdaling op het EK vorige week. Misschien toch niet zo passend.
Verder kan ik leven met “Ket”. Klein ventje, grote snavel, onvolwassen tweets waar ketnet-kijkers al te oud voor zijn. Maar ook net wat positiever uit te leggen.
Zelf zat ik te denken aan het “smurfje van schepdaal”. Hij is klein en blauw, en hij komt uit schepdaal. Dus veel treffender wordt het niet.

Nieuwe inzendingen zijn overigens nog steeds welkom. Zolang we maar af komen van Aerokogel. En het zou mooi zijn als Renaat (of Wuyts) in de live uitzending refereert aan deze verkiezing, en alle in dit draadje genoemde bijnamen een keer de revue laten passeren….

Reiger 17 september 2021 om 23:58

@Michelangelo We maakten ons al een beetje zorgen dat er geen bijdrage van jouw hand kwam! Gelukkig waren er genoeg hier om in het grote boze Berenbos de honneurs voor jou waar te nemen. Welkom terug.
Zelf vond ik de tweedeling die Jappe666 treffend opschreef de beste.
Voor degenen die Remco met een warm hart aansupporteren (is ook heel goed mogelijk natuurlijk!) kan het “De Kannibaal van Schepdael” zijn en degenen die hem een graadje minder zien zitten kan het “De Kannidaal van Schepdael” zijn. Een woordspeling waar zelfs Theo Maassen in mijn ogen bewondering voor zou moeten hebben.

Michelangelo 18 september 2021 om 00:09

Of heel simpel "de voetballer".

Die bijnaam zou hem perfect typeren. Natuurlijk was hij ooit voetballer. En hij praat nog als een voetballer, heeft maniertjes als een voetballer, twittert als een voetballer,
doet verongelijkt als een voetballer, hij gaat er regelmatig bij liggen als een voetballer. Zijn fans gedragen zich als voetbalfans, hij wordt aanbeden als een voetballer, hij doet in merchandise zoals een voetballer, is egoïstisch als een voetballer en ga zo maar door.

Maar bovenal is het origineel: tenminste ik ken nog geen wielrenner met als bijnaam "de voetballer".

Nu zit ik helaas zelf in de vakjury en vind ik het niet gepast om mijn eigen voorstel ook te laten winnen. Maar slecht is het zeker niet bedacht al zeg ik het zelf in alle bescheidenheid.

EDIT: @reiger, de beerput is inderdaad ook behoorlijk geopend zonder mij. En fris rook het niet….

Romāns Vainšteins 18 september 2021 om 08:09

Hoor ze dan weer eendrachtig inhakken en riek ze dan juist de putlucht verspreiden die ze een ander pogen toe te schuiven, zie ze dan keihard door de mand vallen gelijk bloedende masochisten.

Maillot à Pois 18 september 2021 om 08:43

Dank Romans, om de vroege ochtend met dit streepje poëzie te verblijden.

Ik bedacht ook net dat de putlucht er later op de avond niet beter op werd, maar zo treffend als jij kon ik het niet omschrijven.

Michelangelo 18 september 2021 om 09:05

Na een nachtje slapen… “de sjotter van Schepdaal!” Voor de Hollanders: Sjotter is ook voetballer, maar dan in het Vlaams en klinkt nog beter.

dumoman 18 september 2021 om 13:26

Pispaaltje van WF lijkt mij de beste bijnaam

oscarito1908 18 september 2021 om 17:50

De keffer van Schepdaal vind ik persoonlijk de mooiste.

Tom Cockpid 19 september 2021 om 09:09

Mijn stem gaat naar de suggestie van Michelangelo. De Voetballer. In velerlei opzichten treffend. Bovendien weer eens wat anders dan het ‘#voorwerp/dier/archetype van #plaats X’; een constructie die wat mij betreft nogal platgeslagen overkomt. Of zoals Michel Wuyts eens zei over de term Wolfpack: waak voor overconsumering.

Mijn winnaar voor vanmiddag: Küng.

peter s 19 september 2021 om 13:50

Pizzapuntpositie?

Maillot à Pois 17 september 2021 om 09:41

Toch wel merkwaardig dat Dennis zijn seizoen na de Tour of Britain beëindigd heeft en hier geen doel meer van gemaakt heeft.
En dat Australië ook niemand anders laat starten.
Weet iemand of daar een verhaal achter zit?

ChefSpijker 17 september 2021 om 12:27

Buiten Dennis is het armoe troef bij de Aussies tegenwoordig. Zelfde als dat Nederland er ook maar één laat starten in plaats van twee. Terwijl die nog iemand hebben ingeschreven die top 3 reed in een tijdrit in een grote ronde dit jaar.

Turtlehead 17 september 2021 om 12:44

Dennis is een leipo.
Zal wel met een blauwe fiets, gele band of groene hoed hebben willen rijden. Dat kon natuurlijk niet, dus dan stopt hij maar. Volgend jaar weer ergens anders zijn zakken vullen, ik ben benieuwd.

