WK 2021: Mathieu van der Poel kopman Nederlandse selectie, beslist na komend weekend

dinsdag 14 september 2021 om 21:26
WK 2021: Mathieu van der Poel kopman Nederlandse selectie, beslist na komend weekend

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is door bondscoach Koos Moerenhout definitief opgenomen in de Nederlandse selectie voor het WK wielrennen in Vlaanderen. De kopman beslist echter pas na komend weekend, als hij de Primus Classic (zaterdag) en de Gooikse Pijl (zondag) gereden heeft of hij definitief start.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Naast Mathieu van der Poel zijn – de van een blessure herstelde – Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn opgeroepen voor de wegwedstrijd op zondag 26 september. Jos van Emden is de enige Nederlandse deelnemers op het WK tijdrijden van 19 september, Moerenhout roept geen vervanger op voor de geblesseerde Tom Dumoulin.

Naast Dumoulin ontbreken ook onder meer Niki Terpstra, Taco van der Hoorn, Fabio Jakobsen, Ide Schelling, Nils Eekhoff, Ramon Sinkeldam, Cees Bol en Nederlands kampioen Timo Roosen. De KNWU laat weten dat er momenteel nog geen reserve is aangewezen door Moerenhout. Die reserves wijst de oud-prof later nog aan.

Moerenhout: “Goede hoop dat Mathieu kan rijden”
“De selectie is nog niet honderd procent definitief”, vertelt Moerenhout op de site van de KNWU. “Maar de ervaringen van Mathieu van der Poel in het afgelopen weekeinde zijn dermate positief dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden. Mathieu moet zelf na het weekeinde afwegen of zijn rug de belasting aan kan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting het WK.”

“Uiteraard maakt het verschil of hij erbij kan zijn in goede conditie, want dan zal hij door velen tot favoriet gerekend worden. We hebben meer renners die op dit terrein lang mee kunnen spelen, maar met Mathieu erbij hebben we uiteraard wel meer uitgesproken kansen op een goede uitslag”, aldus de bondscoach.


Selectie Nederland voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-nl Bauke Mollema
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Mike Teunissen

Tijdrit elite-mannen
flag-nl Jos van Emden
Nederland wijst geen tweede tijdrijder aan

Mixed Relay ploegentijdrit
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Bauke Mollema

Dit artikel delen:

70 Reacties

Mystery Rider 15 september 2021 om 09:15

Ik denk dat Matje van zichzelf al wel weet dat hij niet gaat starten maar de deur voor alle zekerheid op een kier laat. Hij gaat niet aan de start verschijnen als hij niet 100% zeker weet dat hij WvA en Alaphilippe kan kloppen.

Ik denk dat Mollema wel eens voor de verassing kan zorgen als schaduwkopman, hij kan de afstand aan en is altijd goed in het najaar en het parkours leent zich tot een lange solo met al het draaien en keren. Dan moet hij zich ook geen zorgen maken op de kasseien als hij zelf zijn paadje kan kiezen.

Best nog even afspreken met Evenepoel om er met zijn 2-en op uit te trekken 80 km van de finish zodat de Belgen niet jagen en dan kijken of hij strijkijzer REV kan kloppen in de sprint na 270 km.

WvA dan in de sprint voor het brons geklopt door Pidcock :)

DJ63 15 september 2021 om 10:39

Het lijkt mij dat hij nooit 100 % zekerheid heeft dat hij Van Aert kan kloppen. Als de rug niet erger wordt door de komende trainingen en wedstrijden dan gaat hij wel starten. Het gegeven dat hij geen topfavoriet is maakt de druk ook wat minder, vermoed ik. Hij heeft, mits er echt geen verdere schade aan de rug kan ontstaan, niks te verliezen.

Klein Verzet 15 september 2021 om 11:12
Quote:
Ik denk dat Mollema wel eens voor de verassing kan zorgen als schaduwkopman, hij kan de afstand aan en is altijd goed in het najaar en het parkours leent zich tot een lange solo met al het draaien en keren. Dan moet hij zich ook geen zorgen maken op de kasseien als hij zelf zijn paadje kan kiezen.

Dat zal dan met een verschroeiende demarrage moeten gebeuren.

Pietspeed 15 september 2021 om 10:34

De selectie is ook (groten)deels politiek correcte middenweg. Zo simpel is het eigenlijk. Moerenhout houdt zo iedereen tevree… Afvaardigingen van meerdere WT teams.. Ineos, TJV, Wanty, Trek, EF en AFC.
Bora ontbreekt met Ide, en Taco zou namens Wanty ‘te veel van het goede zijn’. Van Ide kun je misschien zeggen dat hij zich in de kijker heeft gefietst. Maar een klassieker van 250+? En zou hij dan van een meerwaarde zijn?

Turtlehead 15 september 2021 om 13:28

Geen DSM…. Arensman geen trek in tijdrit? Te lang en plat misschien?

Pietspeed 15 september 2021 om 16:33

Zie uitslag NK itt 21?

Gebruikersnaam 15 september 2021 om 13:37

Wist nauwelijks dat Langeveld nog koerste.

De Siepel 15 september 2021 om 14:34

Langeveld?? Had zeker voor Taco gekozen. Voor mij niet te volgen.

Headlines

Materiaalzone

Populair