Murcia 17 september 2021 om 14:32

Dennis is op een vlak parcours geen kanshebber, zijn piekmoment was de OS ITT.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 14:45

@Murcia
Geen topfavoriet, akkoord.
Maar Dennis heeft in het verleden toch al heel wat vlakke tijdritten gewonnen?

Murcia 17 september 2021 om 15:10

@Maillot a Pois
Heb je gelijk in, maar met name de laatste jaren zie je Dennis steeds meer de winst pakken in de geaccidenteerde tijdritten. Dit jaar in de proloog van Romandie en in Catalonie zie je dat in beide gevallen er veel omhoog loopt. Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat hij er met twee WK titels al op zak gewoon geen ambitie voelt om hier voor alles minder dan Goud rond te rijden.

Skywalker 17 september 2021 om 10:53

Hoewel ik hoop op Wout, zou ik hem toch met Ganna omwisselen in de sterrenverdeling. Ganna piekt naar de tijdrit, terwijl bij Wout toch meer de focus ligt op de wegrit en Roubaix.
Ook Bisseger en Affini zou ik omdraaien. Bisseger vooral sterk in korte tijdritten, maar op dit parcours met lange rechte stukken zie ik Affini toch bovendrijven.

Covadonga 19 september 2021 om 00:59

Volledig mee eens.

girardengo 17 september 2021 om 11:34

Ket uit of van Schepdaal vind ik ook niet echt klinken (wel beter dan Aerokogel- wie heeft dat verzonnen?). Voor een straatjongen is Ket prima, maar voor een (vooral nog toekomstige!) wielerheld klinkt het te prozaïsch. Iets in de trant van “Tovenaar van Schepdaal” o.i.d. vind ik beter klinken (ook beter dan de Haai van Messina). Wie biedt?

VerstandOpNul 17 september 2021 om 11:57

Is er al een bijnaam die officieel door REV himself is goedgekeurd?

Maillot à Pois 17 september 2021 om 12:07

REV zelf schijnt helaas “aerokogel” leuk te vinden – ofwel is dat om de bedenker Yves Lampaert niet te schofferen.

JosebaBeloki 17 september 2021 om 12:17

Het zou bijna gênant zijn als Wout weer naast een hoofdprijs pakt, dat zal hij zeker voor eigen publiek willen voorkomen. Derhalve denk ik dat hij hem met ruimte voorsprong wint.

Turtlehead 17 september 2021 om 12:46

Nou, ruim zal het toch niet zijn?
REV voor mij een outsider, omdat het steeds net-niet is geweest in topkoersen en ook tijdritten.
Vraag me ook af of zijn inhoud in dit stadium van het seizoen voldoende is voor die langdurige krachtpatserij die op dit parcours nodig is, tegen de wereltop.

Panache 17 september 2021 om 12:55

Je bedoelt niet gênant (schaamte of verlegenheid opwekkend), maar pijnlijk neem ik aan? Van Aert wint gelukkig meer dan voldoende om die pijn weg te spoelen, maar dat deze week de kans van zijn leven is voor twee vette prijzen staat buiten kijf. Maar einde carrière hoeven we natuurlijk nooit medelijden te hebben met iemand die tzt 16 Touretappes, 2 groene truien, 4 monumenten en in het veldrijden minimaal drie wereldtitels op zijn palmares heeft staan. Zelfs zonder wk-truitje behoort hij dan in dit verzonnen scenario tot de beste 10-15 renners van de afgelopen 20 jaar.

Ivanoviclover 17 september 2021 om 12:55

Ik wel er wel wat geld tegenaan gooien, maar gokken op goud wordt toch link (inherent aan de materie, ik weet het). Van Aert dan toch licht in het voordeel door zijn hoogvorm? Ganna en Kung op het podium. Of toch dekselse Remco? Asgreen moet dit ook goed kunnen. Spannend.

djerkson 17 september 2021 om 13:06

Twee Belgen tussen de vijf topfavorieten voor de WK-tijdrit in eigen land. The times they are a-changin’.

Turtlehead 17 september 2021 om 13:46

Ja, dat is wat anders dan Mark Wouters voor plek 12….

dumoman 18 september 2021 om 13:29

Maar goed dat het niet in Nederland is, wij hadden nog niet 1 kandidaat voor een top 25

Reiger 17 september 2021 om 13:09

Aangezien hij op het EK pas in het tweede gedeelte goed onder stoom kwam en toen iedereen wegblies, zet ik mijn geld op Stefan Küng. België zilver en brons.

meqadon 17 september 2021 om 14:28

De meeste dromen zijn bedrog, maar wat zou het mooi zijn als van aert de 2 titels pakt (tijdrit en wegrit). Is dit ooit al eerder gebeurd in hetzelfde jaar?

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:44

Nope. De enige die ik dat, naast WvA, zou hebben toevertrouwd is Cancellara en die is het nooit gelukt.

meqadon 17 september 2021 om 14:52

Dankjewel willem. Ondanks bepaalde onenigheden kunnen we elkaar toch nog een handje helpen ivm met wielerkennis!

Maillot à Pois 17 september 2021 om 14:59

Dat komt uiteraard ook omdat het WK tijdrijden pas sinds 1994 op het programma staat.
Mede daardoor is er slechts 1 iemand in geslaagd om in beide disciplines wereldkampioen te worden (maar dus niet in hetzelfde jaar).

Massimo Bataille 17 september 2021 om 15:47

Spanje kwam dicht in 1995 met Indurain die WK Tijdrijden won en zilver behaald in de wegrit.
Olano deed het omgekeerde met zilver in TT en goud in de wegrit.
Olano won in 1998 de TT en is zo de enige met beide regenboogtruien.

Van Aert vorig jaar was ook dichtbij met 2x zilver.

Al moet eerlijkheidshalve gezegd worden, moesten ze al langer het WK TT organiseren, zou Merckx wel zowiezo ooit de dubbel gedaan hebben =D

Romāns Vainšteins 18 september 2021 om 11:54

Ik kan me dat WK herinneren : Indurain en Olano hebben het daar gewoon bewust verdeeld zo goed waren ze. In de achterliggende groep (uit mijn hoofd Mejia en Pantani er bij) was Indurain heer en meester, volgens mij reed Olano de laatste paar K op de velg naar de regenboogtrui.

Blackcanyon 17 september 2021 om 15:53

Mollema heeft in Luxemburg al een zware hypotheek genomen op zijn WK.

Gladiool 17 september 2021 om 15:56

‘Maar wie er niet is, hoef je niet te verslaan en kun je ook niet verslaan. Wout van Aert is zo iemand.’

Nee, want Wout doet mee. Beetje slechte zinsconstructie :)

Covadonga 17 september 2021 om 18:48

“Na een stuk van anderhalve kilometer langs het strand”

Apart, een zandstuk in een tijdrit op de weg.

WernerFranke 17 september 2021 om 20:03

erlangs, niet erdoor

EricV 17 september 2021 om 22:05

parcours voor de echte wattage beukers. Dus deze is weer voor ganna

Pietspeed 18 september 2021 om 00:19

1.Kueng
2.Ganna
3. Van Aert
4. Evenepoel
5. Affini
6. Asgreen
7. Cavanga
8. Bissegger

Kopinkas 18 september 2021 om 01:09

‘Maar wie er niet is hoef je niet te verslaan en kun je ook niet verslaan. Wout Van Aert is zo iemand.’
???

Reiger 18 september 2021 om 04:48

@Kopinkas Deze las ik ook. Nu kunnen er 2 dingen aan de hand zijn. Óf wij zijn compleet onnozel en we snappen het echt niet, óf de schrijver had een paar zware Belgische biertjes teveel op toen hij dit losliet op het worldwideweb.

Kopinkas 18 september 2021 om 21:43

@Reiger
Blijkbaar is er met @Gladiool alvast nog iemand die in het duister tast…
Aangezien WVA’s eerste significante tijdritzege in Buggenhout was, denk ik bij zwaar bier aan een Kwak of een Malheur…

Reiger 18 september 2021 om 22:21

@Kopinkas We zijn dus niet alleen..
Dan hoop ik maar dat ze gesmaakt hebben en dat de hoofdpijn meevalt!

Maartensmits 18 september 2021 om 08:29

Die 5 sterren voor evenepoel zijn natuurlijk overdreven. Het wordt gewoon Ganna, Küng, Van Aert. Volgorde is lood om oud ijzer. Dumoulin had hier met drie vingers in de neus gewonnen, jammer dat hij niet fit is.

Maillot à Pois 18 september 2021 om 08:39

En waar zie jij de 5 sterren voor Evenepoel? Ik zie er namelijk 2.
En 3 of 4 voor jouw drie topfavorieten.

Dus eigenlijk ben je het eens met de sterrenverdeling, als ik het goed begrijp?
Ik trouwens ook.

Pietspeed 18 september 2021 om 10:08

Je ziet misschien zelf sterretjes?

Kenbev 18 september 2021 om 08:44

Zijn er hier WF’ers die naar het parcours afzakken morgen?
Zo ja, tips qua locaties, parking,…?

Denk zelf naar Dudzele af te zakken aangezien ze daar tweemaal passeren. Sfeer & volk zullen navenant zijn, maar dat neem ik er graag bij.
Normaliter geen fan om live te gaan kijken trouwens, maar een WK in eigen land mag je niet zomaar voorbij laten gaan, me dunkt. Volgende week zondag met de wegrit wil ik dan weer gewoon van start tot finish in de zetel hangen om geen pedaaltrap te moeten missen.

Melkzuur 18 september 2021 om 11:14

140 reacties tot dusver, waarvan minstens 100 over Evenepoel gaan (waarvan een groot deel door zijn – zacht uitgedrukt – "non-believers" geplaatst worden). En dat zijn dan diezelfde leden die vinden dat hij veel te veel aandacht krijgt in de (Vlaamse) pers. Rare jongens, die WielerFlitsers…

meqadon 18 september 2021 om 23:06

@melkzuur +1

Tom Cockpid 19 september 2021 om 09:10

+1 Scherp opgemerkt!

Headlines

Materiaalzone

Populair